Discuss Quantum Series Interfaces Here
6 posts
Page 1 of 1
Hey all,
Anyone else here have this same issue?

I can watch the 1st video on say youtube but as soon as i select the next song it's silent.
Everything is still working as such but no audio coming through.

When i was using firestudio projects (firewire) i never had an issue and i think it's because in UC there was a function for WMD audio.
In the 2626 there is no option to change anything in the WMD section.

See the video for what i mean.

phpBB [video]
Last edited by walkintheseshoes on Wed Sep 09, 2020 9:39 pm, edited 1 time in total.
User avatar
by TerjeNorway on Tue Sep 08, 2020 6:02 am
1) First try reinstalling your browser. And clear all browsing data.

If that did not work..

2) Try these two troubleshoots:
Image
Image

If that did not work

3) As you can see I have "disabled" allow apps to take exclusive control mode. I think that cannot be selected if you want to use your Quantum for multi client.
Image
Also what sample rate KHz are you working on. I'm working on 48 KHz. Try and change that in your DAW and be sure it also changes here:
Image

My system
Asus Z170-PREMIUM motherboard (native Thunderbolt port)
Intel Core i7-6700K Skylake Processor
Corsair Vengeance LPX DDR4 3200MHz 32GB
MSI GeForce GTX 1070 Ti Gaming 8GB
StarTech Thunderbolt Cable 2M (TBOLTMM2MW)
StarTech Thunderbolt 3 to Thunderbolt 2 adapter (TBT3TBTADAP)
Neumann TLM 102 microphone
Presonus Quantum
Windows 10, Ableton 10, Cubase 10
User avatar
by walkintheseshoes on Wed Sep 09, 2020 9:37 pm
Ok,
Found a fix.
There is obviously an issue with the driver/universal control
phpBB [video]
User avatar
by kirkeeb on Thu Sep 10, 2020 2:33 pm
I know for Mac users its definitely the TB Cable. I went down this road many times pulling my hair...experiencing what your going through. I bought an Apple TB cable and voila'!

Good luck!

"What Time Is It?" - Morris E. Day
http://www.curtbisquera.com

Apple (Late 2012) Mac Mini
Mac OS Mojave / Ver.10.14.6
2.3 GHz Intel Core i7
16 GB 1600MHz DDR3
Intel HD Graphics 4000 1536 MB
User avatar
by walkintheseshoes on Mon Sep 14, 2020 4:19 pm
kirkeeb wroteI know for Mac users its definitely the TB Cable. I went down this road many times pulling my hair...experiencing what your going through. I bought an Apple TB cable and voila'!

Good luck!


Thanks for the advise but the cable works perfectly in a DAW situation but i can understand issues if the incorrect cable is used.

I use: StarTech.com Thunderbolt 3 Cable - 6 ft / 2m - 4K 60Hz - 40Gbps - USB C to USB C Cable - Thunderbolt 3 USB Type C Charger (TBLT3MM2MA)

It has to be a driver/UC issue with win10 as shown in the videos
User avatar
by kirkeeb on Tue Sep 15, 2020 2:05 pm
:+1

"What Time Is It?" - Morris E. Day
http://www.curtbisquera.com

Apple (Late 2012) Mac Mini
Mac OS Mojave / Ver.10.14.6
2.3 GHz Intel Core i7
16 GB 1600MHz DDR3
Intel HD Graphics 4000 1536 MB

6 posts
Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest