Routers, Switches, Cabling, Access Points, Repeaters, etc all discussed here
6 posts
Page 1 of 1
I know that PreSonus recommends specific routers (although the article on the site is from 2013).

StudioLive 16 series III mixer.

However, in our case there will be ONE person using the wireless to mix. Maybe one other will use a mobile device to occasionally adjust monitor mix. Therefore, I am not concerned about multiple users causing dropouts.

Basically, I need an inexpensive solution. I thought I might be able to use my old Linksys router, but I couldn't get it to connect to my mobile devices.

Is anyone successfully using a cheap router? Preferably under $50.
Last edited by stephenarnold3 on Sat Sep 29, 2018 10:17 am, edited 1 time in total.

StudioLive 16 series III | Studio One 3 64 | QMIX-UC 2.5.0.48925

Win10 Pro 64-bit, Intel Core i7 8th gen 8550U 1.8 GHz, 8GB RAM DDR4 2400MHz, AMD Radeon 530 Graphics 4GB (1920x1080), 128 GB Solid State Drive, 1TB SATA HD
User avatar
by Trucky on Mon Sep 17, 2018 7:11 pm
What PreSonus gear is this for and how will it be used? Also, what model Linksys didn't work for you?

Please add your specs to your SIGNATURE.
Search the STUDIO ONE 4 ONLINE MANUAL. Access your MY.PRESONUS account.
OVERVIEW of how to get your issue fixed or the steps to create a SUPPORT TICKET.
Needs to include: 1) One Sentence Description 2) Expected Results 3) Actual Results 4) Steps to Reproduce.


Windows 10 (1809) Pro 64-bit, Intel Core i7-8550U 1.8 GHz, 4GB AMD Radeon 530 Graphics (1920x1080), 16GB RAM, Samsung 850 EVO 1TB SSD
Studio One 4.1.1 Pro | Notion 6.4 | Series III 32 v1.9.14636 I Universal Control 2.9.2.49805
User avatar
by stephenarnold3 on Sat Sep 29, 2018 10:15 am
Sorry for omitting that key detail.

Studiolive 16 series III mixer.

The Linksys was an old wrt54g, and I couldn't even get the browser page to open on my laptop for it.

The mixer connected immediately through my Nighthawk AC1900 router that I use for my home.

We would use it infrequently for small gigs and in a remote rehearsal room.

StudioLive 16 series III | Studio One 3 64 | QMIX-UC 2.5.0.48925

Win10 Pro 64-bit, Intel Core i7 8th gen 8550U 1.8 GHz, 8GB RAM DDR4 2400MHz, AMD Radeon 530 Graphics 4GB (1920x1080), 128 GB Solid State Drive, 1TB SATA HD
User avatar
by SwitchBack on Sat Sep 29, 2018 10:49 am
Did you use one of the LAN ports (not the WAN port) to connect to the Linksys?
User avatar
by stephenarnold3 on Sat Sep 29, 2018 5:12 pm
Yes. As I said, it is an old router. I think I bought it in 2006. It hasn't been used in over 5 years.
I couldn't even get the router to connect to my laptop.

StudioLive 16 series III | Studio One 3 64 | QMIX-UC 2.5.0.48925

Win10 Pro 64-bit, Intel Core i7 8th gen 8550U 1.8 GHz, 8GB RAM DDR4 2400MHz, AMD Radeon 530 Graphics 4GB (1920x1080), 128 GB Solid State Drive, 1TB SATA HD
User avatar
by stephenarnold3 on Wed Oct 03, 2018 5:35 pm
I decided to try to reset the Linksys router to factory settings.

It worked! It's not ideal, but it suits our current purposes.

Thanks for your help.

StudioLive 16 series III | Studio One 3 64 | QMIX-UC 2.5.0.48925

Win10 Pro 64-bit, Intel Core i7 8th gen 8550U 1.8 GHz, 8GB RAM DDR4 2400MHz, AMD Radeon 530 Graphics 4GB (1920x1080), 128 GB Solid State Drive, 1TB SATA HD

6 posts
Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests