FaderPort 8 and FaderPort 16 General Discussion
7 posts
Page 1 of 1
Hi,

I hope this post is in the right place.

I've just tried to update the firmware (via UC) on my FP8. All seemed well. When I was instructed, I cycled the power switch. The first three screens on the FP8 now say 'Waiting for host'. S1 can't connect...

I hope someone can tell me what I've messed up!

Steve

Studio One Pro 3
Faderport 1 & 8
UAD Apollo Twin Solo
UAD OCTO Satellite
Focusrite Scarlett Octopre
dbx 166XL

5K retina iMac 2015 High Sierra
32 gig RAM
i5 3.3 GHz processor
1 TB SATA HD
4 TB EXT HD

M-Audio Oxygen 61
various Rode, Audio-Technica & Shure mics
Some guitars
and a lot more to learn!
User avatar
by scottyo7 on Fri Feb 02, 2018 6:09 pm
There have been issues with updates. :roll:
Start with the 2 links below. There is also a plethora of posts in Google and these forums about it.

It may also be a compatibility issue with your version (not specified in your post) of mac O/S?

Via Google:
https://www.presonus.com/products/FaderPort-8/downloads

Via PreSonus Forum:
viewtopic.php?f=337&t=24506

Please add your Signature/Info to your Profile here.
-ASUS i7 Laptop; 16GB; 2 Samsung SSD's; NVIDIA 670MX; Win 10 Home v20H2.
-S1 Pro 4.6.2; EZD2 2.1.8. A/I: USB Behringer UMC404HD.
-Synths: Camel Audio Alchemy, Air Tech Music Suite, UVI Digital Synsations & SONiVOX Twist.
-Melodyne Studio 4.2.4. Ozone 5, Scuffham S-Gear 2.97.
-Akai MPK249. 6 Guitars, two Line 6 POD's & an E-bow.
-Fluid Audio 'FX8' Monitors; Dual 28" Displays. Rode NT1; SM58. Original Faderport.

-Just Me
-Previous Band: 2GUYZINABASEMENT
User avatar
by Skip Jones on Fri Feb 02, 2018 9:35 pm
I'm going to move this post to the Faderport area so it might benefit folks with the same possible issues.

Skip

Skip

Please add your specs to your SIGNATURE.
Search the STUDIO ONE 4 ONLINE MANUAL. Access your MY.PRESONUS account.
OVERVIEW of how to get your issue fixed or the steps to create a SUPPORT TICKET.
Needs to include: 1) One Sentence Description 2) Expected Results 3) Actual Results 4) Steps to Reproduce.


Windows 10 X 64 : AMD Phenom II X 4 945, ATI Radeon 5450 / 512 RAM - 8GB RAM / 1T SATA, Mac Mini (Late 2014), Faderport and Faderport 8, Yamaha S-08 Synth, Fishman TriplePlay Guitar MIDI, Logidy Controller, assorted PreSonus Gear
User avatar
by TomTama on Sat Feb 03, 2018 7:53 am
This appears to be the new normal behavior with Faderport V2.01 firmware. Once you start S1 it will connect and the message will go away. At least that's what it does for me.

2013 Mac Pro 3 GHz 8-Core Intel Xeon E5, TB2, 64GB RAM, Mojave 10.14.6, Dell 43" 4K Monitor, Luna Display, 2X Apollo x8, Apollo x8p, UAD OCTO TB3 Satellite, UAD QUAD TB3 Satellite, UAD V9.11, UA OX 1.2, Studio One 5.0, Dangerous Dbox+, Dangerous 2-Bus LT, MiniDSP w/Dirac 2.0, Behringer PowerPlay P16-M & P16-I, Faderport 16, ATOM, Akai Advance 49, Focal Twin 6be, Focal Sub6
User avatar
by stephenmckeever on Sat Feb 03, 2018 12:08 pm
Hi peeps.

It does, indeed, seem to be new behaviour and I also find that the message goes when S1starts. I did have to go into the external device settings and edit to reconnect to the faderport.

Thanks very much for your help.
Steve

Studio One Pro 3
Faderport 1 & 8
UAD Apollo Twin Solo
UAD OCTO Satellite
Focusrite Scarlett Octopre
dbx 166XL

5K retina iMac 2015 High Sierra
32 gig RAM
i5 3.3 GHz processor
1 TB SATA HD
4 TB EXT HD

M-Audio Oxygen 61
various Rode, Audio-Technica & Shure mics
Some guitars
and a lot more to learn!
User avatar
by IndexJazz on Fri Feb 16, 2018 9:49 am
Happened to me, too. For some reason, the update disconnected F8 as an external device. Open Studio One > preferences > external devices > Faderport 8. Set "send to" & "receive from" to Faderport 8.

Studio 192 / DP88
Studio One 3.3.4, UC 2.0.1.42326
iMac Retina 5k 27" i7 quad 4GHz 32g RAM
OS Sierra 10.12.4
User avatar
by davbru on Thu Aug 30, 2018 12:01 pm
I also got the message waiting for host. ... I fixed it by opening studio one / options / external devices and click reconnect.
That worked for me.
Cheers

7 posts
Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests