1 post
Page 1 of 1
I've been getting some odd balance issues recently when going through my Firestudio Mobile, where the mixer input into Universal Control appears to be split into Daw channels 1-3 instead just Daw 1-2 as I am used to seeing. When routing from Logic, it winds up skewing the balance so that the Firestudio output is always louder on the left channel that it shows in the Logic mixer. Below is a screenshot of UC with some YouTube audio going through. It's almost as if the right channel is getting split between Daw 2 and 3 somehow.

Image

I upgraded my MacBook at some point which forced me to start connecting via a FireWire to Thunderbolt adapter, but I'm not sure if it's related. I also have upgraded to Catalina (from Mojave I think) and to Logic 10.6.1 (from a non-Catalina compatible version; not sure of exact version number.) The balance issues disappear when I bypass the FireStudio. I tried the factory reset option in UC without success.

My understanding is that Daw 3-4 is generally for headphone mixes which I would expect only to light up when I'm intentionally using it with a DAW. Why would it light up with YouTube audio? I guess I'm just generally confused. I know this is an old device, but hopefully this doesn't mean I have to replace it, because it's been quite a workhorse for a long time.

Anyway, if anyone can enlighten me on the matter, I'd be very grateful.

13" Early 2015 MacBook | Catalina v.10.15.7 | 2.7 GHz Dual-Core Intel Core i5 | 16 GB | FireStudio Mobile | Universal Control 4.2.1 | Logic Pro X 10.6.1

1 post
Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest