Discuss Quantum Series Interfaces Here
5 posts
Page 1 of 1
Hello, I recently purchased the Quantum 26x32 to use w/ProTools, as I'm setting it up and adding the hardware inserts, I'm finding the I/O channels in PT don't match the actual channels on the quantum.

Example: I have an external Lexicon wired to the Quantum in stereo to inputs/outputs 5-6 - In every other DAW (including Studio One) it functions as it should, as an AUX bus, Pipeline insert, FX Channel etc. - BUT, in PT, the PT I/O Hardware inserts setup sees the Lexicon hooked up to 7-8, NOT 5-6, as it is in real life :)

Pilot error on my behalf maybe? Or is this a bug?

First post by the way - Thanks in advance for any pointers.

Cheers.
User avatar
by UntilTheBones on Mon Feb 24, 2020 10:33 am
FYI for anyone else possibly experiencing the same issue with ProTools, I did hear back from Presonus via a support ticket.

From Technical Support:
"...there is an offset with the alignment. No pilot error on your behalf, the issue is indeed with Pro Tools only."

If you want to use external hardware inserts with Pro Tools, this interface won't work. PT sees the Quantum main outs as outputs 1+2 - Everything plugged to the inserts will always be off by one.

_______________________________________
Studio One 5.1.1
Pro Tools 2020.5
2017 iMac Pro 3.0GHz 10-Core Xeon 64GB
macOS Catalina 10.15.7
Quantum (Desktop Workstation)
Studio 26c (Mobile Workstation)
FaderPort 2
User avatar
by UntilTheBones on Sun Nov 01, 2020 11:58 am
After months of using S1, I need to jump back into PT for new project. SO, back to needing my external hardware inserts in PT as well. The previous was Quantum's inputs/outputs not matching PT I/O due to an offset. PT sees the Quantum's Master outs as Outputs 1+2, making all the outs in I/o off by 1...

The FIX was simply to plug the external hardware (a Lexicon in my case) into the Quantum's output channels 1 below. As an example, where you would typically match ins/outs 5-6, Instead, the Quantum's stereo inputs would be assigned 5-6 and the outputs assigned/plugged into 3-4.

_______________________________________
Studio One 5.1.1
Pro Tools 2020.5
2017 iMac Pro 3.0GHz 10-Core Xeon 64GB
macOS Catalina 10.15.7
Quantum (Desktop Workstation)
Studio 26c (Mobile Workstation)
FaderPort 2
User avatar
by williamwittman on Wed Jun 02, 2021 8:59 pm
Bringing this back to see if anything has changed or if this STILL doesn’t work in Pro Tools

I could have sworn I had it working for a while but now I can’t figure out how

Thanks
User avatar
by UntilTheBones on Fri Jun 04, 2021 1:21 pm
Still need to use the work around as far I know - although I'm still on PT 2020.5.

Output is mismatched by 1 (example: Set Line-In to 5/6 - Set Line-out to 3/4) Uncheck Line Out 1-2 as well to make it inactive (so there's no overlap with the Master Out).

_______________________________________
Studio One 5.1.1
Pro Tools 2020.5
2017 iMac Pro 3.0GHz 10-Core Xeon 64GB
macOS Catalina 10.15.7
Quantum (Desktop Workstation)
Studio 26c (Mobile Workstation)
FaderPort 2

5 posts
Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest