FaderPort 8 and FaderPort 16 General Discussion
3 posts
Page 1 of 1
I just got a new PC, so was busy last weekend to reinstall all my stuff including S1 and other things like the Faderport 8 (Universal Control).

I noticed now that S1 does not retain / save my assignments to faders in my projects. I usually have things set up like: fader = 1 modulation, fader 2 = expression, etc. etc., you get it. I can do this, save a project, close & re-open..

... and everything is gone again.

Now it takes me 1 minute to put it back. But after doing it for 5 times it starts to be a pain in the rear..

I found one other topic like this concerning function keys, and it was apparently solved in the 4.5 update - but seems to be back now.

Any ideas?

Studio One Pro 5..0.2 64bit Melodyne Assistant 4.2.4

Faderport 8 | Focusrite Scarlett 2i2 1st gen
Yamaha YDP-163 | Yamaha HS8 & HS8S | Beyerdynamic DT770 PRO

Windows 10 x64 | AMD Ryzen 9 3900x | Asus X570PRO | 32GB DDR4 3600MHz | 2TB NVME SSD
User avatar
by TomTama on Mon Feb 17, 2020 12:48 pm
I'm having a similar problem with Faderport Global User button assignments not being saved when I exit S1 4.6.1.

2013 Mac Pro 3 GHz 8-Core Intel Xeon E5, TB2, 64GB RAM, Mojave 10.14.6, Dell 43" 4K Monitor, Luna Display, 2X Apollo x8, Apollo x8p, UAD OCTO TB3 Satellite, UAD QUAD TB3 Satellite, UAD V9.11, UA OX 1.2, Studio One 5.0, Dangerous Dbox+, Dangerous 2-Bus LT, MiniDSP w/Dirac 2.0, Behringer PowerPlay P16-M & P16-I, Faderport 16, ATOM, Akai Advance 49, Focal Twin 6be, Focal Sub6
Didnt mention my versions.. thanks for reminding me :)

S1 4.6.1.55987
UC 3.1.2.54970
OS: Windows 10 x64
FP8 Firmware: 3.32

Studio One Pro 5..0.2 64bit Melodyne Assistant 4.2.4

Faderport 8 | Focusrite Scarlett 2i2 1st gen
Yamaha YDP-163 | Yamaha HS8 & HS8S | Beyerdynamic DT770 PRO

Windows 10 x64 | AMD Ryzen 9 3900x | Asus X570PRO | 32GB DDR4 3600MHz | 2TB NVME SSD

3 posts
Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron