5 posts
Page 1 of 1
Hey all.

I'm on an old version, i know. 3.5 Pro. I have one song, where SO just fails all the time. I thought it was my HD, so saved it to a new folder - same problem. Audio just stops, like the audio engine flakes out and then I have to force quit Studio One.
I'm working on several different songs and none of them has a problem - this one song though, it's been getting worse. Two weeks ago i could work on it for an hour, then it would "lock". Now it's whenever i do anything.

This is the log from the settings folder:

019/09/30 20:24:34.921 [Warning] (Studio One 3): Huge parameter list in generic editor!
2019/09/30 20:24:34.925 [Warning] (Studio One 3): Huge parameter list in generic editor!
2019/09/30 20:24:34.929 [Warning] (Studio One 3): Huge parameter list in generic editor!
2019/09/30 20:24:34.966 [Warning] (Studio One 3): Huge parameter list in generic editor!
2019/09/30 20:24:34.970 [Warning] (Studio One 3): Huge parameter list in generic editor!
2019/09/30 20:24:34.975 [Warning] (Studio One 3): Huge parameter list in generic editor!
2019/09/30 20:33:57.647 [Warning] (Studio One 3): Huge parameter list in generic editor!
2019/09/30 20:33:57.651 [Warning] (Studio One 3): Huge parameter list in generic editor!
2019/09/30 20:33:57.655 [Warning] (Studio One 3): Huge parameter list in generic editor!
2019/09/30 20:33:57.691 [Warning] (Studio One 3): Huge parameter list in generic editor!
2019/09/30 20:33:57.696 [Warning] (Studio One 3): Huge parameter list in generic editor!
2019/09/30 20:33:57.699 [Warning] (Studio One 3): Huge parameter list in generic editor!
2019/09/30 20:34:34.416 [Warning] (araservice): ARA Assert category -1 problematicArgument 140732769329080 diagnosis "properties->durationInModificationTime > 0.0"

2019/09/30 20:34:34.416 [Warning] (araservice): ARA Assert category -1 problematicArgument 140732769329080 diagnosis "success && "verifying properties failed""

2019/09/30 20:34:34.416 [Warning] (araservice): ARA Assert category -1 problematicArgument 0 diagnosis "provided object ref is invalid"

2019/09/30 20:34:34.467 [Warning] (araservice): ARA Assert category -1 problematicArgument 140732769329080 diagnosis "properties->durationInModificationTime > 0.0"

2019/09/30 20:34:34.467 [Warning] (araservice): ARA Assert category -1 problematicArgument 140732769329080 diagnosis "success && "verifying properties failed""

2019/09/30 20:34:34.467 [Warning] (araservice): ARA Assert category -1 problematicArgument 0 diagnosis "provided object ref is invalid"

2019/09/30 20:34:34.480 [Warning] (araservice): ARA Assert category -1 problematicArgument 140732769329080 diagnosis "properties->durationInModificationTime > 0.0"

2019/09/30 20:34:34.480 [Warning] (araservice): ARA Assert category -1 problematicArgument 140732769329080 diagnosis "success && "verifying properties failed""

2019/09/30 20:34:34.480 [Warning] (araservice): ARA Assert category -1 problematicArgument 0 diagnosis "provided object ref is

I use Melodyne in the song, seems like there is an ARA thing going on? (Melodyne is latest version)

I know the general rule is to reset everything. At the moment I'm reluctant to do that - it's a big mix, not meant in channels and fx, but in a band capacity (everyone's voice was heard, so... You know the deal, lots of compromises) - And I know I don't have any "rogue" plugins running... Have been through every channel, but will happily go through them again.

Hope someone can help out? Must be a plugin somewhere, right?
User avatar
by Dynastig on Mon Sep 30, 2019 1:11 pm
Woop, forgot the stats:

MacBook Pro from late '14 - OSX 10.14.3, RME Babyface on newest firmware and driver
No harddrive problems what so ever anywhere else.

Mostly on the song in question i use built-in Presonus plugs, and the Waves Scheps Omni Channel, also a Softube reverb. But nothing else fancy, no freeware plugs (people should support freeware developers!)

I use the same plugs - Waves Scheps and Softube on all other songs as well, so i don't think it's that.
User avatar
by mikemanthei on Mon Sep 30, 2019 3:07 pm
Send your song file to me. I'll take a stab at it.
I sent you my email address in a private message

Studio One v2, 3, and 4 Professional
Presonus 1818VSL / Focusrite 18i20 / StudioLive 32S
24-core Ryzen 9. 32 GB RAM
Tascam US-2400
Faderport 8
User avatar
by panu on Thu Jan 23, 2020 4:10 pm
Hi there,

How this ended up? Did this resolve? What was the issue after all?
User avatar
by roland1 on Thu Jan 23, 2020 6:13 pm
You will have to file a FOIA form. :)

I use: Studio One Pro v4.53 on i7 7700 win10 PC w16GB RAM and Mac Pro Tower (Sierra) w/RME & Focusrite interfaces.

Author: Reality Checks for Everyday Life — Keeping it real in a world of illusions. I can also be found loitering at: http://RolandK.ca

Attention all shoppers: The people in commercials are paid actors pretending to like the product. It's easy to forget that fact with the music blaring and their happy smiles flashing.

5 posts
Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests