StudioLive 2442, 1642 and 1602 with Universal Control Ai, SL Remote & QMix
6 posts
Page 1 of 1
Hi,
Since I upgraded my OSX recently, Ableton no longer seems to get an audio signal from my StudioLive 16.0.2 USB.
Everything else works fine otherwise. Ableton recognises the mixer and I have it selected as the input and output source.
I can even send MIDI signals into my synths through the mixer and then feed the synths back into the mixer. I can see a signal in the mixer display, but when I activate record in Ableton no signal is noticed......I can't record anything!
I've checked to see if I need to upgrade the driver but Universal Control says everything is up-to-date.
I've re-started the computer, switched the mixer on and off, checked the USB connection (even though I didn't need to as I know it's working due to MIDI being sent and received) and checked system preferences, Audio settings, etc
Any ideas?
Screenshots of my computer's specs and Hardware attached.
Thank you
Gordon

Attachments
Screenshot 2018-12-12 at 13.40.33.png
Screenshot 2018-12-12 at 13.40.24.png
Screenshot 2018-12-12 at 13.40.07.png
User avatar
by matthewgorman on Wed Dec 12, 2018 9:47 am
what version of firmware and universal control are installed?

Matt

Lenovo ThinkServer TS140 Win 10 64bit, 8GB RAM, Intel Xeon
Lenovo Thinkpad E520, Windows 7 64bit, 8 GB RAM, Intel i5 Processor
StarTech EC13942 34mm Expresscard
S1Pro V2 , Melodyne Studio 4, Nomad Factory Studio Bundle, Waves , RM16, Studio 192, DP88, Faderport, Central Station Plus, Yamaha HS50 Monitors, Sceptre 6-8 Monitors, Temblor 10.
User avatar
by gkmachine on Wed Dec 12, 2018 10:06 am
Firmware: v230
UC: 2.9.2.4985 (19 Oct 2018)
User avatar
by matthewgorman on Wed Dec 12, 2018 10:33 am
This article is kind of regarding Studio One, but the same can happen in any daw. Maybe this helps?

https://support.presonus.com/hc/en-us/a ... to-Mojave-

Matt

Lenovo ThinkServer TS140 Win 10 64bit, 8GB RAM, Intel Xeon
Lenovo Thinkpad E520, Windows 7 64bit, 8 GB RAM, Intel i5 Processor
StarTech EC13942 34mm Expresscard
S1Pro V2 , Melodyne Studio 4, Nomad Factory Studio Bundle, Waves , RM16, Studio 192, DP88, Faderport, Central Station Plus, Yamaha HS50 Monitors, Sceptre 6-8 Monitors, Temblor 10.
User avatar
by gkmachine on Wed Dec 12, 2018 10:44 am
YES!!! This is it.

Thanks Matthew.....so much appreciated.....this has been driving us nuts here in the studio.

have a good day

Gordon
User avatar
by matthewgorman on Wed Dec 12, 2018 10:50 am
Glad I could help.

Matt

Lenovo ThinkServer TS140 Win 10 64bit, 8GB RAM, Intel Xeon
Lenovo Thinkpad E520, Windows 7 64bit, 8 GB RAM, Intel i5 Processor
StarTech EC13942 34mm Expresscard
S1Pro V2 , Melodyne Studio 4, Nomad Factory Studio Bundle, Waves , RM16, Studio 192, DP88, Faderport, Central Station Plus, Yamaha HS50 Monitors, Sceptre 6-8 Monitors, Temblor 10.

6 posts
Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests