Discuss Monitor Station V2 and Monitor Station (Legacy)
Central Station and Central Station Plus
4 posts
Page 1 of 1
Strangely my Central Station just stopped working after no prior existing problems.

Yesterday I went into my studio turned on my Central Station (the model with the wall wart) and it wouldn't turn on, and wouldn't power the remote. The metering lights would flicker with continuously about once every second.

Has anyone seen this problem before and can they point me in the right direction? I checked the power supply with a multimeter and it appeared to be giving the right voltage. I wasn't able to verify the current (I'm not very good with a mutilmeter), but I assume it is correct.

Thanks in advance for any help.
User avatar
by matthewgorman on Thu Sep 14, 2017 7:29 am
I have never experienced that, unfortunately. I would suggest a support ticket. Even if out of warranty, they charge a modest bench fee for repair (flat rate), and that also gives you a fresh 1 year warranty.

Matt

Lenovo ThinkServer TS140 Win 10 64bit, 8GB RAM, Intel Xeon
Lenovo Thinkpad E520, Windows 7 64bit, 8 GB RAM, Intel i5 Processor
StarTech EC13942 34mm Expresscard
S1Pro V2 , Melodyne Studio 4, Nomad Factory Studio Bundle, Waves , RM16, Studio 192, DP88, Faderport, Central Station Plus, Yamaha HS50 Monitors, Sceptre 6-8 Monitors, Temblor 10.
User avatar
by pablogonzalez1 on Sun Oct 08, 2017 8:52 am
I have same issue. I bought it new, plugged in as expected, and was working with it for 2 years ( soft use, in my studio, not everyday) but suddenly I turned it on and the LED started flashing, and no sound out of it .

I went to ask to te techs here they suspect of power source. It was a long time ago and replaced it with a mixer by now, soon I expect to send it there to make the fix.

I have the feeling that this is a design issue, so I´m not so optimistic about it. I didn´t buy any presonus thing since there, I prefered this one instead of the monitor station thinking that it was more professional, but in the end it was a 1000 USD loss (here in Chile is twice the price).

Greetings from Chile.


ps: Im not sure which gen is this one.
User avatar
by Skip Jones on Sun Oct 08, 2017 11:26 am
Gen one did not include the remote at the time, it was optional. Gen two (current) includes the remote.As Matt mentioned, I would open up a support ticket.

Hope you get it sorted out.

http://www.presonus.com/support
Windows 10 X 64 : AMD Phenom II X 4 945
ATI Radeon 5450 / 512 RAM
8GB RAM / 1T SATA

Mac Mini (Late 2014)

Faderport and Faderport 8
Yamaha S-08
Fishman TriplePlay
Logidy Controller

Assorted PreSonus Gear

To add your software and hardware specs to your signature to make it easier for us to help you, click HERE.
Answers at http://answers.presonus.com/

4 posts
Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron