91 postsPage 3 of 5
1, 2, 3, 4, 5
Are the waters safe in 4.6.1? Still running 4.5.4 for Songs here

S1 Pro 4.6.1
OSX High Sierra 10.13.6
2010 MacPro Dual 2.4 Quad, 14 GB Ram
User avatar
by Bbd on Mon Feb 03, 2020 9:01 pm
Best reply is install it in a new directory and test.
If I say yes it's good, then you could have an issue. Or no, wait this one out, then you don't have the opportunity to try it.
It's a no win.
So best advice is to test it on your own system with your own plugs and see.

For me, it's working great.

Bbd

Please add your specs to your SIGNATURE.
Search the STUDIO ONE 4 ONLINE MANUAL. Access your MY.PRESONUS account.
OVERVIEW of how to get your issue fixed or the steps to create a SUPPORT TICKET.
Needs to include: 1) One Sentence Description 2) Expected Results 3) Actual Results 4) Steps to Reproduce.


OS: Win 10 x64 Home, Studio One Pro 4.x, Notion 6, Series III 24, Studio 192, Haswell CPU: i7 4790k @ 4.4GHz, RAM: 16GB, Faderport 8/16, Central Station +, PreSonus Sceptre S6, Eris 3.5, Temblor 10, ATOM
User avatar
by j0001s on Mon Feb 03, 2020 9:02 pm
Truthfully, if you don't see anything on the 4.6.1 feature/bug fix list that you need, I'd stay where I am.

It's been pretty stable for me, but I've seen some unusual behavior.

The strangest I encountered last night. I had a project with a lot of tracks, which I organized using busing, folders and judicial use of collapsing same busing and folders as well as hiding tracks. I was comping a vocal from multiple lanes, and when I selected a segment on lane 9, it moved the segment to the main track from lane 4. Expanding and unhiding the tracks made it behave properly.
User avatar
by gregghart on Tue Feb 04, 2020 7:11 am
And I have a session with 64 tracks, that crashes if I make too many edits on it. Most of it is orchestral VSTi's, so I bounced them to save on memory (by removing all those instruments), I bussed the reverb so that I didn't have to run a ton of reverb FX and I bounced all of the melodyne tracks. (The "singer" had a difficult time with staying on pitch...). Still crashes when I make a significant edit. IF, I turn off all inserts, I'm fine. Thing is, I have very few inserts since I bussed the reverb. The only VSTs I have are EQs and various vocal fx. (Nothing major difficult, mostly CLA plugins).

Never had that problem before 4.6.1.

Win10x64 (Eng), Studio One 3.5 / 4.1, 32GB DDR4 RAM, Intel i7 5820, nVidia 960, Focusrite 18i8. Native Instruments Komplete Kontrol S88, Native Instruments Komplete Kontrol S61, Presonus FaderPort 8.

Please upvote this request for Pattern Editor: https://answers.presonus.com/28571/patt ... 571#q28571
User avatar
by pawelhebda on Tue Feb 04, 2020 10:40 am
If you have cashes. First check your plug-ins. I have never crashed SO on Win7 - ever. But all of my Vi works inside Vienna Ensemble Pro. I have some crashes on Mac but version 4.6.1 is rock solid for now.
User avatar
by darrenporter1 on Tue Feb 04, 2020 11:04 am
No crashes here either. I am a very very light user of VSTi's though. Addictive Drums 2 is about it, but no problems with that either.

You'll know you're an old rock-n-roller when the only spandex in your pants is in the elastic waistband. :D


Studio One Professional 4.6.1
i5-8400, 16GB RAM, 512 GB SSD, 2TB HD, Win10 Pro
Audient iD44, TASCAM US16x08, Presonus 1810
FaderPort 8, Console 1, JBL 306P Mk.II Monitors
UAD PCIe Solo v9.11
Hairball Copper, DIYRE CP5, Sound Skulptor CP5176, Suhr Reactive Load
Lots of self-built tube amps, Carvin, Fender, G&L, Ibanez, PRS, Takamine guitars
User avatar
by jBranam on Tue Feb 04, 2020 1:40 pm
i have to agree... never had it crash on me other than the rare occasion of the 666 error and from my understanding that is 3rd party plug related. cheers


take a chance while you still got the choice


Ryzen 5 1600 : Asrock AB350M Pro4 : 32Gb 2400 RAM : Win10 64bit : Presonus 192 Mobile : Audient iD4 : Ultrasone 900 Pro : Blue Lola : Samson Resolv 50a : Ik Multimedia iLoud :

Knot Hardly Productions
¯\_ { ͡• ͜ʖ ͡•} _/¯
User avatar
by zoheirmokeddem on Wed Feb 05, 2020 9:37 am
Well here's the thing trying to isolate my issue : i'm on 4.6 , every porject created on old version close without error and temp files gets erased , every projects created in 4.6 close with error , temp files kept ...
All this in S1 4.6
User avatar
by torstenlang on Thu Feb 06, 2020 3:31 am
I just noticed one handy functionally got lost in I think this version.
In the project window / mastering program, when I'm in the Routing tab of the Master Inserts. I usually click the pin needle to keep it open. But as soon as I click on a song either in the list or the timeline this routing window changes to the macro window of the song.
I think in no case this would make sense and it used to be different so I assume it's a bug?
Would be great to have the previous pin needle functionality back!

(pinning single effect plugins still works though)

10.14.6 Mojave
Studio One 4.6.1
macbook pro i7 (2013)
Interface: Metric Halo ULN-8 3D
User avatar
by Bbd on Thu Feb 06, 2020 7:07 am
zoheirmokeddem wroteWell here's the thing trying to isolate my issue : i'm on 4.6 , every porject created on old version close without error and temp files gets erased , every projects created in 4.6 close with error , temp files kept ...
All this in S1 4.6


Have you created a support ticket for this issue? If you do and you get resolution please report back hear with an update.
Thanks.

Bbd

Please add your specs to your SIGNATURE.
Search the STUDIO ONE 4 ONLINE MANUAL. Access your MY.PRESONUS account.
OVERVIEW of how to get your issue fixed or the steps to create a SUPPORT TICKET.
Needs to include: 1) One Sentence Description 2) Expected Results 3) Actual Results 4) Steps to Reproduce.


OS: Win 10 x64 Home, Studio One Pro 4.x, Notion 6, Series III 24, Studio 192, Haswell CPU: i7 4790k @ 4.4GHz, RAM: 16GB, Faderport 8/16, Central Station +, PreSonus Sceptre S6, Eris 3.5, Temblor 10, ATOM
User avatar
by zoheirmokeddem on Thu Feb 06, 2020 5:14 pm
I created a tiket back then but didn't had those infos yet , will re create one asap , but regular routine questions makes the process such a pain ....

Anyway , who's under windows 8.1 /10 and get issue closing projects ? (error message at the end of process)
User avatar
by chrismarshall2 on Fri Feb 07, 2020 4:14 am
zoheirmokeddem wrote...who's under windows 8.1 /10 and get issue closing projects ? (error message at the end of process)


I don't get errors on closing, but I have noticed S1 takes far longer to save the song file and return control. Previously this was near instantaneous, even on large projects, and that meant ctrl-S was used regularly. It now takes about 5-7 seconds for a save of a project with about 8 VSTi tracks. That's on the verge of irritation for saving, especially when tracking/sketching ideas. I know I'm going to be told defrag/chkdsk etc but that's all done and clear.

Wood

Windows 10 (1909), i9 9900k, 32GB RAM, RME Babyface Pro, S1 Pro 4.6
User avatar
by Jemusic on Fri Feb 07, 2020 4:15 pm
chrismarshall2 wroteI don't get errors on closing, but I have noticed S1 takes far longer to save the song file and return control. Previously this was near instantaneous, even on large projects, and that meant ctrl-S was used regularly. It now takes about 5-7 seconds for a save of a project with about 8 VSTi tracks. That's on the verge of irritation for saving, especially when tracking/sketching ideas. I know I'm going to be told defrag/chkdsk etc but that's all done and clear.


I have just run a test to check saving and closing times. I have used 9 rather powerful VST's. All tracks playing, up my system is running on 20% CPU at a 32 sample buffer. No matter how long the music is, it all seems to save and close instantly. This is on Win 7 though and still running 4.5.5 for this test. I am checking prior to 4.6 in this regard.

Please add your specs to your SIGNATURE.
Search the STUDIO ONE 4 ONLINE MANUAL. Access your MY.PRESONUS account.
OVERVIEW of how to get your issue fixed or the steps to create a SUPPORT TICKET.
Needs to include: 1) One Sentence Description 2) Expected Results 3) Actual Results 4) Steps to Reproduce.



Specs i5-2500K 3.5 Ghz - 8 Gb RAM - Win 7 64 bit - ATI Radeon HD6900 Series - RME HDSP9632 - Midex 8 Midi interface - Faderport 8 and 2018- Atom Pad- iMac 2.5Ghz Core i5 - Sierra 10.12.6 - Focusrite Clarett 2 Pre & Scarlett 18i20. Studio One V4.6.1 (Mac), Notion 6.5, Ableton Live 10 Suite, LaunchPad Pro
User avatar
by scottyo7 on Fri Feb 07, 2020 5:17 pm
Me too... ;)
I get near instant saves... even with enough plugins running to get my "Performance Meter" just past 50%.

And... I'm talking in the Song page... not the Project page.

chrismarshall2:
Is it possible something changed in your Song page cuz that will cause the Project page to reintegrate that song change back into the Project. :roll:

If you've not already done so... Please add your Signature & Gear Spec's to your Profile Here.
ASUS Laptop, i7 3820QM; 16GB; 2 Samsung 840 SSD's; NVIDIA GTX 670MX; Win 8.1.
S1 Pro 4.6.1; EZD2 2.1.8. Behringer UMC404HD USB A/I.
Synths: Alchemy, Air Tech Music Suite. Melodyne Studio 4.2.4. Ozone 5, (all 64bit).
Akai MPK249. 6 guitars. Scuffham S-Gear, Eleven Rack, two Line 6 POD's & an E-bow.
Fluid Audio FX8 monitors; Dual 28" Displays. Rode NT1; SM58. Faderport;

-My Band: "2GUYZINABASEMENT"
-Just Me
User avatar
by robertgray3 on Fri Feb 07, 2020 6:33 pm
Don't long saving times usually have to do with packaging sample-based instruments? I remember there was some bug with SampleOne a while ago where it the times for packaging instruments would grow and grow until they took forever. They fixed it but conceivably other plugins could be having a similar issue

What are those VSTis chrismarshall?

My feature requests (every vote helps!)

Mac OS X Mojave 10.14.6
Mac Pro (Late 2013)
3 GHz 8-Core Intel Xeon E5
32 GB 1066 MHz DDR3
Dual AMD FirePro D500 3072 MB
Quantum 2
User avatar
by absyzero on Sun Feb 09, 2020 8:10 am
Today i discover weird bug in 4.6.1

Then i trying to quantize guitars ... audio bend ,standart detection mode , elastique pro algorithm - after couple of sec ,- S1 completely freezing .....and closing only after closing process in task manager ...

Then i open project once again - quantized guitars ,, and tryed to bounce result - and s1 freeze again

Ryzen 3950x , 64 gb ram ...Rme MADI FX, RME ADI 8qs ...JBL 6328 monitors...Ns10 monitors....
User avatar
by robertgray3 on Sun Feb 09, 2020 12:28 pm
Is it any audio or just that audio?

My feature requests (every vote helps!)

Mac OS X Mojave 10.14.6
Mac Pro (Late 2013)
3 GHz 8-Core Intel Xeon E5
32 GB 1066 MHz DDR3
Dual AMD FirePro D500 3072 MB
Quantum 2
User avatar
by absyzero on Sun Feb 09, 2020 1:54 pm
any audio

Ryzen 3950x , 64 gb ram ...Rme MADI FX, RME ADI 8qs ...JBL 6328 monitors...Ns10 monitors....
User avatar
by robertgray3 on Sun Feb 09, 2020 2:28 pm
absyzero wroteany audio


Can you show a video? I quantize stuff by pressing Q on audio events all the time and it doesn’t freeze so I kind of want to see the exact steps you’re doing (since there are a couple of ways to Quantize audio)

My feature requests (every vote helps!)

Mac OS X Mojave 10.14.6
Mac Pro (Late 2013)
3 GHz 8-Core Intel Xeon E5
32 GB 1066 MHz DDR3
Dual AMD FirePro D500 3072 MB
Quantum 2
User avatar
by ChesterHouse on Wed Feb 12, 2020 9:00 am
AriAhrendt wroteDear Studio One users,

the first Studio One update this year is online!
Please find the maintainance news here: viewtopic.php?f=151&t=37711

Happy discussion!
Ari



Quick question guys...Any plans to add automation to the project section? Sure would help a ton!!

91 postsPage 3 of 5
1, 2, 3, 4, 5

Who is online

Users browsing this forum: leosutherland, Tacman7 and 26 guests