Routers, Switches, Cabling, Access Points, Repeaters, etc all discussed here
7 posts
Page 1 of 1
SL24s3, NSB 16 and 8 (latest firmware). Second time using NSBs both times had AVB dropouts for approx. 1/2 second at various times on both inputs and outputs.
Use new pro audio cat6 cable with ethercon type connectors (100' and 20')
1st time in use was using cat5 cable had same problem, changed to new high quality cat6.
Clean AC power
Anyone else seen this AVB dropout signal problem?

** PreSonus replaced both NSB (16, 8) this resolved the AVB drops **
Last edited by mgmarsh on Thu Mar 28, 2019 7:46 am, edited 2 times in total.

SL24 s3
NSB 16.8
NSB 8.8
Dell Studio 1558 laptop, 6GB ram
Windows 7-64bit
Capture 2, iPad 2
User avatar
by Trucky on Tue Feb 12, 2019 6:07 pm
You said you're using the latest version but please identify which versions are installed for the following:

Universal Control
Series III 24
NSB 16.8
NSB 8.8

How are these connected (please describe)?

Also what brand (include product ID/specs) of network cables are you using?

Please add your specs to your SIGNATURE.
Search the STUDIO ONE 4 ONLINE MANUAL. Access your MY.PRESONUS account.
OVERVIEW of how to get your issue fixed or the steps to create a SUPPORT TICKET.
Needs to include: 1) One Sentence Description 2) Expected Results 3) Actual Results 4) Steps to Reproduce.


Windows 10 Pro 64-bit (v1909: Build 18363.476), Studio One 4.5.5 Pro | Notion 6.5 | Universal Control v3.1.0.53214
Dell Inspiron 17 5770 (Intel Core i7-8550U 1.8 GHz, 4GB AMD Radeon 530 Graphics, 16GB RAM, Samsung 860 EVO 2TB SSD
StudioLive Series III 32 v2.1.16232
User avatar
by mgmarsh on Wed Feb 13, 2019 6:35 am
UC ver. - 2.10.1.50831
SL24 s3 - 1.10.15552
NSB 16 - 1.1.0.15533
NSB 8 - 1.1.0.15534
GLS Audio Pro series super cat6 digital network cable (1 - 100', 1- 20') - Have try other cables with same result

cable connection Mixer to NSB16
NBS16 t0 NSB8

SL24 s3
NSB 16.8
NSB 8.8
Dell Studio 1558 laptop, 6GB ram
Windows 7-64bit
Capture 2, iPad 2
User avatar
by ryanworsham on Fri Feb 15, 2019 8:52 pm
I had the exact same situation a couple nights ago and I too have the latest firmware and revisions. I have the SL32, sl32r and the nsb 16:8. So only 16 of my channels are going through the nsb but the drop outs were coming from the mains. I was doing some investigating and I realized my cat 5e/6 cables were iterally moving inside the port and causing a short. So basically, every time the subs hit, the cat 5e/6 cable from my rack mixer to my console would vibrate and I would have that brief pause as u described. Having said that, I have the locking cat 5e cables on order now so I'm hoping this fixes the problem.

SL32 iii
SL32r iii
NSB 16:8
SW5E
User avatar
by mgmarsh on Thu Mar 28, 2019 7:48 am
Replaced both NSB's the resolved the AVB drop problem

SL24 s3
NSB 16.8
NSB 8.8
Dell Studio 1558 laptop, 6GB ram
Windows 7-64bit
Capture 2, iPad 2
User avatar
by matthewgorman on Thu Mar 28, 2019 3:10 pm
For anyone else landing here, before you go the support route. The avb clocking for these systems comes in via output streams. If you do not have an output stream assigned to the nsb, clocking drop outs will happen. Something simple to try first.

Matt

Lenovo ThinkServer TS140 Win 10 64bit, 8GB RAM, Intel Xeon
Lenovo Thinkpad E520, Windows 7 64bit, 8 GB RAM, Intel i5 Processor

S1Pro V4
User avatar
by u2bassace on Sat Jun 15, 2019 11:55 pm
Matt you just saved me some major frustration. New 32SC and NSB8's. (own the legacy 16.4.2 and 24.4.2 and now upgrading after keeping same MacBook, iPad, router and software....if not broke why fix?) But love the Cat 5/6 networking.

I am testing it and rehearsing with it at my home studio and having the constant drop out on the NSBs. Leave in two days for a big conference and was starting to think I would be bringing the monster snake with me. :rtfm2:

You are right assigned outputs and fixed. WOW thank you!! 8-) :thumbup: Thank you Goole too. LOL

7 posts
Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests