4 posts
Page 1 of 1
I've just got a PreSonus AudioBox iOne that I want to use to hook up my electric guitar to record on Garageband on my MacBook Pro.

The AudioBox is hooked up to the USB port. All lights are on.

In MacBook Preferences, the AudioBox is selected as the sound input and output device. When I strum my guitar, it registers audio levels.

In Garageband Preferences, the AudioBox is selected as the sound input and output device.

I hit record on Garageband. I can hear my guitar through the headphones hooked into the AudioBox.

Garageband doesn't seem to be getting any sound from the AudioBox, whether or not record is on. There is no response, no sound levels, either during recording or during playback.

The little slider on the "Clean Combo" Guitar track is turned all the way to the right. I've tried pressing and undressing the mute/unmute button.

The little slider to the left of the metronome at the bottom of Garageband is all the way to the right.

Help! What am I missing?

Hardware — MacBook Pro / PreSonus AudioBox iOne
System — Mac OSX Yosemite 10.10.3
Software — Garageband '11 6.0.5
User avatar
by frankpacheco on Sat Jun 06, 2015 3:28 pm
My sysyem consist if an iTwo with a Mac Pro. My setup for GarageBand is as follows:

1. While strumming the guitar I adjust the gain knob on the instrument input on the AudioBox until I
get green with no red.
2. In System Preferences, I have the iTwo AudioBox selected for Audio in and out.
3. In Garageband Audio Preferences, I have System settings for Audio in and out.
4. I Choose New Track from GarageBand Menu
5. I Choose Record Guitar or Bass Amp using Garageband as Amp
6. Select the Details button and choose the correct input channel (Input 2)
7. Adjust the audio levels on the track to desired levels.
8. Choose the track hit record.

Audiobox iTwo USB Audio interface
Behringer U-PHORIA UMC404HD USB Audio Interface
Presonus Eris 4.5 Studio Monitors
Behringer NEKKST K5 Studio Monitors
Presonus Temblor T10 Subwoofer
(2)audio-technica PRO 41 Dynamic Microphone
AKG D88S Dynamic Microphone
Audio-Technica AT2020 Condenser Microphone
SE Electronics SE 5000 tube condenser microphone
SE Electronics X1 S Studio Bundle
Shure SRH240A Studio Headphones
Studio One Artist, Logic Pro X, Adobe Audition CC 2018
Yosemite 10.10.2, Windows 10 Spring Creators Update (1803)
User avatar
by -AM on Sat Jun 06, 2015 4:33 pm
Your No. 4 is the key!

I took it to the guitar store and it took them an hour to figure it out.

The thing is, you'll never see that dialogue box if you use the "guitar" track that GarageBand automatically creates when you create a new project. This is the trick: YOU HAVE TO CREATE A NEW TRACK in order to be able to select Channel 2.

Create the track, choose "Electric Guitar," then click the triangle next to "Instrument Setup" then use the dropdown menu to choose mono Ch. 2.

Whew!

Thanks
User avatar
by shashika1 on Wed Jun 16, 2021 6:26 am
I have the same problem. My vocal mic is silent. On using phantom power, I pick up like 10% volume.
Xlr cable, condenser mic, Presonus interface connected to Garage Band.
I changed mics, cables, etc but no success.

Strangely two months ago it worked!

4 posts
Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests