AudioBox USB, AudioBox Stereo and AudioBox Studio
Music Creation Suite (PS-49 Keyboard, Studio One, Notion, Nimbit, XLR cable, M7 Mic, Headphones and USB 2.0 Hub)
2 posts
Page 1 of 1
First of all I apologize for being a newbie in this field.
I bought a AudioBox USB with a Neewer NW-700 microphone. I installed everything onto my laptop but there was a really loud background noise that got louder and louder when using Studio One and I wasn't able to select my microphone. I bought a USB hub to power my AudioBox and the noise was gone. However, the microphone is still not being recognized.
Thanks for the help in advance
User avatar
by matthewgorman on Tue Aug 01, 2017 11:10 am
Is the Audio Box recognized in S1, and selected as the default device? If yes, then make sure the 48v phantom power is engaged for the mic channel. Then, while watching the input meters, bring the gain up on the Audiobox to see the signal coming in. Make sure the channel you are recording to is record armed, and the blue monitor button above that is engaged to hear the signal through the headphones.

Matt

Lenovo ThinkServer TS140 Win 10 64bit, 8GB RAM, Intel Xeon
Lenovo Thinkpad E520, Windows 7 64bit, 8 GB RAM, Intel i5 Processor
StarTech EC13942 34mm Expresscard
S1Pro V2 , Melodyne Studio 4, Nomad Factory Studio Bundle, Waves , RM16, Studio 192, DP88, Faderport, Central Station Plus, Yamaha HS50 Monitors, Sceptre 6-8 Monitors, Temblor 10.

2 posts
Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests