81 postsPage 2 of 5
1, 2, 3, 4, 5
Unfortunately the 3rd party ASIO2 DM (Zero latency monitoring) is not available on Apple.

To add your specs to your signature, click HERE
How To Get Your Issue Fixed
Community Training
My Website, Free Studio One Advance Training
Win 10 64-bit, 12 Core i7: 32Gb DDR4 ram, 40" 4K monitor, Studio 192, Faderport 8, Central Station Plus, Sceptre 6,Temblor T10, Eris 4.5, HP60, Line 6 UX2, Studio One Pro 3.4, Reaper 5.4, Sonar Platinum
User avatar
by danmijat on Tue Feb 02, 2016 9:50 pm
Can anyone post which combinations of presonus products can be daisy chained together and still have zero latency. I'm trying to do it with my firestudio mobile and firestudio project, but no luck.
User avatar
by lewishwaltheriv on Sun Apr 03, 2016 10:54 am
bvandy wroteThanks a lot for posting this. I have such a hard time wrapping my head around this topic.

I use a SL 16.4.2 as my recording interface with Studio One 2. Shouldn't I be able to see the "Z" switch on the cue mix block on the track fader? I only get a activation switch and the lock switch on the cue mix block in the track.

Any info that you can provide would be greatly appreciated. Thanks again for the post.


I do this by bussing and creating a monitoring track, as the "Z" button is not a feature when using the Studiolive consoles with Studio One. It would be a redundant feature, I guess, when the mixer has so many routing capabilities.

I use the 16.4.2 AI mixer, but the idea should be the same.

For example: You record a track on track one, via input 1. Now you want to punch in to correct errors. Create track 2. Move track one inside Studio One to track 2. Select auto punch area, arm auto punch, set track 2 input to channel 1(track 1 input also on channel 1), arm record on track two, disarm monitor button on track 2. Now arm the FireWire button for track 2, leave it disabled for track one. You are now monitoring input 1 of and via the mixer, and the output of the computer separately resulting in zero latency. You will hear back the original track back with your input to the mixer until the auto punch turns on.
User avatar
by joeydahlia on Wed Apr 06, 2016 6:24 pm
thanks...fix my problem....... :XD:

I am the KLOPS

http://WWW.KLOPSDRUMS.COM
The only HD guitar cabs on the Planet

Dual 23 inch HP TOUCHSCREENS
2.2 AMD 4 GIGS Ram windows 10
192 AND STUDIO ONE using 2.2 AMD with 8 GIGS Ram windows 10
User avatar
by jpettit on Thu May 19, 2016 1:17 pm
Updated for 3.2.2 as the Tape Style monitoring has been greatly simplified.
Also the "Tape Style" Monitor option is no available in Track Wrench for quicker access.
Image

To add your specs to your signature, click HERE
How To Get Your Issue Fixed
Community Training
My Website, Free Studio One Advance Training
Win 10 64-bit, 12 Core i7: 32Gb DDR4 ram, 40" 4K monitor, Studio 192, Faderport 8, Central Station Plus, Sceptre 6,Temblor T10, Eris 4.5, HP60, Line 6 UX2, Studio One Pro 3.4, Reaper 5.4, Sonar Platinum
User avatar
by jpettit on Fri May 20, 2016 10:44 am
Manual updated for 3.2.2 Tape Style Monitoring.

Attachments
Zero Latency Monitoring Hand book V3.2.2.pdf
(1.63 MiB) Downloaded 175 times

To add your specs to your signature, click HERE
How To Get Your Issue Fixed
Community Training
My Website, Free Studio One Advance Training
Win 10 64-bit, 12 Core i7: 32Gb DDR4 ram, 40" 4K monitor, Studio 192, Faderport 8, Central Station Plus, Sceptre 6,Temblor T10, Eris 4.5, HP60, Line 6 UX2, Studio One Pro 3.4, Reaper 5.4, Sonar Platinum
User avatar
by Thomas on Tue May 24, 2016 7:49 am
Thanks for the update, Jeff!

Thomas Mansfeld

Product Specialist / PreSonus Software Ltd
User avatar
by jpettit on Thu Jun 09, 2016 12:49 pm
See OP.
Updated Monitoring Table for new conditions supported in 3.2.3

To add your specs to your signature, click HERE
How To Get Your Issue Fixed
Community Training
My Website, Free Studio One Advance Training
Win 10 64-bit, 12 Core i7: 32Gb DDR4 ram, 40" 4K monitor, Studio 192, Faderport 8, Central Station Plus, Sceptre 6,Temblor T10, Eris 4.5, HP60, Line 6 UX2, Studio One Pro 3.4, Reaper 5.4, Sonar Platinum
User avatar
by jpettit on Tue Sep 06, 2016 1:41 pm
3.3.1 Monitoring
Note: Some of the changes we applied to the input metering in version 3.2.2 had some unwanted impact on the input monitoring behavior in tape style mode. Tape style monitoring now works as expected with input monitoring no longer being suspended in playback.
Image

To add your specs to your signature, click HERE
How To Get Your Issue Fixed
Community Training
My Website, Free Studio One Advance Training
Win 10 64-bit, 12 Core i7: 32Gb DDR4 ram, 40" 4K monitor, Studio 192, Faderport 8, Central Station Plus, Sceptre 6,Temblor T10, Eris 4.5, HP60, Line 6 UX2, Studio One Pro 3.4, Reaper 5.4, Sonar Platinum
User avatar
by MikeBowshier on Thu Sep 08, 2016 8:21 pm
jpettit wrote3.3.1 Monitoring
Note: Some of the changes we applied to the input metering in version 3.2.2 had some unwanted impact on the input monitoring behavior in tape style mode. Tape style monitoring now works as expected with input monitoring no longer being suspended in playback.
Image


Where is the updated pdf located for this on Presonus' site ? Thanks

AMD FX-8350 Black Edition, Gigabyte 990FXA-UD3 mainboard, AMD Radeon HD Graphics-6450, Crucial Ballistix 1600 DDR3 (2x8 dual mode), 3 TB WD Black 7200rpm drives (2 drives), Siig PCIe Firewire, Corsair RM-650 PS, Mackie 1640i Firewire Mixer. Windows 7 64bit professional, PC has been optimized for DAW work.
User avatar
by matthewgorman on Fri Sep 09, 2016 7:38 am
Where is the updated pdf located for this on Presonus' site ? Thanks


In this thread. This doc is something that jpettit has been maintaining since version 1. Presonus has not published a doc for this.

Matt

Lenovo ThinkServer TS140 Win 10 64bit, 8GB RAM, Intel Xeon
Lenovo Thinkpad E520, Windows 7 64bit, 8 GB RAM, Intel i5 Processor
StarTech EC13942 34mm Expresscard
S1Pro V2 , Melodyne Studio 4, Nomad Factory Studio Bundle, Waves , RM16, Studio 192, DP88, Faderport, Central Station Plus, Yamaha HS50 Monitors, Sceptre 6-8 Monitors, Temblor 10.
User avatar
by Cold on Tue Sep 13, 2016 10:06 pm
jpetit requested we post in this thread with regards to the input meter.

The chart for 3.3.1 is not correct when zlm is off, monitor is off.
In this setting the meter only works when playback is stopped.
It does not work in either playback or record.
Here is a crappy video I made to demonstrate this.
https://www.dropbox.com/s/m9wxkoyhmkjkj ... 3.mov?dl=0
Obviously this is a huge issue to those of us who do not monitor through Studio one.
Last edited by Cold on Tue Sep 13, 2016 10:13 pm, edited 1 time in total.

Win7 64, Dell t7400 with dual proc. 12gb ram, studio one pro 3, Motu 24 i/o, 2408 mk3, 2408, Allen and Heath Gl4000 32ch mixer, etc.
User avatar
by Cold on Tue Sep 13, 2016 10:10 pm
I'm hoping this change wasn't intentional, as the metering behaviour has been changed and reversed over the updates.

Win7 64, Dell t7400 with dual proc. 12gb ram, studio one pro 3, Motu 24 i/o, 2408 mk3, 2408, Allen and Heath Gl4000 32ch mixer, etc.
User avatar
by danielpalm on Wed Sep 14, 2016 2:29 am
Hi!

I dont use any of those interfaces and are not into in tape style recording. Using Apollo interface my zero latenzy monitor is ahlready taken care of and I have no need to push the monitor button on the track, I just want the meter to show my input monitor when recording, the way it has always been up until 3.3.

Now when I start recording the input meter stops and are only shown when pushing the monitor button on the track, witch causes a doubling sound due to the sound traveling through Apollos mixer and the computer.. :( That is not acceptable of course.
This should apply for all those who use Apollo, RME, MOTU, Apogee interfaces etc as well as consoles.

