2 posts
Page 1 of 1
Every once and a while, the microphone audio will switch to distorted robot sound, and I have to reset the bitrate to make to come back to normal.

Here's an example .
https://clyp.it/vafpqeuw

Also the headphone out likes to skip and pop
User avatar
by cristofe on Wed Jun 28, 2017 12:30 pm
Sounds like maybe your buffer settings are too low.....that would also explain the headphone "skip & pop". But, It could be any number of things. Have you optimized your pc for audio production?
Have you disabled wi-fi? Did you install the drivers from the included disc? Or did you download and use the latest drivers from this site? Also not all firewire chipsets are created equal. Are you using a laptop with onboard firewire? If so is it a Presonus approved chipset? Not all firewire chipsets are compatible with ANY firewire audio interfaces. Check it against this list:

http://support.presonus.com/hc/en-us/article_attachments/203654653/Approved_FireWire_Cards.pdf

That being said we can help you better now and in the future with a bit more info......if you will post your system specs in your signature, (see my sig), we will be better able to troubleshoot your problems. Without knowing what type of pc you're running, what OS you're using, what DAW etc....we often can't recommend a "simple fix"

If you have not already done so please READ THE MANUAL!

http://www.fandalism.com/cristofe

PC'S: HP XW6000 Dual 3.2GHz Intel Xeon, 8GB RAM WinXP SP2 HP 6005 Pro AMD Athalon X2 B24 3.0Ghz, 4GB RAM Win8 Pro Dell Latitude E6410 Laptop Intel i5 2.67Ghz 8GB RAM Win7 Pro x64 Audio Interfaces: Terratec EWS88MT PCI (2), Audiobox 1818VSL USB & Firestudio 26x26 Firewire, Line 6 PodXT, Roland GS-10, NI Rig Kontrol 3

Monitors: Yamaha HS50M's DAW: S1 3.2.1 Pro

To add your software and hardware specs to your signature to make it easier for us to help you, click HERE.

2 posts
Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest