Discuss Monitor Station V2 and Monitor Station (Legacy)
Central Station and Central Station Plus
5 posts
Page 1 of 1
I’ve had my V2 for a few years now. Quite some time ago the “B” outs stopped working so I was limited to using “A” for my KRK’s and “C” for my ILouds. Now my KRK’s aren’t working. first the right speaker went then the left. I switched cables and that didn’t help. I switched them to the “C” outs and that didn’t help so I’m wondering if it’s my speakers. I don’t know if I need to replace the speakers or the V2 Monitor Station.

Mac Mini (Late 2014)
Processor: 3.0 GHz Intel Core I7
Memory: 16 GB
Presonus. Studio One Pro V4
Presonus Quantum
Presonus Studio Channel
Art Pro Studio Channel II
Line 6. BassPOD XT Pro
Hardware DBX 160a
Hardware DBX 160XT
Hardware DBX 231 EQ
Art Pro Pro VLA II
WA76 1176 (clone)
EQP-KT Pultec (clone)
Presonus. V2 Monitor Station
Presonus. FaderPort 8


"God's grace" :D
User avatar
by darrenporter1 on Tue Mar 10, 2020 12:16 pm
can you plug your speakers directly into your interface? That will help isolate the problem.

You'll know you're an old rock-n-roller when the only spandex in your pants is in the elastic waistband. :D


Studio One Professional 4.6.1
i5-8400, 16GB RAM, 512 GB SSD, 2TB HD, Win10 Pro
Audient iD44, TASCAM US16x08, Presonus 1810
FaderPort 8, Console 1, JBL 306P Mk.II Monitors
UAD PCIe Solo v9.11
Hairball Copper, DIYRE CP5, Sound Skulptor CP5176, Suhr Reactive Load
Lots of self-built tube amps, Carvin, Fender, G&L, Ibanez, PRS, Takamine guitars
User avatar
by frank.crow on Tue Mar 10, 2020 4:37 pm
darrenporter1 wrotecan you plug your speakers directly into your interface? That will help isolate the problem.


I was thinking about that. I’m going to try it tonight. I’m kind of hoping it’s the V2. I’m not looking forward to buying new monitors

Mac Mini (Late 2014)
Processor: 3.0 GHz Intel Core I7
Memory: 16 GB
Presonus. Studio One Pro V4
Presonus Quantum
Presonus Studio Channel
Art Pro Studio Channel II
Line 6. BassPOD XT Pro
Hardware DBX 160a
Hardware DBX 160XT
Hardware DBX 231 EQ
Art Pro Pro VLA II
WA76 1176 (clone)
EQP-KT Pultec (clone)
Presonus. V2 Monitor Station
Presonus. FaderPort 8


"God's grace" :D
User avatar
by frank.crow on Tue Mar 10, 2020 9:16 pm
darrenporter1 wrotecan you plug your speakers directly into your interface? That will help isolate the problem.


Wow

I tried this and praise God my speakers are fine. I wonder why the V2’s output accepts my GLS cables but not my Mogami cables? (anymore)

Mac Mini (Late 2014)
Processor: 3.0 GHz Intel Core I7
Memory: 16 GB
Presonus. Studio One Pro V4
Presonus Quantum
Presonus Studio Channel
Art Pro Studio Channel II
Line 6. BassPOD XT Pro
Hardware DBX 160a
Hardware DBX 160XT
Hardware DBX 231 EQ
Art Pro Pro VLA II
WA76 1176 (clone)
EQP-KT Pultec (clone)
Presonus. V2 Monitor Station
Presonus. FaderPort 8


"God's grace" :D
User avatar
by darrenporter1 on Tue Mar 10, 2020 10:43 pm
Nice. Glad your monitors are OK. But sounds like you have another issue. At least you are up and running though.

You'll know you're an old rock-n-roller when the only spandex in your pants is in the elastic waistband. :D


Studio One Professional 4.6.1
i5-8400, 16GB RAM, 512 GB SSD, 2TB HD, Win10 Pro
Audient iD44, TASCAM US16x08, Presonus 1810
FaderPort 8, Console 1, JBL 306P Mk.II Monitors
UAD PCIe Solo v9.11
Hairball Copper, DIYRE CP5, Sound Skulptor CP5176, Suhr Reactive Load
Lots of self-built tube amps, Carvin, Fender, G&L, Ibanez, PRS, Takamine guitars

5 posts
Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest