4 posts
Page 1 of 1
Despite setting the framerate to 30dfps in my templates, each song I create starts with the default frame rate.

How do I set the frame rate so my projects are created with the desired rate?

Studio One 4.5 Pro, Mac OS 10.14, 3.6GHz 8-Core i9, 64GB RAM, Clarett 8Pre Thunderbolt, MOTU MIDI ExpressXT

Presonus, I’m still human! Please find a better security method, please.
User avatar
by Jemusic on Mon Dec 02, 2019 10:03 pm
Just out of interest what is the default frame rate. Its 25 FPS here in Australia and that is what it defaults to. (probably same in Germany as well) I tried making a template like you at a different frame rate and yes even new songs created from the new frame rate template go back to the default.

It might be a bug and worth reporting. Then again it might be something you need to consciously have to set each time.

Please add your specs to your SIGNATURE.
Search the STUDIO ONE 4 ONLINE MANUAL. Access your MY.PRESONUS account.
OVERVIEW of how to get your issue fixed or the steps to create a SUPPORT TICKET.
Needs to include: 1) One Sentence Description 2) Expected Results 3) Actual Results 4) Steps to Reproduce.



Specs i5-2500K 3.5 Ghz - 8 Gb RAM - Win 7 64 bit - ATI Radeon HD6900 Series - RME HDSP9632 - Midex 8 Midi interface - Faderport 8 and 2018- Atom Pad- iMac 2.5Ghz Core i5 - Sierra 10.12.6 - Focusrite Clarett 2 Pre & Scarlett 18i20. Studio One V4.5.4, Notion 6.5, Ableton Live 10 Suite, LaunchPad Pro
User avatar
by BezowinZ on Wed Dec 04, 2019 2:24 pm
Mine defaults to 25 or 29.something. Odd thing to not save with a template.

I'll check to see if it's available on my external sequencer. If so, I'll just change it there... and hope it saves with my templates there.

Studio One 4.5 Pro, Mac OS 10.14, 3.6GHz 8-Core i9, 64GB RAM, Clarett 8Pre Thunderbolt, MOTU MIDI ExpressXT

Presonus, I’m still human! Please find a better security method, please.
User avatar
by graytermedia on Wed Dec 04, 2019 6:36 pm
Jemusic wroteJust out of interest what is the default frame rate. Its 25 FPS here in Australia and that is what it defaults to. (probably same in Germany as well) I tried making a template like you at a different frame rate and yes even new songs created from the new frame rate template go back to the default.


It's 25 FPS on your side of the globe - Europe, Japan, Australia, but it's 29.97 drop/non-drop for television and 23.976 (audio)/24 FPS (video/film) in the Americas.

tg

Win 10 Pro | i7-6700K 4.00GHz | GA-Z170X-UD5 | 32 GB | nVIDIA GTX 1050ti | Audient iD22 | Komplete Kontrol S49 | Studio One 4 | Pro Tools 2019.5 | Cubase 10 | Komplete 12 | Omnisphere 2 I Console 1

4 posts
Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: hannur, Tacman7 and 22 guests