12 posts
Page 1 of 1
Hi All

I just bought Generate from Pluginboutique because it was 33% discount - having already got the free Pendulate VST to see what it was all about.

Generate is activated via iLok. Both pendulate.vst3 and generate.vst3 are sitting in the usual place:
Program Files\Common Files\VST3\Newfangled Audio

S1 v4.6.2 has that location set (although I hadn't actually set it when I got Pendulate, which worked fine). Anyway, the problem is that while Pendulate is listed in and usable from the browser, Generate is not. :roll:

I know the above location is correct because if I rename pendulate.vst3, the test song that uses it complains it can't find it - it is therefore not anywhere else on my system.

I've tried the clearing blacklist, resetting/setting location, rebooting machine, refreshing the Instrument browser tree, etc - Generate just isn't appearing in S1 :?
Last edited by leosutherland on Wed Oct 21, 2020 3:56 am, edited 1 time in total.

...said Halo

Studio One Pro v4.6.2
Serum, Diva, Repro, Synthmaster, Massive, Syntronik Bully, MTron Pro, Kontakt/Reaktor, Xpand!2+AIEP3, PPG Wave 3.V, KLC, Generate, Battery 4, CA2600
Reference 4, Reverberate Core

3XS SQ170 Music Studio PC
Windows 10 x64 (1903)
i7 8700 Hexcore 3.2GHz, 16GB DDR4-2666, 1TB 970 EVO M.2 NVMe SSD + 1TB SATA HD
Scarlett 2i4 (G2), Korg Taktile 25, Faderport 2018, ATOM


MSI GE62VR 7RF Apache Pro
Windows 10 x64 (1903)
Intel Core i7 7700HQ 2.8GHz, 16GB, 500GB 970 EVO M.2 NVMe SSD + 1TB 860 SATA III SSD

Beyerdynamic DT990 Pros, JBL 305P II speakers
User avatar
by Jemusic on Mon Oct 19, 2020 1:22 am
Have you clicked on the little wrench icon to make sure they are are not invisible.

Please add your specs to your SIGNATURE.
Search the STUDIO ONE 4 ONLINE MANUAL. Access your MY.PRESONUS account.
OVERVIEW of how to get your issue fixed or the steps to create a SUPPORT TICKET.
Needs to include: 1) One Sentence Description 2) Expected Results 3) Actual Results 4) Steps to Reproduce.



Specs i5-2500K 3.5 Ghz-8 Gb RAM-Win 7 64 bit - ATI Radeon HD6900 Series - RME HDSP9632 - Midex 8 Midi interface - Faderport 2/8 - Atom Pad- iMac 2.5Ghz Core i5 - High Sierra 10.13.6 - Focusrite Clarett 2 Pre & Scarlett 18i20. Studio One V5.1 (Mac), Notion 6.7, Ableton Live 10 Suite, LaunchPad Pro
User avatar
by leosutherland on Mon Oct 19, 2020 2:45 am
Jemusic wroteHave you clicked on the little wrench icon to make sure they are are not invisible.

Hi Jeff

I think at some stage I did (when I was clicking things at random), but I certainly wouldn't swear to it. Will try that tonite and report back.

BTW did you get Generate yourself in the end?

...said Halo

Studio One Pro v4.6.2
Serum, Diva, Repro, Synthmaster, Massive, Syntronik Bully, MTron Pro, Kontakt/Reaktor, Xpand!2+AIEP3, PPG Wave 3.V, KLC, Generate, Battery 4, CA2600
Reference 4, Reverberate Core

3XS SQ170 Music Studio PC
Windows 10 x64 (1903)
i7 8700 Hexcore 3.2GHz, 16GB DDR4-2666, 1TB 970 EVO M.2 NVMe SSD + 1TB SATA HD
Scarlett 2i4 (G2), Korg Taktile 25, Faderport 2018, ATOM


MSI GE62VR 7RF Apache Pro
Windows 10 x64 (1903)
Intel Core i7 7700HQ 2.8GHz, 16GB, 500GB 970 EVO M.2 NVMe SSD + 1TB 860 SATA III SSD

Beyerdynamic DT990 Pros, JBL 305P II speakers
User avatar
by Jemusic on Mon Oct 19, 2020 3:16 am
Not yet but I do like Pendulate though. Its very interesting and it has quite a robust sound to it. Generate must be cool being polyphonic and all.

Check that that your iLok is all OK too with Generate. I have found if something is not actually registered properly with iLok it just wont show up at all in Studio One either.

Also worthy of note is Groove 3 have a free course on Pendulate.

Please add your specs to your SIGNATURE.
Search the STUDIO ONE 4 ONLINE MANUAL. Access your MY.PRESONUS account.
OVERVIEW of how to get your issue fixed or the steps to create a SUPPORT TICKET.
Needs to include: 1) One Sentence Description 2) Expected Results 3) Actual Results 4) Steps to Reproduce.



Specs i5-2500K 3.5 Ghz-8 Gb RAM-Win 7 64 bit - ATI Radeon HD6900 Series - RME HDSP9632 - Midex 8 Midi interface - Faderport 2/8 - Atom Pad- iMac 2.5Ghz Core i5 - High Sierra 10.13.6 - Focusrite Clarett 2 Pre & Scarlett 18i20. Studio One V5.1 (Mac), Notion 6.7, Ableton Live 10 Suite, LaunchPad Pro
User avatar
by Baphometrix on Mon Oct 19, 2020 9:12 pm
I have Generate and it's working fine in S1.

Studio One 5.1 Pro (Sphere) | Bitwig 3.2.x | Ableton 10.x
Faderport 8 | ATOM SQ | MOTU M4 | Push 2 (Shove)
Windows 10 Home | i9 9900K | 64 GB RAM | Geforce RTX 2070
User avatar
by leosutherland on Tue Oct 20, 2020 6:41 am
shannongreywalker wroteI have Generate and it's working fine in S1.

Hi Shannnon

If you go into the iLok manager, and look at the details for your Generate licence, is there an activation code listed? For mine, I have the SN and the Key, but not an activation code - I don't know if I'm supposed to have and activation code to redeem or not. The iLok manager is reporting my Generate is activated OK (1 of 2), however.

I got Serum and Xpand!2 activated via iLok, and those licences do have a code listed, and they work absolutely fine.

Perhaps lack of that code is what is preventing S1 from seeing the Generate VST?

...said Halo

Studio One Pro v4.6.2
Serum, Diva, Repro, Synthmaster, Massive, Syntronik Bully, MTron Pro, Kontakt/Reaktor, Xpand!2+AIEP3, PPG Wave 3.V, KLC, Generate, Battery 4, CA2600
Reference 4, Reverberate Core

3XS SQ170 Music Studio PC
Windows 10 x64 (1903)
i7 8700 Hexcore 3.2GHz, 16GB DDR4-2666, 1TB 970 EVO M.2 NVMe SSD + 1TB SATA HD
Scarlett 2i4 (G2), Korg Taktile 25, Faderport 2018, ATOM


MSI GE62VR 7RF Apache Pro
Windows 10 x64 (1903)
Intel Core i7 7700HQ 2.8GHz, 16GB, 500GB 970 EVO M.2 NVMe SSD + 1TB 860 SATA III SSD

Beyerdynamic DT990 Pros, JBL 305P II speakers
User avatar
by Baphometrix on Tue Oct 20, 2020 12:42 pm
leosutherland wrote
shannongreywalker wroteI have Generate and it's working fine in S1.

Hi Shannnon

If you go into the iLok manager, and look at the details for your Generate licence, is there an activation code listed? For mine, I have the SN and the Key, but not an activation code - I don't know if I'm supposed to have and activation code to redeem or not. The iLok manager is reporting my Generate is activated OK (1 of 2), however.

I got Serum and Xpand!2 activated via iLok, and those licences do have a code listed, and they work absolutely fine.

Perhaps lack of that code is what is preventing S1 from seeing the Generate VST?


The "Activation Code" field is blank for me. I think you're down to contacting support at the Eventide site to figure out what's wrong?

Studio One 5.1 Pro (Sphere) | Bitwig 3.2.x | Ableton 10.x
Faderport 8 | ATOM SQ | MOTU M4 | Push 2 (Shove)
Windows 10 Home | i9 9900K | 64 GB RAM | Geforce RTX 2070
User avatar
by Baphometrix on Tue Oct 20, 2020 12:45 pm
Just on a hunch.... You ARE seeing "1 of 2 activations used" in the row for Generate (in iLOK Manager), right?

Studio One 5.1 Pro (Sphere) | Bitwig 3.2.x | Ableton 10.x
Faderport 8 | ATOM SQ | MOTU M4 | Push 2 (Shove)
Windows 10 Home | i9 9900K | 64 GB RAM | Geforce RTX 2070
User avatar
by Jemusic on Tue Oct 20, 2020 7:10 pm
I had some issues getting some AIR plugins to install, activate properly in iLok and show up in Studio One. I also got a message at some point saying that I had run out of activations as well.

You need to contact the people that you bought it from, ie PlugInBoutique. (not the actual makers of the plugin either) In my case it was PlugInBoutique as well and they were very helpful.

Please add your specs to your SIGNATURE.
Search the STUDIO ONE 4 ONLINE MANUAL. Access your MY.PRESONUS account.
OVERVIEW of how to get your issue fixed or the steps to create a SUPPORT TICKET.
Needs to include: 1) One Sentence Description 2) Expected Results 3) Actual Results 4) Steps to Reproduce.



Specs i5-2500K 3.5 Ghz-8 Gb RAM-Win 7 64 bit - ATI Radeon HD6900 Series - RME HDSP9632 - Midex 8 Midi interface - Faderport 2/8 - Atom Pad- iMac 2.5Ghz Core i5 - High Sierra 10.13.6 - Focusrite Clarett 2 Pre & Scarlett 18i20. Studio One V5.1 (Mac), Notion 6.7, Ableton Live 10 Suite, LaunchPad Pro
User avatar
by leosutherland on Wed Oct 21, 2020 3:56 am
Thanks for all your help, guys. :thumbup:

Happy to report all is solved now - and nothing to do with iLok (a blessing in disguise) :D

It appears that Generate doesn't work when it is in
Program Files\Common Files\VST3\Newfangled Audio

but it does work fine in
Program Files\Common Files\VST3

Whereas Pendulate works fine in either location, however - lack of consistency there, methinks :?

Because of some posts in the forum about similar problems, I earlier also tried it, but unsuccessfully, in
Program Files\VstPlugins

Of course, my next problem is to suss out how I can use Generate (and Pendulate, might as well continue to use that as well) ;)

...said Halo

Studio One Pro v4.6.2
Serum, Diva, Repro, Synthmaster, Massive, Syntronik Bully, MTron Pro, Kontakt/Reaktor, Xpand!2+AIEP3, PPG Wave 3.V, KLC, Generate, Battery 4, CA2600
Reference 4, Reverberate Core

3XS SQ170 Music Studio PC
Windows 10 x64 (1903)
i7 8700 Hexcore 3.2GHz, 16GB DDR4-2666, 1TB 970 EVO M.2 NVMe SSD + 1TB SATA HD
Scarlett 2i4 (G2), Korg Taktile 25, Faderport 2018, ATOM


MSI GE62VR 7RF Apache Pro
Windows 10 x64 (1903)
Intel Core i7 7700HQ 2.8GHz, 16GB, 500GB 970 EVO M.2 NVMe SSD + 1TB 860 SATA III SSD

Beyerdynamic DT990 Pros, JBL 305P II speakers
User avatar
by Jemusic on Wed Oct 21, 2020 5:16 am
Glad you got it going.

If you have a Groove 3 account it is well worth watching the free Pendulate course. I have learned a lot already and not even finished it yet.

Please add your specs to your SIGNATURE.
Search the STUDIO ONE 4 ONLINE MANUAL. Access your MY.PRESONUS account.
OVERVIEW of how to get your issue fixed or the steps to create a SUPPORT TICKET.
Needs to include: 1) One Sentence Description 2) Expected Results 3) Actual Results 4) Steps to Reproduce.



Specs i5-2500K 3.5 Ghz-8 Gb RAM-Win 7 64 bit - ATI Radeon HD6900 Series - RME HDSP9632 - Midex 8 Midi interface - Faderport 2/8 - Atom Pad- iMac 2.5Ghz Core i5 - High Sierra 10.13.6 - Focusrite Clarett 2 Pre & Scarlett 18i20. Studio One V5.1 (Mac), Notion 6.7, Ableton Live 10 Suite, LaunchPad Pro
User avatar
by Baphometrix on Wed Oct 21, 2020 5:49 am
leosutherland wrote...It appears that Generate doesn't work when it is in
Program Files\Common Files\VST3\Newfangled Audio

but it does work fine in
Program Files\Common Files\VST3

.....

Of course, my next problem is to suss out how I can use Generate (and Pendulate, might as well continue to use that as well) ;)


It works in the default location for me. Regardless, glad you managed to shake the vending machine and finally got it to drop that candy bar. :+1

Generate is great. Pretty much all of Dan Gillespie's stuff is interesting and good.

generateLocation.jpg

Studio One 5.1 Pro (Sphere) | Bitwig 3.2.x | Ableton 10.x
Faderport 8 | ATOM SQ | MOTU M4 | Push 2 (Shove)
Windows 10 Home | i9 9900K | 64 GB RAM | Geforce RTX 2070

12 posts
Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: bruceqld, lhansen and 47 guests