91 postsPage 1 of 5
1, 2, 3, 4, 5
Hey Studio One users,

a new maintanance update is online!
Have fun with it and happy discussion.

viewtopic.php?f=151&t=41448

Ari

Ari Ahrendt - Quality Assurance Specialist
PreSonus Software Ltd. - Hamburg
http://www.presonus.com/products/studio-one

Modern electronic Synth Pop........../..........Musicproduction, Support & coaching
http://www.denoisary.de/................./...........http://www.arimusik.de/

Windows 10 64-Bit, i7 6700k 4.0 GHz, 16GB RAM, 256GB SSD, Studio One 4 Professional 64-Bit
User avatar
by roland1 on Tue Sep 01, 2020 9:51 am
Praise somebody's God! (you decide) A quick fix update. Good work.

I use: Studio One Pro v5 on i7 7700 win10 PC w16GB RAM and 4.61 on a Mac Pro Tower (Sierra) w/RME & Focusrite interfaces.

Author: Reality Checks for Everyday Life — Keeping it real in a world of illusions. I can also be found loitering at: http://RolandK.ca

Attention all shoppers: The people in commercials are paid actors.
User avatar
by leonseaman on Tue Sep 01, 2020 11:48 am
Brilliant, these quick fixes really mean a lot - thank you for responding so quickly.

Win10 Desktop - I7-4790/IGU/SSD (Main audio machine) | Win10 Laptop - i7-950H/GTX1660Ti/SSD | 12 Core 2012 Xeon Mac Pro | 2008 Mac Pro | 2012 Macbook Pro | 2015 iMac | Focusrite Liquid Saffire 56 + ADATs | PreSonus Sphere | Waves | Arturia V Collection | Komplete Suite | Mackie MCU | Yamaha MOXF8 | Roland FA06, System-1, TD-1KV | Korg Microkorg | Komplete S61 Mk2 | Maschine Mk2 | Nektar P6
User avatar
by muziksculp on Tue Sep 01, 2020 12:21 pm
Thank You Presonus for keeping Studio One Pro 5 nicely maintained.
User avatar
by PreAl on Tue Sep 01, 2020 3:59 pm
Nice job.

Now is the time maybe to ask for this annoying trivial bug to be resolved...

Under Options -> Locations.

Under the user data tab the path is always being reset to My Documents\Studio One folder path. I have it under a totally different folder and driver and it keeps getting reset to the default.

Exactly the same with the Sound Sets and Instrument Library folders, I keep changing them to my locations, and it keeps adding extra folder paths I don't want.

I then go to Studio One -> Studio One Installation and then I have to keep correcting the folder paths from there.

So it's a bit of a PITA if you don't accept the defaults. thx.

Studio One Pro 5, Faderport Classic (1.45), Atom Pad, Atom SQ, Presonus Studio 26c, Focusrite Saffire Pro 40, Maschine Studio, Octapad SPD-30, Roland A300, Windows 10 Pro 64 bit, also running it on Mac OS Catalina via dual boot (experimental).

Intel i9 9900K, 32GB RAM,
EVGA Geforce 1070 (Nvidia drivers).
Dell Inspiron 7591 (2 in 1) 16Gb.
User avatar
by ericma2 on Tue Sep 01, 2020 5:22 pm
Anybody having issues with Komplete Kontrol keyboard DAW functions? I lost the ability to scroll the playhead with the knob and the Mixer, Quantize, Undo, Metro, Tempo buttons no longer light up nor do they work. They worked prior to update. Shoot... I'm just now thinking... maybe I should reboot the computer. Be right back.

2013 Mac Pro Trashcan 8 Core 64 GB Ram
macOS High Sierra 10.13.6
Studio One 5.0.1
Pro Tools 20.3
Euphonix Artist Mix firmware 3.6
User avatar
by ericma2 on Tue Sep 01, 2020 5:25 pm
Nevermind. Restart fixed it. Heh

2013 Mac Pro Trashcan 8 Core 64 GB Ram
macOS High Sierra 10.13.6
Studio One 5.0.1
Pro Tools 20.3
Euphonix Artist Mix firmware 3.6
User avatar
by Bbd on Tue Sep 01, 2020 5:44 pm
Thanks to the devs for a quick update. Much appreciated!
:+1

Bbd

Please add your specs to your SIGNATURE.
Search the STUDIO ONE 5 ONLINE MANUAL. Access your MY.PRESONUS account.
OVERVIEW of how to get your issue fixed or the steps to create a SUPPORT TICKET.
Needs to include: 1) One Sentence Description 2) Expected Results 3) Actual Results 4) Steps to Reproduce.


OS: Win 10 x64 Home, Studio One Pro 5.x, Notion 6, Series III 24, Studio 192, Haswell CPU: i7 4790k @ 4.4GHz, RAM: 16GB, Faderport 8/16, Central Station +, PreSonus Sceptre S6, Eris 3.5, Temblor 10, ATOM, ATOM SQ
User avatar
by hello people on Tue Sep 01, 2020 10:45 pm
I'm a little concerned about the 666 errors

User avatar
by Lasperanza on Tue Sep 01, 2020 11:22 pm
hello people wroteI'm a little concerned about the 666 errors


In fairness, it was a devil of a problem...

Studio One 5.1 - Windows 10 x64, Ryzen 7 3700x, 32GB DDR4 @3600
Adata M.2 500GB for OS, Gigabyte 1TB M.2 & Samsung 850 SSD x2 for Audio and Romplers.
IIyama 40 inch LED monitor, Presonus Faderport 2
RME Raydat PCI-E, SPL Crimson Rev.3, Clarett 8 Pre USB
Focal Twin 6BE monitors
Numerous microphones from Audio Technica, AKG, SE Electronics, Neumann...and my favourite Mojave 301 FET.
User avatar
by andrewmcintosh on Tue Sep 01, 2020 11:57 pm
Still waiting for that DPI toggle to return...Can't see my playhead and my Kontakt is tiny AF. WHY WAS THIS OPTION REMOVED?!
User avatar
by Bbd on Wed Sep 02, 2020 1:10 am

Bbd

Please add your specs to your SIGNATURE.
Search the STUDIO ONE 5 ONLINE MANUAL. Access your MY.PRESONUS account.
OVERVIEW of how to get your issue fixed or the steps to create a SUPPORT TICKET.
Needs to include: 1) One Sentence Description 2) Expected Results 3) Actual Results 4) Steps to Reproduce.


OS: Win 10 x64 Home, Studio One Pro 5.x, Notion 6, Series III 24, Studio 192, Haswell CPU: i7 4790k @ 4.4GHz, RAM: 16GB, Faderport 8/16, Central Station +, PreSonus Sceptre S6, Eris 3.5, Temblor 10, ATOM, ATOM SQ
User avatar
by tomguenther on Wed Sep 02, 2020 8:29 am
Awesome work Guys. Thanks for fixing these anoying bugs so fast.

Core i7 4790 / GTX 760Ti / 16GB RAM
Presonus Studio 24C / Modal Argon8M
Presonus Sphere
Win 10 2004
User avatar
by vanhaze on Thu Sep 03, 2020 12:39 am
PreAl wroteNice job.

Now is the time maybe to ask for this annoying trivial bug to be resolved...

Under Options -> Locations.

Under the user data tab the path is always being reset to My Documents\Studio One folder path. I have it under a totally different folder and driver and it keeps getting reset to the default.

Exactly the same with the Sound Sets and Instrument Library folders, I keep changing them to my locations, and it keeps adding extra folder paths I don't want.

I then go to Studio One -> Studio One Installation and then I have to keep correcting the folder paths from there.

So it's a bit of a PITA if you don't accept the defaults. thx.


Thanks for posting this issue which i also experience and is very annoying IMO.
I am on OSX 10.15.6
Hope to see a fix soon !

Macbook Retina 2015 | OSX 10.15 (always latest version) | Studio One Pro 5.1| UAD Apollo Twin Thunderbolt
User avatar
by Jemusic on Thu Sep 03, 2020 1:23 am
PreAl wroteNice job.

Now is the time maybe to ask for this annoying trivial bug to be resolved...

Under Options -> Locations.

Under the user data tab the path is always being reset to My Documents\Studio One folder path. I have it under a totally different folder and driver and it keeps getting reset to the default.

Exactly the same with the Sound Sets and Instrument Library folders, I keep changing them to my locations, and it keeps adding extra folder paths I don't want.

I then go to Studio One -> Studio One Installation and then I have to keep correcting the folder paths from there.

So it's a bit of a PITA if you don't accept the defaults. thx.


This IS annoying. I have got my Soundsets going to a completely different drive. I have created that path. It leaves that alone but adds in two new paths every time. I have to be careful here and have to pull out the two extra paths every time I install a new Soundset otherwise I am not sure where it will install it.

Please add your specs to your SIGNATURE.
Search the STUDIO ONE 4 ONLINE MANUAL. Access your MY.PRESONUS account.
OVERVIEW of how to get your issue fixed or the steps to create a SUPPORT TICKET.
Needs to include: 1) One Sentence Description 2) Expected Results 3) Actual Results 4) Steps to Reproduce.



Specs i5-2500K 3.5 Ghz-8 Gb RAM-Win 7 64 bit - ATI Radeon HD6900 Series - RME HDSP9632 - Midex 8 Midi interface - Faderport 2/8 - Atom Pad- iMac 2.5Ghz Core i5 - High Sierra 10.13.6 - Focusrite Clarett 2 Pre & Scarlett 18i20. Studio One V5.1 (Mac), Notion 6.7, Ableton Live 10 Suite, LaunchPad Pro
User avatar
by Bbd on Thu Sep 03, 2020 1:29 am
For the locations issue, I am not seeing that on my Windows side.
Can you screen shot what you are seeing?

Bbd

Please add your specs to your SIGNATURE.
Search the STUDIO ONE 5 ONLINE MANUAL. Access your MY.PRESONUS account.
OVERVIEW of how to get your issue fixed or the steps to create a SUPPORT TICKET.
Needs to include: 1) One Sentence Description 2) Expected Results 3) Actual Results 4) Steps to Reproduce.


OS: Win 10 x64 Home, Studio One Pro 5.x, Notion 6, Series III 24, Studio 192, Haswell CPU: i7 4790k @ 4.4GHz, RAM: 16GB, Faderport 8/16, Central Station +, PreSonus Sceptre S6, Eris 3.5, Temblor 10, ATOM, ATOM SQ
User avatar
by vanhaze on Thu Sep 03, 2020 1:39 am
My case:

- I choose menu item "Studio One installation"
- I see that the install path is: Users/myname/Documents/Studio One
- I change that to another preferred location (in my case, on an external SSD drive).
- I close S1
- I open S1
- I choose menu item "Studio One installation"
- I see that the install patch is: Users/myname/Documents/Studio One

So the issue is that my preferred set folder location in the Studio One Installation Window is not remembered, it defaults back

Macbook Retina 2015 | OSX 10.15 (always latest version) | Studio One Pro 5.1| UAD Apollo Twin Thunderbolt
User avatar
by Jemusic on Thu Sep 03, 2020 1:46 am
For me this is with the Soundsets install locations only this issue. Plugin locations are all fine on both machines for me. For Soundsets, this happens on my iMac V5 setup and also on my Win 7 4.6.2 setup as well.

On my iMac a new Soundset is only supposed to go to what I call my iMac Storage drive. You can see here every time I boot up Studio One it adds in the two extra locations.

On my WIn 7 machine they are only meant to go to my E drive. But as you can see it adds in an unwanted D drive and C Drive location as well.

So on both machines I have to manually remove the unwanted locations before I install a new Soundset.

Attachments
Capture.JPG
Screen Shot 2020-09-03 at 5.37.21 pm.png

Please add your specs to your SIGNATURE.
Search the STUDIO ONE 4 ONLINE MANUAL. Access your MY.PRESONUS account.
OVERVIEW of how to get your issue fixed or the steps to create a SUPPORT TICKET.
Needs to include: 1) One Sentence Description 2) Expected Results 3) Actual Results 4) Steps to Reproduce.



Specs i5-2500K 3.5 Ghz-8 Gb RAM-Win 7 64 bit - ATI Radeon HD6900 Series - RME HDSP9632 - Midex 8 Midi interface - Faderport 2/8 - Atom Pad- iMac 2.5Ghz Core i5 - High Sierra 10.13.6 - Focusrite Clarett 2 Pre & Scarlett 18i20. Studio One V5.1 (Mac), Notion 6.7, Ableton Live 10 Suite, LaunchPad Pro
User avatar
by PreAl on Thu Sep 03, 2020 2:49 am
° Same behaviour.
And studio one installation path never defaults to the options, and besides we only get one file path for multiple items.

Optionally add Sphere and then my brain explodes:
viewtopic.php?f=151&t=41455

Studio One Pro 5, Faderport Classic (1.45), Atom Pad, Atom SQ, Presonus Studio 26c, Focusrite Saffire Pro 40, Maschine Studio, Octapad SPD-30, Roland A300, Windows 10 Pro 64 bit, also running it on Mac OS Catalina via dual boot (experimental).

Intel i9 9900K, 32GB RAM,
EVGA Geforce 1070 (Nvidia drivers).
Dell Inspiron 7591 (2 in 1) 16Gb.
User avatar
by PreAl on Thu Sep 03, 2020 2:55 am
Automation bug (not trivial):
viewtopic.php?f=151&t=41472

Studio One Pro 5, Faderport Classic (1.45), Atom Pad, Atom SQ, Presonus Studio 26c, Focusrite Saffire Pro 40, Maschine Studio, Octapad SPD-30, Roland A300, Windows 10 Pro 64 bit, also running it on Mac OS Catalina via dual boot (experimental).

Intel i9 9900K, 32GB RAM,
EVGA Geforce 1070 (Nvidia drivers).
Dell Inspiron 7591 (2 in 1) 16Gb.

91 postsPage 1 of 5
1, 2, 3, 4, 5

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 65 guests