I guess the third line from bottom in your hand book would have applied for me but in 3.3 it's not correct anymore, you don't see the meters when recording now...

I just hope Presonus will take care of this for the next update, it is quite important and basic.

thanks!

iMac 2012 21' 3.1 Ghz intel i7 8 Gb ram Mac OS 10.8.5
Studio One Pro 3
UA Apollo Quad Thunderbolt
UAD-2 Satellite Thunderbolt Octo Core
Focal solo 6 monitors, SPL MTC Monitor controller
BLUE Kiwi mic (keeps coming back to my Kiwi, just love it!)
Nord Stage 2 for all the piano sounds
Nord Electro 4D for the organ sounds
Prophet 12 for pure inspiration :D
Previously worked in Digital Performer, Cocos Reaper, Ableton Live and Logic. Gonna stick to S1 most likely!
User avatar
by jpettit on Wed Sep 14, 2016 11:35 am
Cold wrotejpetit requested we post in this thread with regards to the input meter.

The chart for 3.3.1 is not correct when
zlm is off,
monitor is off.
In this setting the meter only works when playback is stopped.
It does not work in either playback or record.
Here is a crappy video I made to demonstrate this.
https://www.dropbox.com/s/m9wxkoyhmkjkj ... 3.mov?dl=0
Obviously this is a huge issue to those of us who do not monitor through Studio one.


Ok there is one more variable which is Tape Style on/off

If I assume each:
ZLM=off
Monitor= off
Tape style = off
Record=Armed
You are correct. The chart is off and has been corrected. (Sorry very tedious task to maintain the chart when changes are ambiguous. . )

If you turn Tape Style = On you will get the behavior you are looking for.
Image

To add your specs to your signature, click HERE
How To Get Your Issue Fixed
Community Training
My Website, Free Studio One Advance Training
Win 10 64-bit, 12 Core i7: 32Gb DDR4 ram, 40" 4K monitor, Studio 192, Faderport 8, Central Station Plus, Sceptre 6,Temblor T10, Eris 4.5, HP60, Line 6 UX2, Studio One Pro 3.4, Reaper 5.4, Sonar Platinum
User avatar
by danielpalm on Wed Sep 14, 2016 12:19 pm
jpettit wrote
Cold wrotejpetit requested we post in this thread with regards to the input meter.

The chart for 3.3.1 is not correct when
zlm is off,
monitor is off.
In this setting the meter only works when playback is stopped.
It does not work in either playback or record.
Here is a crappy video I made to demonstrate this.
https://www.dropbox.com/s/m9wxkoyhmkjkj ... 3.mov?dl=0
Obviously this is a huge issue to those of us who do not monitor through Studio one.


Ok there is one more variable which is Tape Style on/off

If I assume each:
ZLM=off
Monitor= off
Tape style = off
Record=Armed
You are correct. The chart is off and has been corrected. (Sorry very tedious task to maintain the chart when changes are ambiguous. . )

If you turn Tape Style = On you will get the behavior you are looking for.
Image


I'm afraid NO. When sequenser starts, no signal. and with tapestyle I'll also get a delay-doubled sound. This is what this issue is about, there's nothing in the preferenses that will change it. Presonus must make an update where it works.
And I really hope they understand that is not a small issue for some users.

iMac 2012 21' 3.1 Ghz intel i7 8 Gb ram Mac OS 10.8.5
Studio One Pro 3
UA Apollo Quad Thunderbolt
UAD-2 Satellite Thunderbolt Octo Core
Focal solo 6 monitors, SPL MTC Monitor controller
BLUE Kiwi mic (keeps coming back to my Kiwi, just love it!)
Nord Stage 2 for all the piano sounds
Nord Electro 4D for the organ sounds
Prophet 12 for pure inspiration :D
Previously worked in Digital Performer, Cocos Reaper, Ableton Live and Logic. Gonna stick to S1 most likely!
User avatar
by jpettit on Wed Sep 14, 2016 5:24 pm
danielpalm wroteI'm afraid NO.
When sequenser starts, no signal ?.
and with tapestyle On/off? I'll also get a delay-doubled sound.

Can you answer all these questions and describe what you expect the behavior to be?
This is the minimal to being able to replicate your issue.

Options
1) ZLM State?
2) Tape Style State?
3) Monitor State?

Scenarios
1) In the Box Non ZLM Monitoring / Soft Instrument?
2) In the Box ZLM Monitoring / Real Instrument?
3) Out of Box Monitoring / Real Instrument?

Behaviors:
1) Record Meters?
2) Live Audio Monitoring?
3) Existing track Audio Monitoring?

To add your specs to your signature, click HERE
How To Get Your Issue Fixed
Community Training
My Website, Free Studio One Advance Training
Win 10 64-bit, 12 Core i7: 32Gb DDR4 ram, 40" 4K monitor, Studio 192, Faderport 8, Central Station Plus, Sceptre 6,Temblor T10, Eris 4.5, HP60, Line 6 UX2, Studio One Pro 3.4, Reaper 5.4, Sonar Platinum
User avatar
by Cold on Thu Sep 15, 2016 11:28 am
The chart is still incorrect.
1) zlm = off
2) tape style = on
3) monitor = off
4) record ready = on
During playback, the meters do not show the live input.
Only during stop and record.

So it is still not usable for some of us.
This is with an acoustic (live) instrument being tracked. Not a soft synth.

Win7 64, Dell t7400 with dual proc. 12gb ram, studio one pro 3, Motu 24 i/o, 2408 mk3, 2408, Allen and Heath Gl4000 32ch mixer, etc.
User avatar
by danielpalm on Thu Sep 15, 2016 12:01 pm
jpettit wrote
danielpalm wroteI'm afraid NO.
When sequenser starts, no signal ?.
and with tapestyle On/off? I'll also get a delay-doubled sound.

Can you answer all these questions and describe what you expect the behavior to be?
This is the minimal to being able to replicate your issue.

Options
1) ZLM State?
2) Tape Style State?
3) Monitor State?

Scenarios
1) In the Box Non ZLM Monitoring / Soft Instrument?
2) In the Box ZLM Monitoring / Real Instrument?
3) Out of Box Monitoring / Real Instrument?

Behaviors:
1) Record Meters?
2) Live Audio Monitoring?
3) Existing track Audio Monitoring?


Yes, I was a little inexplicit. I meant no monitor meter signal, I hear my audio signal from my soundcard (UA apollo 8) and the instrument/vocal records to disk but as I run the sequenser the meters dont show live input.

As Cold replied this only concerns live instruments not softsynts.

My scenario is
zlm = off (N/A)
tape style = off
monitor = off
record ready = on

Meters show only during start and stop, not when recording or playing

iMac 2012 21' 3.1 Ghz intel i7 8 Gb ram Mac OS 10.8.5
Studio One Pro 3
UA Apollo Quad Thunderbolt
UAD-2 Satellite Thunderbolt Octo Core
Focal solo 6 monitors, SPL MTC Monitor controller
BLUE Kiwi mic (keeps coming back to my Kiwi, just love it!)
Nord Stage 2 for all the piano sounds
Nord Electro 4D for the organ sounds
Prophet 12 for pure inspiration :D
Previously worked in Digital Performer, Cocos Reaper, Ableton Live and Logic. Gonna stick to S1 most likely!
User avatar
by jpettit on Fri Sep 16, 2016 12:13 am
Cold wroteThe chart is still incorrect.
1) zlm = off
2) tape style = on
3) monitor = off
4) record ready = on
During playback, the meters do not show the live input.
Only during stop and record.

So it is still not usable for some of us.
This is with an acoustic (live) instrument being tracked. Not a soft synth.

Ok update will update chart.

So this is your required combinations?

Punch in scenario.
1) Input meter shows live input. at stop, pre punch and record
2) Audio input is NOT heard pre punch (since you are monitoring on your board)
3) Existing track is heard pre punch in.
4) During record input sound is heard

Correct?

If so and this was working this way in 3.2 correct?

Getting close to being able to report the issue. The Irony is I think they thought they were fixing issue with this particular monitoring scenario.
Image

To add your specs to your signature, click HERE
How To Get Your Issue Fixed
Community Training
My Website, Free Studio One Advance Training
Win 10 64-bit, 12 Core i7: 32Gb DDR4 ram, 40" 4K monitor, Studio 192, Faderport 8, Central Station Plus, Sceptre 6,Temblor T10, Eris 4.5, HP60, Line 6 UX2, Studio One Pro 3.4, Reaper 5.4, Sonar Platinum

81 postsPage 2 of 5
1, 2, 3, 4, 5

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests