6 posts
Page 1 of 1
Hi,

I have a fader port attached to my studio One and studio live 24 AI. When the machine is doing nothing a midi message from the fader port shows on the monitor. It shows a NoteOn C -2 just about once a second. What is this and is it affecting anything else?

Thanks,
Steve

---------------Steve The Musicman----------------

Dell Optiplex 780 i5 16 gig ram, dual monitor, Sonar X3, Sibelius 7, Studio One Pro, Garritan JABB, GPO COMB Instant Orchestra, MidiQuest 11. AudioBox One, StudioLive 24AI, fader port, Lynx II, Roland JV-1080, 2080, 1010. Alesis QSR, DM Pro, Nano piano. Yamaha Motif RX, Vl70m/w Patchman rom
MidiMan 8x8, 4X4, 4X2. Studio Logic 900, Oxygen 25, Finger Trigger, Eventide reverb, DBX 166A, Line 6 Bass pod, Event 20/20 BAS. Ovation Adamas 1597, Fender active jazz bass, Epiphone 335 dot (Red of course). Yamaha wx5 and AKAI EWI 4000S wind controllers.
User avatar
by mwright137 on Tue Dec 09, 2014 10:27 pm
If I remember this discussion before, that's some kind of signal that is sent forever when connected. Nothing bad.

I am Sir Melvis Bacon, Knight of BaconHam Palace.

Studio One 2 Pro 3.3.x (64 bit). MacBook Pro 13". OS X Sierra version 10.12.3.
RM16AI and CS18AI connected in Stagebox mode via MOTU AVB Switch.
StudioLive 328AI (x2); AudioBox 22 VSL; BlueTube DP V2; FaderPort; Monitor Station; RC 500; Temblor T10.

To add your software and hardware specs to your signature to make it easier for us to help you, click HERE.

My Website
User avatar
by stevelewis1 on Tue Dec 09, 2014 11:01 pm
Hi sir bacon,

I had a feeling that it is a normal thing but i searched through this forum and could not find any reference. I should have looked on the archives but i actually forgot about them.

I really like your signature. I actually know a songwriter with the last name of bacon :).

I took a look at your site, and i have a question for you. I have the site recorddemo.com and got a few jobs from the site. Have you been successful with yours?

I have had more success with jingledoctor than recorddemo. I guess too many people do their own demos now that equipment has come down in price.

Thanks for your response,

Steve

---------------Steve The Musicman----------------

Dell Optiplex 780 i5 16 gig ram, dual monitor, Sonar X3, Sibelius 7, Studio One Pro, Garritan JABB, GPO COMB Instant Orchestra, MidiQuest 11. AudioBox One, StudioLive 24AI, fader port, Lynx II, Roland JV-1080, 2080, 1010. Alesis QSR, DM Pro, Nano piano. Yamaha Motif RX, Vl70m/w Patchman rom
MidiMan 8x8, 4X4, 4X2. Studio Logic 900, Oxygen 25, Finger Trigger, Eventide reverb, DBX 166A, Line 6 Bass pod, Event 20/20 BAS. Ovation Adamas 1597, Fender active jazz bass, Epiphone 335 dot (Red of course). Yamaha wx5 and AKAI EWI 4000S wind controllers.
User avatar
by mwright137 on Wed Dec 10, 2014 9:29 am
I mostly just do stuff for people I know, so the site isn't really a factor. My full-time job pays the bills, this is just for fun and a little extra income.

I am Sir Melvis Bacon, Knight of BaconHam Palace.

Studio One 2 Pro 3.3.x (64 bit). MacBook Pro 13". OS X Sierra version 10.12.3.
RM16AI and CS18AI connected in Stagebox mode via MOTU AVB Switch.
StudioLive 328AI (x2); AudioBox 22 VSL; BlueTube DP V2; FaderPort; Monitor Station; RC 500; Temblor T10.

To add your software and hardware specs to your signature to make it easier for us to help you, click HERE.

My Website
User avatar
by matthewgorman on Wed Dec 10, 2014 9:44 am
Steve, check out the link below. I get daily emails about music opportunities, from jingles to full blown songs for movies.

https://www.musicpage.com/musicopsboard

Matt

Lenovo ThinkServer TS140 Win 10 64bit, 8GB RAM, Intel Xeon
Lenovo Thinkpad E520, Windows 7 64bit, 8 GB RAM, Intel i5 Processor
StarTech EC13942 34mm Expresscard
S1Pro V2 , Melodyne Studio 4, Nomad Factory Studio Bundle, Waves , RM16, Studio 192, DP88, Faderport, Central Station Plus, Yamaha HS50 Monitors, Sceptre 6-8 Monitors, Temblor 10.
User avatar
by thexavi on Thu Oct 03, 2019 10:11 am
Any solution for this issue?
I try to use a drumpad Yamaha dd-55 and due to this message it doesn't work properly in studio one by usb.

Once I disconnect the faderport, it work ok, so I think something is wrong with thi NOTEON C-2...

Any one can help me?

6 posts
Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests