FaderPort 8 and FaderPort 16 General Discussion
3 posts
Page 1 of 1
So I'm updating to a modern rig and need a fader console to function between multiple DAW's. So far the faderport has had issues on everything except Studio one.

Pro Tools
Last 8 faders don't register properly. However there is some connectivity, I can move the on screen fader and the physical fader moves but if I use the physical fader it doesn't adjust anything. Also mute/solo etc won't work on those faders.

Ableton 10 Live
The Ableton mode on the faderport crashes the software. Switched to Logic mode and faders work but other functions like bank don't.


Threadripper 1920x
Aorus Pro x399 Motherboard
32 GB trident z Ram
gtx 1060 6gb


Any help is appreciated
User avatar
by Bbd on Sat Mar 07, 2020 11:23 am
The issue with Ableton has been reported.

Bbd

Please add your specs to your SIGNATURE.
Search the STUDIO ONE 4 ONLINE MANUAL. Access your MY.PRESONUS account.
OVERVIEW of how to get your issue fixed or the steps to create a SUPPORT TICKET.
Needs to include: 1) One Sentence Description 2) Expected Results 3) Actual Results 4) Steps to Reproduce.


OS: Win 10 x64 Home, Studio One Pro 4.x, Notion 6, Series III 24, Studio 192, Haswell CPU: i7 4790k @ 4.4GHz, RAM: 16GB, Faderport 8/16, Central Station +, PreSonus Sceptre S6, Eris 3.5, Temblor 10, ATOM
User avatar
by eamonndargan on Fri Mar 13, 2020 1:24 am
I rolled back my Faderport from the new 3.42 back to the November 3.32 version and it’s working again in Ableton, until they sort out what the Feb 2020 update has done.

3 posts
Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest