Page 1 of 5

Studio One 5.0.2 official discussion thread

Posted: Tue Sep 01, 2020 9:13 am
by AriAhrendt
Hey Studio One users,

a new maintanance update is online!
Have fun with it and happy discussion.

viewtopic.php?f=151&t=41448

Ari

Re: Studio One 5.0.2 official discussion thread

Posted: Tue Sep 01, 2020 9:51 am
by roland1
Praise somebody's God! (you decide) A quick fix update. Good work.

Re: Studio One 5.0.2 official discussion thread

Posted: Tue Sep 01, 2020 11:48 am
by leonseaman
Brilliant, these quick fixes really mean a lot - thank you for responding so quickly.

Re: Studio One 5.0.2 official discussion thread

Posted: Tue Sep 01, 2020 12:21 pm
by muziksculp
Thank You Presonus for keeping Studio One Pro 5 nicely maintained.

Re: Studio One 5.0.2 official discussion thread

Posted: Tue Sep 01, 2020 3:59 pm
by PreAl
Nice job.

Now is the time maybe to ask for this annoying trivial bug to be resolved...

Under Options -> Locations.

Under the user data tab the path is always being reset to My Documents\Studio One folder path. I have it under a totally different folder and driver and it keeps getting reset to the default.

Exactly the same with the Sound Sets and Instrument Library folders, I keep changing them to my locations, and it keeps adding extra folder paths I don't want.

I then go to Studio One -> Studio One Installation and then I have to keep correcting the folder paths from there.

So it's a bit of a PITA if you don't accept the defaults. thx.

Re: Studio One 5.0.2 official discussion thread

Posted: Tue Sep 01, 2020 5:22 pm
by ericma2
Anybody having issues with Komplete Kontrol keyboard DAW functions? I lost the ability to scroll the playhead with the knob and the Mixer, Quantize, Undo, Metro, Tempo buttons no longer light up nor do they work. They worked prior to update. Shoot... I'm just now thinking... maybe I should reboot the computer. Be right back.

Re: Studio One 5.0.2 official discussion thread

Posted: Tue Sep 01, 2020 5:25 pm
by ericma2
Nevermind. Restart fixed it. Heh

Re: Studio One 5.0.2 official discussion thread

Posted: Tue Sep 01, 2020 5:44 pm
by Bbd
Thanks to the devs for a quick update. Much appreciated!
:+1

Re: Studio One 5.0.2 official discussion thread

Posted: Tue Sep 01, 2020 10:45 pm
by hello people
I'm a little concerned about the 666 errors

Re: Studio One 5.0.2 official discussion thread

Posted: Tue Sep 01, 2020 11:22 pm
by Lasperanza
hello people wroteI'm a little concerned about the 666 errors


In fairness, it was a devil of a problem...

Re: Studio One 5.0.2 official discussion thread

Posted: Tue Sep 01, 2020 11:57 pm
by andrewmcintosh
Still waiting for that DPI toggle to return...Can't see my playhead and my Kontakt is tiny AF. WHY WAS THIS OPTION REMOVED?!

Re: Studio One 5.0.2 official discussion thread

Posted: Wed Sep 02, 2020 1:10 am
by Bbd

Re: Studio One 5.0.2 official discussion thread

Posted: Wed Sep 02, 2020 8:29 am
by tomguenther
Awesome work Guys. Thanks for fixing these anoying bugs so fast.

Re: Studio One 5.0.2 official discussion thread

Posted: Thu Sep 03, 2020 12:39 am
by vanhaze
PreAl wroteNice job.

Now is the time maybe to ask for this annoying trivial bug to be resolved...

Under Options -> Locations.

Under the user data tab the path is always being reset to My Documents\Studio One folder path. I have it under a totally different folder and driver and it keeps getting reset to the default.

Exactly the same with the Sound Sets and Instrument Library folders, I keep changing them to my locations, and it keeps adding extra folder paths I don't want.

I then go to Studio One -> Studio One Installation and then I have to keep correcting the folder paths from there.

So it's a bit of a PITA if you don't accept the defaults. thx.


Thanks for posting this issue which i also experience and is very annoying IMO.
I am on OSX 10.15.6
Hope to see a fix soon !

Re: Studio One 5.0.2 official discussion thread

Posted: Thu Sep 03, 2020 1:23 am
by Jemusic
PreAl wroteNice job.

Now is the time maybe to ask for this annoying trivial bug to be resolved...

Under Options -> Locations.

Under the user data tab the path is always being reset to My Documents\Studio One folder path. I have it under a totally different folder and driver and it keeps getting reset to the default.

Exactly the same with the Sound Sets and Instrument Library folders, I keep changing them to my locations, and it keeps adding extra folder paths I don't want.

I then go to Studio One -> Studio One Installation and then I have to keep correcting the folder paths from there.

So it's a bit of a PITA if you don't accept the defaults. thx.


This IS annoying. I have got my Soundsets going to a completely different drive. I have created that path. It leaves that alone but adds in two new paths every time. I have to be careful here and have to pull out the two extra paths every time I install a new Soundset otherwise I am not sure where it will install it.

Re: Studio One 5.0.2 official discussion thread

Posted: Thu Sep 03, 2020 1:29 am
by Bbd
For the locations issue, I am not seeing that on my Windows side.
Can you screen shot what you are seeing?

Re: Studio One 5.0.2 official discussion thread

Posted: Thu Sep 03, 2020 1:39 am
by vanhaze
My case:

- I choose menu item "Studio One installation"
- I see that the install path is: Users/myname/Documents/Studio One
- I change that to another preferred location (in my case, on an external SSD drive).
- I close S1
- I open S1
- I choose menu item "Studio One installation"
- I see that the install patch is: Users/myname/Documents/Studio One

So the issue is that my preferred set folder location in the Studio One Installation Window is not remembered, it defaults back

Re: Studio One 5.0.2 official discussion thread

Posted: Thu Sep 03, 2020 1:46 am
by Jemusic
For me this is with the Soundsets install locations only this issue. Plugin locations are all fine on both machines for me. For Soundsets, this happens on my iMac V5 setup and also on my Win 7 4.6.2 setup as well.

On my iMac a new Soundset is only supposed to go to what I call my iMac Storage drive. You can see here every time I boot up Studio One it adds in the two extra locations.

On my WIn 7 machine they are only meant to go to my E drive. But as you can see it adds in an unwanted D drive and C Drive location as well.

So on both machines I have to manually remove the unwanted locations before I install a new Soundset.

Re: Studio One 5.0.2 official discussion thread

Posted: Thu Sep 03, 2020 2:49 am
by PreAl
° Same behaviour.
And studio one installation path never defaults to the options, and besides we only get one file path for multiple items.

Optionally add Sphere and then my brain explodes:
viewtopic.php?f=151&t=41455

Re: Studio One 5.0.2 official discussion thread

Posted: Thu Sep 03, 2020 2:55 am
by PreAl
Automation bug (not trivial):
viewtopic.php?f=151&t=41472