AudioBox 1818VSL, 44VSL and 22VSL
4 posts
Page 1 of 1
My 1818 doesn't playback any sound coming from the web through Chrome DESPITE the fact that I went into Win10 System and verified that it IS working through Win10, so what's the problem? I ALWAYS have problems with this unit simply trying to use it like you would a normal sound card but it never works. I can't stream from my phone either. :? :? :?:

Alesis Fusion 8HD kybd, PreSonus 1818VSL, PreSonus FaderPort8, JBL LSR 308 monitors. ASUS M5A97 EVO Mobo, 16Gig RAM, AMD FX-6200 CPU 3.8 Mhz, AMD Radeon HD 6670 Display. Win10 Pro 64Bit
User avatar
by themaartian on Sun Mar 31, 2019 3:58 pm
Assuming that you're using the ASIO driver, be aware that it is not multi-client capable. If you have Studio One loaded, your 1818 will not be available to any other application.

That's why I've been forced to stick with my motherboard Realtek audio device for Win10 and system sounds, and use the ASIO driver only for SO/Notion/standalone VIs.

If there's a YouTube video I want/need to listen to in best quality, I make an ASIO output pair the system audio device, listen to the YT video, and then set the Realtek device back to the system device.

Intel i7 3.4GHz, 16 GB RAM, 2 TB HD Win10 Home 64-bit PreSonus AudioBox 44VSL
Studio One 4 Pro NotionMelodyne 4 Studio SpectraLayers Pro 4 Guitar Pro 7
PreSonus FaderPort Nektar P6 M-Audio BX8 D2 Beyerdynamic DT 880 Pro
NI K9U XLN AK, AD2 AAS VS-2, GS-2, VA-2, EP-4, CP, OD Toontrack SD3, EZKeys
User avatar
by georgelea on Sun Mar 31, 2019 4:05 pm
Thanks Martian. I think I follow you. And you may have answered I'm just not seeing it, but how do you send that Realtek signal to your nice monitors as opposed to the video monitor spkrs?

Alesis Fusion 8HD kybd, PreSonus 1818VSL, PreSonus FaderPort8, JBL LSR 308 monitors. ASUS M5A97 EVO Mobo, 16Gig RAM, AMD FX-6200 CPU 3.8 Mhz, AMD Radeon HD 6670 Display. Win10 Pro 64Bit
User avatar
by themaartian on Sun Mar 31, 2019 5:02 pm
Ah, I don't sent the Realtek audio anywhere other than the Bose speakers they're plugged into. I route the audio via Windows to the 44VSL/studio monitors.

Right-click on the speaker icon in the lower-right hand corner in the taskbar. Select "Sounds". Select the "Playback" tab. Click on the ASIO audio pair tied to your monitors, then click on "Set Default".

When finished listening, click on your Realtek device and "Set Default".

Easy peasy.

Image

Image

Note that I have both the Realtek and AudioBox devices configured for 44.1 KHZ/24-bit, although that shouldn't matter.

Intel i7 3.4GHz, 16 GB RAM, 2 TB HD Win10 Home 64-bit PreSonus AudioBox 44VSL
Studio One 4 Pro NotionMelodyne 4 Studio SpectraLayers Pro 4 Guitar Pro 7
PreSonus FaderPort Nektar P6 M-Audio BX8 D2 Beyerdynamic DT 880 Pro
NI K9U XLN AK, AD2 AAS VS-2, GS-2, VA-2, EP-4, CP, OD Toontrack SD3, EZKeys

4 posts
Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest