66 postsPage 1 of 4
1, 2, 3, 4
Hi Studio One users,

a new maintainance update is online. Please find the release notes in your account or here in the announcement thread. viewtopic.php?f=151&t=32317

Happy discussion! :)
Ari

Ari Ahrendt - Quality Assurance Specialist
PreSonus Software Ltd. - Hamburg
http://www.presonus.com/products/studio-one

Modern electronic Synth Pop........../..........Musicproduction, Support & coaching
http://www.denoisary.de/................./...........http://www.arimusik.de/

Windows 10 64-Bit, i7 6700k 4.0 GHz, 16GB RAM, 256GB SSD, Studio One 4 Professional 64-Bit
User avatar
by jpettit on Tue Oct 30, 2018 10:07 am
Thanks
• [Tempo Track] improvements for "Scale Time" manual tempo mapping
• [Tempo Track] Update timeline in real-time when warping
Really like this new capability. It should make manual tempo mapping even faster. :thumbup:
Last edited by jpettit on Tue Oct 30, 2018 12:00 pm, edited 1 time in total.

My Website, Free Studio One Advance Training
SPECS:Win 10 64-bit, 12 Core i7: 32Gb DDR4 ram, 40" 4K monitor, StudioLive 24, Quantum, Faderport16, Central Station Plus, Sceptre 6,Temblor T10, Eris 4.5, HP60, Studio One Pro 4.0, Reaper 5.9, Sonar Platinum
User avatar
by tremo on Tue Oct 30, 2018 10:44 am
• [Impact XT] Multiselect for pads (Shift or CMD)


Was wishing we had this just a couple days ago -- Thank you!

Studio One 4.1 Pro | Logic 10.4.2
Mac Pro 5,1 6 x 3.33 | 10.14 | 32GB
User avatar
by PreAl on Tue Oct 30, 2018 11:09 am
Seems this old one has been resolved...

"[Windows 7] Application hanging on launch with nVidia drivers newer than v388.71"

There are still a ton of complaints about Waves plugins not appearing, which is worked around by removing all entries in the plugin paths, restarting and putting them back in... which points to Studio One not properly doing a reset when scanning for plugins. Lots of noise in the forums on this.

This has been going on for far too long... why hasn't this one been resolved yet?

Studio One Pro 4, Faderport 1, Atom, Focusrite Saffire Pro 40, Maschine Studio, Octapad SPD-30, Roland A300, Windows 10 Pro 64 bit.
EVGA Geforce 1070 (Nvidia drivers). A bigly amount of other gear.
User avatar
by Bbd on Tue Oct 30, 2018 11:29 am
Much thanks Ari!

Bbd

Please add your specs to your SIGNATURE.
Search the STUDIO ONE 4 ONLINE MANUAL. Access your MY.PRESONUS account.
OVERVIEW of how to get your issue fixed or the steps to create a SUPPORT TICKET.
Needs to include: 1) One Sentence Description 2) Expected Results 3) Actual Results 4) Steps to Reproduce.


OS: Win 10 x64 Home, Studio One Pro 4.1, Notion 6, Series III 24, Steinberg UR44, Haswell CPU: i7 4790k @ 4.4GHz, RAM: 16GB, Faderport 8/16, Cental Station Plus, PreSonus Sceptre S6, Eris 3.5, ELAC Sub, Akai MPK261, Roland T6, ATOM
User avatar
by Trucky on Tue Oct 30, 2018 3:33 pm
Installed and ready for making music!

Thanks PSL team for the improvements and bug fixes!

Please add your specs to your SIGNATURE.
Search the STUDIO ONE 4 ONLINE MANUAL. Access your MY.PRESONUS account.
OVERVIEW of how to get your issue fixed or the steps to create a SUPPORT TICKET.
Needs to include: 1) One Sentence Description 2) Expected Results 3) Actual Results 4) Steps to Reproduce.


Windows 10 Pro 64-bit (v1809: Build 17763.379), Studio One 4.1.4 Pro | Notion 6.5 | Universal Control v3.0.0.51747
Dell Inspiron 17 5770 (Intel Core i7-8550U 1.8 GHz, 4GB AMD Radeon 530 Graphics, 16GB RAM, Samsung 850 EVO 1TB SSD
StudioLive Series III 32 v2.0.15934
User avatar
by nikolaospitloglou on Wed Oct 31, 2018 2:04 am
Issue fixed: • Soloing a Solo Safe Bus without function
Great!

Studio One 4.1 - Mac-pro 2009 - 3.33 12cores 32gb ram, osx 10.12.6, UAD 2 octo(x2) - quad (x1) - RME FIREFACE 802
User avatar
by niles on Wed Oct 31, 2018 5:30 am
AriAhrendt wrote• Soloing a Solo Safe Bus without function
• Note-on at left locator recorded after loop cycle is placed wrong
• Wrong note length and start position when played at right locator with Offset enabled
Great. Thanks!

OS: Windows 7 Pro x64 | HW: P9X79 • i7 3930K • 16GB • HD6450 (WQHD) • RME AIO
User avatar
by Mac Money on Wed Oct 31, 2018 3:44 pm
Installed and good to GO!
Thx PreSonus!

George Ware
StudioOne v4.1.3 Pro 64bit
Waves DigiGrid IOS
Waves DigiGrid IOX
Waves SoundGrid Server One
PreSonus CS18ai & BCR2000 Control Surface
Intel 6 Core i7 3.2Ghz.
Windows 10 Professional 64bit. v1809
Arturia KeyLab-61 MkII
URS, Waves Mercury+Studio Classics, EMI, Sonnox Oxford, Antares, Plugin Alliance, Nomad Factory,TL Labs, Serato, Massey, Komplete Ultimate 11, Arturia V-Coll 6, Lounge Lizard 4, Korg Collection, UVI Falcon, P&M VIP, Audio Damage, Melodyne Studio 4.2, VocAlign, Eventide Anthology XI, IL Vocodex, IL, Softube and IKM Total Studio Max.
As of 30 Jan 19
User avatar
by j0001s on Wed Oct 31, 2018 6:36 pm
Hats off to the team, and thx. That's a healthy list of fixes.
User avatar
by mikemanthei on Thu Nov 01, 2018 12:25 am
• Optimized MIDI update rate for Control Surfaces


Can anyone share some light on this one?

Does this mean they increased the rate that S1 talks to Control Surfaces? Would this help alleviate the chattering noises S1 makes when some less expensive control surfaces are used? Or... might it make the metering usable?

Studio One v2, 3, and 4 Professional
Presonus 1818VSL / Focusrite 18i20
6-core Windows 10 64bit - 2.8 GHZ - 8GB RAM - SSDs
Presonus FaderPort 8
Tascam US-2400
User avatar
by leosutherland on Thu Nov 01, 2018 10:28 am
Yeah thanks Ari! :thumbup:

All installed and all appears all tickety-boo. Still got to install on my laptop though :roll:

...said Halo

Studio One Pro v4.1.4
Serum, E-Hu Diva, Synthmaster, Syntronik Bully, MTron Pro, Soundiron Microchoir, Fathom, Xpand!2, Korg Legacy Collection, AIEP3
Windows 10 64-bit

3XS SQ170 Music Studio PC (Main DAW)
i7 8700 Hexcore 3.2GHz, 16GB DDR4-2666, 500GB Samsung 970 EVO M.2 NVMe SSD + 1TB SATA HD
Focusrite Scarlett 2i4 (Gen 2), Korg Taktile 25, Faderport 2018


MSI GE62VR 7RF Apache Pro (Standby DAW)
Intel Core i7 7700HQ 2.8GHz, 16GB RAM, 500GB Samsung 970 EVO M.2 NVMe SSD + Samsung 1TB 860 SATA III SSD
User avatar
by nicolasfalcon on Thu Nov 01, 2018 7:17 pm
Hello everyone, please can someone help me out?
After the update, my Korg padKontrol and my Midi keyboard are creating random big double sustained notes when I record, the sustain tab isn't displayed though, just the velocity, modulation, pitch bend and aftertouch (these last two were supposed to be filtered).
I was able to use MIDI learn too and now I cant. I tried to delete and configure my controllers as new devices, but I'm still having this issue. Is anybody experiencing the same problem?
Edit 1: My devices are working perfectly at Studio One 3 with the same setup. What's happening??? :?
thanks
Edit 2: Here's the ticket reply I got for whoever is experiencing the same issue:

Try refreshing application settings to see if that helps...
Go to Help>Open Settings folder.
Copy the contents of the folder over to a new folder on your desktop.
Close S1 and delete the contents of the settings folder with the exception of the user.license file as well as the "Extensions" folder.
Open S1 and go to Studio One>Options (Preferences on a Mac) to reconfigure your settings.
Test to see if the problem is resolved. If it is not, please feel free to copy your settings files back over from the backup that you created in step 2.
*If you are missing presets or Sound Sets after doing this, double-click one of your Sound Sets. They're typically located in Documents > Studio One > Sound Sets by default unless you've placed them in another location.
If that doesn't resolve the issue, delete the External Keyboard Device for that keyboard (when it asks to delete the files say yes) and recreate it again and try it to see if the same happens.

Thanks for being patient.

Desktop (PC)
Windows 10 (64 bits)
Intel Core Duo i5 7400 @ 3.00 GHz
Memory: 8,00 GB
Studio One Professional
Keyboard: Yamaha YPT 330
Korg padKontrol
AudioBox 96
Presonus Eris E3.5
User avatar
by dannylegrand1 on Sat Nov 03, 2018 5:16 am
And still no external instrument plugin......
How hard can it be to implement a pipeline for external synths ?

I’m leaving version 3.5 gather dust until it gets added.

For now back on Cubase

Imac Retina 5K - Access Virus TI Snow - Access Virus Polar - Nord Lead 2X - Moog Sub 37 - StudioLogic Sledge Black - Arturia MatrixBrute - Korg MS20 - Doepfer Dark Energy - Doepfer Dark Time - Waldorf Blofeld - Focusrite Clarret 8PreX - UAD Apollo Twin Quad - UAD Satellite 2 Quad - ICON QCon Pro - Novation Impulse - 2 X Arturia Beatstep Pro - Genelec 8050BMW - Munro Sonic Egg 150 - KRK VXT8 - Mackie Big Knob -And much more !
User avatar
by lfo2k on Sat Nov 03, 2018 2:33 pm
I am curious what "Optimized MIDI update rate for Control Surfaces" means??
User avatar
by lfo2k on Sat Nov 03, 2018 2:34 pm
And still no external instrument plugin <- this could take time till v5.
I dont hope so..

Does even a FR exist?
User avatar
by Jemusic on Sat Nov 03, 2018 3:13 pm
lfo2k wroteI am curious what "Optimized MIDI update rate for Control Surfaces" means??


Midi is uses as the data stream between hardware devices and Studio One. When certain mixers such as the Series III Studio Live series goes into DAW mode controlling Studio One there may be some lag in say how meters may be responding and metering in both the mixer and the Studio One channel. How tightly synced they might be. This can apply to things like Faderport and ATOM. Certain functions taking time to respond in the mixer perhaps after a command is given in Studio One or the other way around too. How plugins in Studio One respond to movements being made on a screen such as in the Series III.

Midi update rate refers to how quickly things are being handled and tightly synced they might be. The faster the rate the more things will feel responsive and like they are both in very strong sync with each other. It means moving a little quicker under pressure live situations.

External Instruments can be easily recorded now in real time. But it would be nice for External instruments to appear in the mixer which hopefully will allow Faderport to see those tracks. Midi commands being sent from this tracks would also be very helpful at times.

Please add your specs to your SIGNATURE.
Search the STUDIO ONE 4 ONLINE MANUAL. Access your MY.PRESONUS account.
OVERVIEW of how to get your issue fixed or the steps to create a SUPPORT TICKET.
Needs to include: 1) One Sentence Description 2) Expected Results 3) Actual Results 4) Steps to Reproduce.



Specs i5-2500K 3.5 Ghz - 8 Gb RAM - Win 7 64 bit - ATI Radeon HD6900 Series - RME HDSP9632 - Midex 8 Midi interface - Faderport 8 and 2018- Atom Pad- iMac 2.5Ghz Core i5 - Sierra 10.12.6 - Focusrite Clarett 2 Pre & Scarlett 18i20. Studio One V3.5/4.1.3, Notion 6.5, Ableton Live 9, LaunchPad Pro
User avatar
by bailatosco on Sat Nov 03, 2018 5:46 pm
Let's give a nice little bump to this feature request:

IO Settings save and Load
https://answers.presonus.com/6087/io-se ... e-and-load

It may not sound like a big feature, because it is not, it's basic functionality, that's why every DAW has it already.

Intel i7-6700K OC'd to 4.4Ghz / 16Gb RAM
WIN 10 64bit
Studio One v3.5 Professional
Audiobox 1818vsl
User avatar
by Area 52 on Sun Nov 04, 2018 4:59 pm
bailatosco wroteLet's give a nice little bump to this feature request:

IO Settings save and Load
https://answers.presonus.com/6087/io-se ... e-and-load

It may not sound like a big feature, because it is not, it's basic functionality, that's why every DAW has it already.
Voted!

Studio One Professional 4.1, loads of plugins (All 64bit).
Windows 10 Pro x64, Intel Core i7 6700K, 16GB RAM,
nVIDIA GeForce 1070 GTX connected to 2 x 58' 4K TV,
Sandisk SSD Drives. Allen & Heath QU-32, Steinberg UR28M, Presonus Faderport, RME Fireface 800, Yamaha DTX700,
Yamaha MX61, Mackie HR824 etc..
User avatar
by Tacman7 on Wed Nov 07, 2018 7:25 am
dannylegrand1 wroteAnd still no external instrument plugin......
How hard can it be to implement a pipeline for external synths ?



I've never had any problem using external synths, never used pipeline though.

You're wanting an external instruments implementation like Cubase has?

Or you're wanting to insert a synth on another track?

Studio OnePro 4 64bit Win10 i7 7700k 16gb ram
1TB SSD AsusH270M-PLUS interface:StudioKonnekt 48
Melodyne Studio
Where 'IS' Shitcreek? and
'WHY' would you go there without a paddle?

66 postsPage 1 of 4
1, 2, 3, 4

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 19 guests