5 posts
Page 1 of 1
Hello,
So I've got the iTwo version, it works fine, but I just wanted to know if this was normal.
On some projects it seems to crackle very easily even at 2048 samples, and at 4096 samples my DAW just lags and crackles still.

Is this normal?

Thanks in advance.
User avatar
by matthewgorman on Mon Sep 12, 2016 11:31 am
Not normal. Seems your computer may be having trouble processing realtime audio.

If you are on PC, download and install latencymon. Hook everything up, and let latencymon run for a while. It will show a report on where the possible hangups are.

Matt

Lenovo ThinkServer TS140 Win 10 64bit, 8GB RAM, Intel Xeon
Lenovo Thinkpad E520, Windows 7 64bit, 8 GB RAM, Intel i5 Processor
StarTech EC13942 34mm Expresscard
S1Pro V2 , Melodyne Studio 4, Nomad Factory Studio Bundle, Waves , RM16, Studio 192, DP88, Faderport, Central Station Plus, Yamaha HS50 Monitors, Sceptre 6-8 Monitors, Temblor 10.
User avatar
by agustrunarsson on Thu Sep 22, 2016 1:47 pm
Hi,
Looks like NVIdia seems to be the culprit here, but I am not sure how I can work around it as it keeps coming back even after I disable.
User avatar
by matthewgorman on Thu Sep 22, 2016 2:19 pm
Not sure if that driver is doing anything special for you. You may be able to uninstall and use native windows drivers. Don't know for sure.

Matt

Lenovo ThinkServer TS140 Win 10 64bit, 8GB RAM, Intel Xeon
Lenovo Thinkpad E520, Windows 7 64bit, 8 GB RAM, Intel i5 Processor
StarTech EC13942 34mm Expresscard
S1Pro V2 , Melodyne Studio 4, Nomad Factory Studio Bundle, Waves , RM16, Studio 192, DP88, Faderport, Central Station Plus, Yamaha HS50 Monitors, Sceptre 6-8 Monitors, Temblor 10.
User avatar
by agustrunarsson on Sun Sep 25, 2016 11:51 am
I play video games, demanding games, and I have an NVidia Gigabyte GTX 980 which requires me to have NVidia Geforce Experience

5 posts
Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests