Discuss the new Studio 192 and Studio 192 Mobile here
3 posts
Page 1 of 1
OS X 10.8.5
Universal Control 2.5

If I turn on my Studio 192 BEFORE the system is booted - everything is OK.
But if I turn on my Studio 192 AFTER the system is booted - Universal Control can't connect to Studio 192.
With UC 1.x there were no such problems.

Studio 192 + Pro Tools + Studio One 3
User avatar
by TRevMFB on Mon Jan 08, 2018 10:14 am
davlet wroteOS X 10.8.5
Universal Control 2.5

If I turn on my Studio 192 BEFORE the system is booted - everything is OK.
But if I turn on my Studio 192 AFTER the system is booted - Universal Control can't connect to Studio 192.
With UC 1.x there were no such problems.


It's good practice to always power on an interface before booting up a system. Usually second nature for anyone who has owned a firewire based interface in the past due to the high risk of damaging an interface while "hot swapping" the device. Yet for the USB audio, powering up after the system is on will work. You'll just need to select the audio I/O in your system settings before UC control will recongize it.

Windows 10 Pro 64bit, i5 3.5GHz, 48GB DDR4, StudioOne 3.5, Studio192, DP88, Digimax FS, Central Station Plus, ADL 700, ISA One, R80 montiors, NS10 monitors, Console 1 MKII, Maschine MKII, UAD-2 Solo card, UAD-2 Quad Satellite.
User avatar
by matthewgorman on Mon Jan 08, 2018 10:31 am
Could be firewall on the connected PC. The 192 is not a network device on its own. It depends on the connected PC/Mac for networking. Make sure that UC and UC Net are added to firewall exceptions.

Matt

Lenovo ThinkServer TS140 Win 10 64bit, 8GB RAM, Intel Xeon
Lenovo Thinkpad E520, Windows 7 64bit, 8 GB RAM, Intel i5 Processor
StarTech EC13942 34mm Expresscard
S1Pro V2 , Melodyne Studio 4, Nomad Factory Studio Bundle, Waves , RM16, Studio 192, DP88, Faderport, Central Station Plus, Yamaha HS50 Monitors, Sceptre 6-8 Monitors, Temblor 10.

3 posts
Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest