10 posts
Page 1 of 1
Mastered a CD in the Project page. Trying to burn a CD but, keep getting "CD Burning Service Not Installed". I cannot figure out how to correct this. How do I set up my CD?DVD burner in my computer for this?

Studio One Pro (Former long time Sonar user), Dell XPS Desktop, i7, 16 Gb RAM, Windows 10 64 bit, Focusrite Scarlett 18i20, Focusrite Saffire Octopre Mk II
User avatar
by rodshort on Wed Apr 17, 2019 1:50 am
OK, I did a search on this forum and it says go to Options>Services. I did that and the CD Burning service has a yellow exclamation point on it and, the only option is to disable it! Now what??

Studio One Pro (Former long time Sonar user), Dell XPS Desktop, i7, 16 Gb RAM, Windows 10 64 bit, Focusrite Scarlett 18i20, Focusrite Saffire Octopre Mk II
User avatar
by Lokeyfly on Wed Apr 17, 2019 5:01 am
Are you able to burn a standard audio CD (redbook) outside of Studio One? I ask, only to make sure your CD/DVD burner is working and visible within Windows itself.

On my laptop, I have an internal DVD player only, so I picked up an external USB CD/DVD.

S1 Project page on both my laptop and Studio desktop faithfully see these burners. Even the non burning one. It simply doesn't allow to burn to the non burning platter, yet S1 does show what media devices can burn CD's and are available, quite faithfully. So you are probably either encountering a driver issue, or path where the songs might be located. Not sure of those steps you took.

If you have access to, or know someone who has an external USB disc burner, you could see if Studio One sees it. Pretty sure it will see the device wherever it is.

Other than that, maybe you could show just where it is in a screenshot. Not seen the message "CD Burning Service Not Installed" before, but it seems pretty indicative of the trouble.

Again. Try burning outside S1, which might tell you more. You can simply direct your burner software to where you created the files to burn your CD.

S1 Pro 4.1, Laptop: VAIO i7, 8 core, Win 7 64x. Audio Interface: Audiobox 22 VSL, Audiophile 192 PCI-e, Faderport 8, Controllers: Novation SL MkII, Roland JV-90, M-Audio Axiom, Guitar controllers: Roland GR-50, Percussion controllers: Roland Octapad, Akai MPD-18. MIDI Patchbay: MOTU 8x8, Sampler: ESI-32, Mixer: Yamaha Promix 01.

 My music

On Bandcamp

On YouTube
User avatar
by rodshort on Wed Apr 17, 2019 11:26 am
Yes, the drive does burn CDs on it's own. It is just not being detected by Studio One, I assume.
Also, I have Studio One installed on my laptop and it is still on my old desktop and, the CD drives are being detected on both of those.

Studio One Pro (Former long time Sonar user), Dell XPS Desktop, i7, 16 Gb RAM, Windows 10 64 bit, Focusrite Scarlett 18i20, Focusrite Saffire Octopre Mk II
User avatar
by Bbd on Wed Apr 17, 2019 12:44 pm
Please open a Support ticket for your issue.

Bbd

Please add your specs to your SIGNATURE.
Search the STUDIO ONE 4 ONLINE MANUAL. Access your MY.PRESONUS account.
OVERVIEW of how to get your issue fixed or the steps to create a SUPPORT TICKET.
Needs to include: 1) One Sentence Description 2) Expected Results 3) Actual Results 4) Steps to Reproduce.


OS: Win 10 x64 Home, Studio One Pro 4.1, Notion 6, Series III 24, Steinberg UR44, Haswell CPU: i7 4790k @ 4.4GHz, RAM: 16GB, Faderport 8/16, Cental Station Plus, PreSonus Sceptre S6, Eris 3.5, ELAC Sub, Akai MPK261, Roland T6, ATOM
User avatar
by scottyo7 on Wed Apr 17, 2019 12:53 pm
This 'write issue' been intermittently messed up since I've been using Studio One (S1). :roll:

Years ago there was a fix which (I believe user jpettit found) used a command in the command window (cmd).
I seem to remember it was to re-establish the hardware connection with the interrupt service that connected/attached the PC's CD/DVD drive when S1 invoked a 'write' command. :?:

You can search the forums for such previous post... and you may even have to search in the 'old' forum which is 'archived' (somewhere in here) before this new 'BB' was implemented years ago.

Probably easier just to burn 'outside' of S1

If you haven't already done so...
Please add your Signature & Gear Spec's located in your profile
Here.
ASUS G75VX, i7 3820QM; 16GB; 2 Samsung 840 SSD's; NVIDIA GTX 670MX; Win 8.1.
S1 Pro v4.1.4; EZD2 2.1.7. Behringer UMC404HD USB A/I.
Synths: Alchemy, Air Tech Music Suite. Melodyne Studio 4.2. Ozone 5, (all 64bit).
Akai MPK249. Six guitars. 2 Line 6 POD's & an E-bow.
Rode NT1; Shure SM58. Faderport; KRK Rokit 8's; Dual 28" Monitors.

My Band: "2GUYZINABASEMENT"
Just Me
User avatar
by rodshort on Wed Apr 17, 2019 12:59 pm
I did submit a ticket with Support but, have heard nothing from them yet.

Studio One Pro (Former long time Sonar user), Dell XPS Desktop, i7, 16 Gb RAM, Windows 10 64 bit, Focusrite Scarlett 18i20, Focusrite Saffire Octopre Mk II
User avatar
by Bbd on Wed Apr 17, 2019 6:21 pm
Please post their response here if you can.
Thanks.

Bbd

Please add your specs to your SIGNATURE.
Search the STUDIO ONE 4 ONLINE MANUAL. Access your MY.PRESONUS account.
OVERVIEW of how to get your issue fixed or the steps to create a SUPPORT TICKET.
Needs to include: 1) One Sentence Description 2) Expected Results 3) Actual Results 4) Steps to Reproduce.


OS: Win 10 x64 Home, Studio One Pro 4.1, Notion 6, Series III 24, Steinberg UR44, Haswell CPU: i7 4790k @ 4.4GHz, RAM: 16GB, Faderport 8/16, Cental Station Plus, PreSonus Sceptre S6, Eris 3.5, ELAC Sub, Akai MPK261, Roland T6, ATOM
User avatar
by jmorrisondgd on Wed Apr 17, 2019 6:24 pm
Just wanted to add another user with the same issue on windows 8.1 and latest studio one professional. I've used S1 siince version 1 and can't remember what versions it worked or didn't work but I keep version 2.5 cause it's the last version I have that cd burning actually works. On versions since it does not even show up under services on latest professional release.
User avatar
by rodshort on Wed Apr 17, 2019 8:45 pm
Does anyone have any idea how long it typically takes Support to acknowledge a ticket? At this point, I haven't had any response whatsoever. Not even an automated reply to let me know they received it or anything.

Studio One Pro (Former long time Sonar user), Dell XPS Desktop, i7, 16 Gb RAM, Windows 10 64 bit, Focusrite Scarlett 18i20, Focusrite Saffire Octopre Mk II

10 posts
Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: pierregauthier, WaterlooSunset and 16 guests