6 posts
Page 1 of 1
I have been doing a lot of audio editing recently of vocals which have comps of several takes split into several audio events. I have noticed that sometimes when clicking to select an audio event it actually moves it slightly like a small nudge. This is annoying as you have to move it back to its original position (you are safest selecting undo move as you can't always be sure that you will manually move it back again correctly). This doesn't seem to happen every time but you begin to doubt things when it does happen as to whether you missed other similar nudges of events.

Does anyone else have this problem ? Why does a click on an audio event get interpreted as a nudge of that part? Is there a sensitivity adjustment?

You could set Snap to Grid on, I guess which would negate small movements, but that is pointless when you are trying to edit audio events which require small adjustments - turning Snap on and off constantly is not a solution when doing a lot of editing.

Gary Shepherd

Please note that I may express opinions that are different from yours but I do not intend to cause offence.
____________
iMac 27" 3.3 GHz Intel Core i5, 32 GB Ram, High Sierra OS 10.13.6, 64 bit, Studio One 4 Professional 4.0.1 Build 48247, Melodyne 4 Editor, Digital Performer 9.51, Korg Legacy Wavestation and M1, Arturia minimoog V, Helix Native 1.60, Bias FX Pro 1.6.1.3174, Pod Farm 2.59, EZdrummer 2.1.4, Superior Drummer 3.1, EZkeys 1.2.4, Alesis Q49, Line 6 UX2, Gibson Les Paul Standard, James Tyler Variax JTV-59 and other guitars, synths and drum machines.
User avatar
by Lawrence on Thu May 17, 2018 6:26 am
With things like this you should show it happening. Make a small vid showing the clip position actually moving just by being selected, assuming that your mouse in some way isn't causing it.
User avatar
by garyshepherd on Thu May 17, 2018 7:35 am
A video wouldn't show any more than I have just described - there is a small movement of the audio event when I click on it .

I don't have the means of posting a video and photos would not add anything.

Gary Shepherd

Please note that I may express opinions that are different from yours but I do not intend to cause offence.
____________
iMac 27" 3.3 GHz Intel Core i5, 32 GB Ram, High Sierra OS 10.13.6, 64 bit, Studio One 4 Professional 4.0.1 Build 48247, Melodyne 4 Editor, Digital Performer 9.51, Korg Legacy Wavestation and M1, Arturia minimoog V, Helix Native 1.60, Bias FX Pro 1.6.1.3174, Pod Farm 2.59, EZdrummer 2.1.4, Superior Drummer 3.1, EZkeys 1.2.4, Alesis Q49, Line 6 UX2, Gibson Les Paul Standard, James Tyler Variax JTV-59 and other guitars, synths and drum machines.
User avatar
by Lawrence on Thu May 17, 2018 11:12 am
Was only a suggestion as I don't see and can't recreate that happening here and I assume no one else can either as nobody else has replied to it.

I don't have the means of posting a video and photos would not add anything.

A small quicktime video (QT > New Screen Recording) will attach directly here to a forum post.
User avatar
by Tacman7 on Thu May 17, 2018 2:01 pm
Maybe if it's a slow click you're getting a click/drag. Happens to me in explorer.

Studio OnePro 4 64bit Win10 i7 7700k 16gb ram
1TB SSD AsusH270M-PLUS interface:StudioKonnekt 48
Melodyne Studio
Where 'IS' Shitcreek? and
'WHY' would you go there without a paddle?
User avatar
by garyshepherd on Thu May 17, 2018 3:05 pm
Lawrence wroteWas only a suggestion as I don't see and can't recreate that happening here and I assume no one else can either as nobody else has replied to it.

I don't have the means of posting a video and photos would not add anything.

A small quicktime video (QT > New Screen Recording) will attach directly here to a forum post.

No problem - thanks for responding - I will investigate further and try to give more detail - it seems to happen when the track is enlarged and magnified in the arrange view rather than the editor. It may be a mouse sensitivity thing too. Thanks for now.

Gary Shepherd

Please note that I may express opinions that are different from yours but I do not intend to cause offence.
____________
iMac 27" 3.3 GHz Intel Core i5, 32 GB Ram, High Sierra OS 10.13.6, 64 bit, Studio One 4 Professional 4.0.1 Build 48247, Melodyne 4 Editor, Digital Performer 9.51, Korg Legacy Wavestation and M1, Arturia minimoog V, Helix Native 1.60, Bias FX Pro 1.6.1.3174, Pod Farm 2.59, EZdrummer 2.1.4, Superior Drummer 3.1, EZkeys 1.2.4, Alesis Q49, Line 6 UX2, Gibson Les Paul Standard, James Tyler Variax JTV-59 and other guitars, synths and drum machines.

6 posts
Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: BobF and 5 guests