11 posts
Page 1 of 1
I've already updated to the UniversalControl-v49805 and my mac os version is 10.13.2. i found that my Preset +/- button doesn't latch, i have to hold it down to scroll through presets. In the vids i've seen they hit the preset button then use the up down buttons to load presets and are able to hit the pads with their left hand to test the sounds because the Preset +/- button stays latched. Did something change with the Universal Control Update? also am i the only one experiencing this?

mac OS 10.13.2 Studio One 4.1.1 Build 49941 Atom UniversalControl-v49805
User avatar
by RandleKam on Tue Nov 13, 2018 12:14 am
This is how mine works as well. Hopefully this is fixed.
User avatar
by rluvsgin on Tue Nov 13, 2018 3:28 am
RandleKam wroteThis is how mine works as well. Hopefully this is fixed.

Thank You for the Response. now I know it's not just my unit.

mac OS 10.13.2 Studio One 4.1.1 Build 49941 Atom UniversalControl-v49805
User avatar
by PreAl on Sat Jan 05, 2019 8:18 am
I don't think this is fixed in Windows at least.

According to manual page 19.

"When the Instrument plug-in window is open, you can quickly change presets by pressing Preset +/- button. Press and hold for momentary. Press and release to latch.
While holding the Preset +/- button, use the Up and Down buttons to audition presets. To select the current preset, simply disengage the Preset +/- button."


Well I cannot get it to latch.

Not only that, hold preset +/- sometimes changes the sound (first few goes maybe), and sometimes it does not. Often Studio One loses Focus elsewhere. Very frustrating! This is key functionality I expect from a controller.

Studio One Pro 4, Faderport 1, Atom, Focusrite Saffire Pro 40, Maschine Studio, Octapad SPD-30, Roland A300, Windows 10 Pro 64 bit.
EVGA Geforce 1070 (Nvidia drivers). A bigly amount of other gear.
User avatar
by gottfriedbergmair on Fri Jan 25, 2019 7:07 am
Enter the latch mode:
First press and hold "Preset+/-" button, than press Shift for about > 1secs

Win 10 64 i7-7K 4x4,2 GHz 32GB, Presonus :D Studio One Pro 4.1.3 + Notion 6 + Studio 192 Mobile + Eris E8 + New Faderport 1 + ATOM; Mackie Big-Knob P, 402VLZ4; Akai MPD232, Some Arturia Equipment, Rode Mics, Roland VT-3, Zoom H5; SW: Arturia V Coll, Melodyne :D 4.2 STUDIO, iZotope RX
User avatar
by Bbd on Sun Jan 27, 2019 1:38 am
gottfriedbergmair wroteEnter the latch mode:
First press and hold "Preset+/-" button, than press Shift for about > 1secs


Agreed. The Preset button will then light up. Then use the Up/Down buttons.

Bbd

Please add your specs to your SIGNATURE.
Search the STUDIO ONE 4 ONLINE MANUAL. Access your MY.PRESONUS account.
OVERVIEW of how to get your issue fixed or the steps to create a SUPPORT TICKET.
Needs to include: 1) One Sentence Description 2) Expected Results 3) Actual Results 4) Steps to Reproduce.


OS: Win 10 x64 Home, Studio One Pro 4.1, Notion 6, Series III 24, Steinberg UR44, Haswell CPU: i7 4790k @ 4.4GHz, RAM: 16GB, Faderport 8/16, Cental Station Plus, PreSonus Sceptre S6, Eris 3.5, ELAC Sub, Akai MPK261, Roland T6, ATOM
User avatar
by reggie1979beatz on Mon Feb 04, 2019 2:12 pm
This is not working here. Only when I hold the button does this work.

Studio One 4.x, Win 10, I4770K (no OC), 16GB, RME Babyface Pro and tons of plugs. Also Faderport 2018 and Atom.
User avatar
by gottfriedbergmair on Mon Feb 04, 2019 2:17 pm
Okay the trick is: HOLD AND Press the "Preset+/-" button,
than press Shift while holding "Preset+/-"
AND than RELEASE the "Preset+/-" button FIRST!

Gottfried

Win 10 64 i7-7K 4x4,2 GHz 32GB, Presonus :D Studio One Pro 4.1.3 + Notion 6 + Studio 192 Mobile + Eris E8 + New Faderport 1 + ATOM; Mackie Big-Knob P, 402VLZ4; Akai MPD232, Some Arturia Equipment, Rode Mics, Roland VT-3, Zoom H5; SW: Arturia V Coll, Melodyne :D 4.2 STUDIO, iZotope RX
User avatar
by gottfriedbergmair on Mon Feb 04, 2019 5:15 pm
How to use the "Preset+/-" button on ATOM:

ATOM-Quick-PresetButton-600-002.JPG
How to use the "Preset+/-" button


Gottfried

Win 10 64 i7-7K 4x4,2 GHz 32GB, Presonus :D Studio One Pro 4.1.3 + Notion 6 + Studio 192 Mobile + Eris E8 + New Faderport 1 + ATOM; Mackie Big-Knob P, 402VLZ4; Akai MPD232, Some Arturia Equipment, Rode Mics, Roland VT-3, Zoom H5; SW: Arturia V Coll, Melodyne :D 4.2 STUDIO, iZotope RX
User avatar
by reggie1979beatz on Mon Feb 04, 2019 6:40 pm
gottfriedbergmair wroteOkay the trick is: HOLD AND Press the "Preset+/-" button,
than press Shift while holding "Preset+/-"
AND than RELEASE the "Preset+/-" button FIRST!

Gottfried


Thanks. I knew I had to be doing something wrong :x

Studio One 4.x, Win 10, I4770K (no OC), 16GB, RME Babyface Pro and tons of plugs. Also Faderport 2018 and Atom.
User avatar
by PreAl on Tue Feb 05, 2019 10:34 am
Thanks very much for this.

I have to say I really don't like this as a combination. I shall just have to print out the diagram (thanks for this) until it sticks.

And what a pity the dial does not work as well as the up and down buttons for this!

Studio One Pro 4, Faderport 1, Atom, Focusrite Saffire Pro 40, Maschine Studio, Octapad SPD-30, Roland A300, Windows 10 Pro 64 bit.
EVGA Geforce 1070 (Nvidia drivers). A bigly amount of other gear.

11 posts
Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests