Page 1 of 1

Quantum 2 audio drops when using multiple apps

Posted: Tue Sep 03, 2019 11:29 am
by aero3
Hello I have an issue with my Quantum 2

When I switch between apps (e.g Logic and Safari) the audio either starts to get mangled (sounds like a sample rate issue) or it stops altogether and I have to restart the driver within Logic audio pref.

This is not a consistent behaviour, sometimes I get lucky sometimes not...not the stablest of drivers...

Also I was expecting something better on the latency side

Anyone experienced similar problems?

I'm on Sierra 10.12.6 and have the latest drivers an UC

Re: Quantum 2 audio drops when switching apps

Posted: Sun Sep 22, 2019 10:41 am
by TerjeNorway
I thought when using a Mac you are using apple core audio not presonus asio driver. Also I you sure you downloaded Universal Control for macOS 10.12.6 Sierra?

Re: Quantum 2 audio drops when using multiple apps

Posted: Sat Jan 04, 2020 7:36 am
by aero3
Yes, I have downloaded the latest UC...issues still there, if I run audio from 2 apps at the same time eventually I will get garbled audio and driver failure (meaning I have to reload it inside apps like Logic).

This is on a freshly installed system with only Apple apps running without 3rd party plug ins etc.

Doesn't happen with the internal soundcard or my RME...

Re: Quantum 2 audio drops when using multiple apps

Posted: Sat Jan 04, 2020 7:24 pm
by robertgray3
This happens to me very infrequently on Mac OS X, and it has ever since I got my Quantum. It sounds similar. viewtopic.php?f=359&t=32538

I guess i'll reopen the ticket since there's finally someone with a similar sounding issue. Maybe if a few people have it they'll figure it out.

Re: Quantum 2 audio drops when using multiple apps

Posted: Tue Jan 07, 2020 3:11 am
by aero3
That sounds like a good idea, let us know how it goes :)