Discuss Quantum Series Interfaces Here
3 posts
Page 1 of 1
Hello All,

I'm new to the forum and excited about my PreSonus Quantum. I recently upgraded from a Behringer UMC404HD that I was rather happy with but wanted to experiment with a lower latency device as I dive deeper in to the DAW realm of sims, etc.

My first step in trying out the new unit was to just playback some of my existing tracks. Generally, these are 12-16 channels with various delay, reverb and amp sims. A compressor on the master bus. These recordings performed fine on my UMC404HD at 128 or 64 samples. Generally though, when mixing I increase the buffer to 4096.

When I plugged up the Quantum, I started experiencing "static" for lack of a better term. I wouldn't normally associate this sound with "dropouts" and my CPU usage is minimal at this point. Anyway, I opened a ticket but still waiting on a response. I thought I'd post to this forum to see if anyone has had a similar issue and circumvent the ticket process.

Here are a couple of sound files:
https://drive.google.com/file/d/10Ej5mu ... sp=sharing
https://drive.google.com/file/d/108rmls ... sp=sharing

I'm running a fairly capable mobile setup. 10750H processor with GPU, 16MB of memory. I have been running tests with the hardware monitors open and have rarely maxed beyond 35-40% CPU and less for memory.

I was thinking computer cables or the Tbolt adapter. My analog signal path is fine...as I said earlier, I get a steller output from my Behringer unit.
User avatar
by radar23 on Thu Jul 09, 2020 6:52 pm
Hi,

the links don't word.

thx

_.~"~._.~"~._.~"~._.~"~._
Studio One 4 Pro
Quantum, Didimax FS, Firestudio Project, Firestudio Mobile, Art Tubeopto, DBX 386, Maschine 3, Analog Heat, Zed 14, Motu MTP AV, Keystep, Beatstep Pro, Monomachine, machinedrum, Octatrack, Analog Four, Minilogue XD, Korg Arp, uWave XT, Virus C, Poly Evolver, Mono Poly, MKS-70, Mks-80, Pulse Plus, Blofeld, BassStation 2, ESQ-1. Korg Legacy, Arturia V, NI Ultimate 10, ImpOSCar2, BFD3, DCAM, Largo, Waves Gold, SSL, J37, Renaissance Maxx, L2 Ultramaximizer, U-He Bazille, Gold Baby.
Acer Aspire 7VN-593G, Windows 10 Pro
User avatar
by davidbarrera2 on Wed Jul 29, 2020 6:00 pm
Hi Todd,

Did you end up getting it to work fine ? Could you solve the problem?
My Quantum is making that kind of constant "static" noise and it only does it at 44.1 and 48 kHz. I changed the Thunderbolt 3 cable and tried other things bus still keeps making this unbearable noise.
Any suggestions anyone????

3 posts
Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest