6 posts
Page 1 of 1
Am I right in thinking this is "normal"?

Every second this polls...

Capture3.PNG


Can't say I'm excited about the behaviour...

Thx

Studio One Pro 4, Faderport 1, Focusrite Saffire Pro 40, Maschine Studio, Octapad SPD-30, Roland A300, Windows 10 Pro 64 bit.
EVGA Geforce 1070 (Nvidia drivers). A bigly amount of other gear.
User avatar
by AlexTinsley on Thu Jul 19, 2018 3:28 pm
This is normal.

It's a message to ensure that the connection between the DAW and FaderPort is still active. This has been implemented for some time now.
User avatar
by [email protected] on Mon Dec 03, 2018 1:18 pm
You can configure it as a Mackie Control surface in Logic, and that horrible sound stops in Logic. However, it still wreaks havoc in MainStage. I finally removed FaderPort from my setup. It's in the closet now.
User avatar
by peterbirch on Wed Dec 12, 2018 5:56 am
This action is a pain in the ask no questions. Yes I understand the reasoning behind it but if it is always there and the same surely it can be filtered out from the display. If I want to see what my synth is communicating, with two faderports, it is next to impossible to see messages.
The words ship, happeth_o_tar and spoil spring to mind....

Digimax FS, 1818VSL
User avatar
by PreAl on Wed Dec 12, 2018 6:34 am
Does this happen with new faderport?

Studio One Pro 4, Faderport 1, Focusrite Saffire Pro 40, Maschine Studio, Octapad SPD-30, Roland A300, Windows 10 Pro 64 bit.
EVGA Geforce 1070 (Nvidia drivers). A bigly amount of other gear.
User avatar
by Jemusic on Wed Dec 12, 2018 2:45 pm
PreAl wroteDoes this happen with new faderport?


No. New Faderport is silent while you are not touching it. I have both are Faderport and FP8. Yes I have also noticed the fact FP8 is sending this but it has not seemed to have effected anything though in terms of normal operations etc.

Just out of interest the message I get regularly is a poly pressure message. I see that is different from you were getting. I can just click poly pressure in the midi filter area at the top of the page and it all stops and goes silent.

Please add your specs to your SIGNATURE.
Search the STUDIO ONE 4 ONLINE MANUAL. Access your MY.PRESONUS account.
OVERVIEW of how to get your issue fixed or the steps to create a SUPPORT TICKET.
Needs to include: 1) One Sentence Description 2) Expected Results 3) Actual Results 4) Steps to Reproduce.



Specs i5-2500K 3.5 Ghz - 8 Gb RAM - Win 7 64 bit - ATI Radeon HD6900 Series - RME HDSP9632 - Midex 8 Midi interface - Faderport 8 and 2018- Atom Pad- iMac 2.5Ghz Core i5 - Sierra 10.12.6 - Focusrite Clarett thunderbolt interface and Scarlett 18i20. Studio One V3.5/4.1, Notion 6, Ableton Live 9, LaunchPad Pro

6 posts
Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests