Studiolive 32Ai, 24Ai and 16Ai Consoles with Universal Control Ai, SL Remote Ai, and QMix Ai
5 posts
Page 1 of 1
I have successfully connected my new MacBook Pro to my StudioLive 16.4.2AI. I have not found any issues to date. I used the following Apple adapters.

Thunderbolt 3 to Thunderbolt 2 adapter Apple part number MMEL2AM/A
Thunderbolt to Firewire adapter Apple part number MD464LL/A

I plugged them together and used a standard firewire 800 cable.
User avatar
by gijsdebakker on Wed Jan 18, 2017 9:34 am
Same here, I could not find any definitive info (hadn't seen this thread yet) and decided to bite the bullet. Here's some proof that OP's suggestion also works on my setup (2016 MBP 15" & StudioLive 16.4.2 AI):

phpBB [video]
User avatar
by jimhauxwell on Tue Feb 14, 2017 6:17 pm
I have an XPS 13 with thunderbolt3. Does anyone know if its a workable solution for this as well?
User avatar
by jasoncaldwell on Wed Apr 17, 2019 5:10 pm
I have those same adapters and have not gotten it to work. It is super frustrating. Hoping there will be a work around soon. These are apple adapters btw, not knock offs. firewire - TB2, Tb2 - Tb3
User avatar
by PreSonus Seth on Mon Jul 08, 2019 11:10 am
Dell Computers with Thunderbolt need to use the StarTech TB3 adapter. Apple brand does not work.

Knowledge Base has all this info.

https://support.presonus.com/hc/en-us/a ... -firewire-

https://support.presonus.com/hc/en-us/a ... derbolt-3-

5 posts
Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests