5 posts
Page 1 of 1
Hi folks,

need someone to confirm this on 4.1 (maybe something is wrong with my settings):
1. create new project
2. Insert a song or a wave file
3. Insert a FX, Mixtool will be just fine
4. Increase or decrease the volume with the FX a couple of dB
5. Detect loudness => Pre FX and Post FX loudness stay the same
6. Set the FX to bypass or delete it
7. Do the same amount of volume change now with the fader
8. Detect loudness again => now the Post FX values differ correctly from the Pre FX

Either something is messed up with my installation or settings or this is a remarkable bug. btw: During loudness detection the FX seems to be bypassed automatically.

Thanks for your help in advance.
Last edited by danam2 on Sun Sep 16, 2018 11:14 am, edited 1 time in total.

User avatar
by justinperkins on Sun Sep 16, 2018 11:04 am
danam2 wroteHi folks,

need someone to confirm this (maybe something is wrong with my settings):
1. create new project
2. Insert a song or a wave file
3. Insert a FX, Mixtool will be just fine
4. Increase or decrease the volume with the FX a couple of dB
5. Detect loudness => Pre FX and Post FX loudness stay the same
6. Set the FX to bypass or delete it
7. Do the same amount of volume change now with the fader
8. Detect loudness again => now the Post FX values differ correctly from the Pre FX

Either something is messed up with my installation or settings or this is a remarkable bug. btw: During loudness detection the FX seems to be bypassed automatically.

Thanks for your help in advance.


Yes, I can try this soon when I am at my studio.

http://www.mysteryroommastering.com/

iMac Pro / MacBook Pro
MacOS 10.13.6
User avatar
by BobF on Sun Sep 16, 2018 11:21 am
Confirmed here.

I'll pass along a report on it.

Please add your specs to your SIGNATURE.
Search the STUDIO ONE 4 ONLINE MANUAL. Access your MY.PRESONUS account.
OVERVIEW of how to get your issue fixed or the steps to create a SUPPORT TICKET.
Needs to include: 1) One Sentence Description 2) Expected Results 3) Actual Results 4) Steps to Reproduce.

------------------------------------------------------------------
Studio One 4 x64, Notion 6 x64
Win10Pro x64 (1803) i7-6700 @3.8Ghz / 32G / 43" 4K | TASCAM US-16x08 / Event PS8 | FA06 / FaderPort 1 / LX61+
Waves Gold / Nomad IS3 / IKM Max / K11U
User avatar
by justinperkins on Sun Sep 16, 2018 8:27 pm
Confirmed as well.

http://www.mysteryroommastering.com/

iMac Pro / MacBook Pro
MacOS 10.13.6
User avatar
by erichaarbauer on Tue Oct 09, 2018 7:12 pm
Confirmed here too in 4.1.0. I thought my ears were losing their mind!

The problem has been noted in the Questions and Answers section, including a post that devs have been notified.

https://answers.presonus.com/34657/sinc ... 657#q34657

5 posts
Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests