8 posts
Page 1 of 1
dragndropnotworking.png
1. Drag n drop from Studio One browser - drag wav file from S1 browser to Akai Mpc software pads.
Fails on Windows 10 - but works on Mac.

Works on Mac versions tested - 10.9 thru 10.14

2. Windows 10 does not recognize the drag n drop.

3. Spoke with Dan developer at Akai Pro, he said.

"unfortunately, it's not something we can fix. we have no control over what studio one is sending us during a drag and drop. have you reached out to them about the issue? "


Ticket has been submitted to fix this windows bug ..

Cpu: Desktop:I7 4790k/Windows 10/Mac Book Pro
Interface: RME ADI-2 Pro/Heritage Audio R.A.M.2000/Slate VMS/DynAudio BM5A MK2/Adam T5v
Tools: Akai Mpc X/Yamaha EX5 76/Komplete Kontrol MK2/Presonus Studio One v4/Acustica Audio
User avatar
by donaldbaarns on Fri Apr 19, 2019 2:34 pm
Could be a bug in S1, but could also be a permissions issue.

If S1 is started as an Admin, and Akai is not, (or the opposite) it would fail in Win.

You can see similar issues if S1 is started as an Admin, and File Manager is a normal user (common), you can't drag/drop a WAV file or MP3, from the File Manager into S1. That is not a bug, but appropriate if apps are at different security levels.

Just because it works on the Mac doesn't mean the security levels of both apps are the same on Win machine. It could be a bug, but it could be security settings specific to the setup on that machine.

PS: I just saw this for a Windows user who couldn't drag INTO S1 from the File Manager. It looked like an S1 issue, but it wasn't...

Don

Studio One v4.x Professional - latest version
PreSonus Studio 26
Eris E5s
iZotope RX7 Advanced
Windows 10 Pro x64-16 GB RAM
MacOS High Sierra (10.13.6) iMac i5 w 8 GB RAM


Free: Narrators Toolbar Lite (Simple but powerful editing tools.)
https://youtu.be/nNKa2rKn3ug

FB group for Studio One Users - Audiobooks, VO and Podcaster focused:
https://www.facebook.com/groups/StudioOneNarrationVO/

Studio One and iZotope RX Tutorials for Narrators/Podcasters/VO/Dialog:
https://www.youtube.com/user/RedBaarnsAudio
User avatar
by jonhamilton2 on Fri Apr 19, 2019 5:31 pm
Hi,
No this is for certain a presonus windows bug, issue. The permissions issue the user is speaking of is a windows explorer to studio one drag n drop issue, fixed only by admin compatibility settings. This is different!

This is completely a presonus studio one issue,as it's not allowing the drag n drop INSIDE their software to happen.

The ADMIN settings drag n drop issue is from within windows and can be corrected by the user changing compatibility settings , please let's not confuse the two.

Besides that fact, native instruments maschine once had the same problem on windows, but presonus eventually fixed it.

So please Presonus, take a look at this one, as it's again something on your side, just as Dan from Akai mentioned. Thanks a million!

Cpu: Desktop:I7 4790k/Windows 10/Mac Book Pro
Interface: RME ADI-2 Pro/Heritage Audio R.A.M.2000/Slate VMS/DynAudio BM5A MK2/Adam T5v
Tools: Akai Mpc X/Yamaha EX5 76/Komplete Kontrol MK2/Presonus Studio One v4/Acustica Audio
User avatar
by jonhamilton2 on Thu Aug 15, 2019 4:04 pm
Years keep passing by without any regard for this bug on windows, please Presonus fix this.

Cpu: Desktop:I7 4790k/Windows 10/Mac Book Pro
Interface: RME ADI-2 Pro/Heritage Audio R.A.M.2000/Slate VMS/DynAudio BM5A MK2/Adam T5v
Tools: Akai Mpc X/Yamaha EX5 76/Komplete Kontrol MK2/Presonus Studio One v4/Acustica Audio
User avatar
by IanM5 on Thu Aug 15, 2019 10:52 pm
Did you get any reply to your ticket?

Studio One Pro 4.5, Intel i5-8400 @ 2.8GHz, 32GB RAM, Windows 10 Pro 64-bit
Focusrite Scarlett 2i2 (2nd Gen), Akai MPK Mini MKII, Novation Remote 25 (ancient, but not as ancient as I am!)
User avatar
by PreAl on Sat Aug 17, 2019 5:17 am
jonhamilton2 wroteHi,
No this is for certain a presonus windows bug, issue. The permissions issue the user is speaking of is a windows explorer to studio one drag n drop issue, fixed only by admin compatibility settings. This is different!

This is completely a presonus studio one issue,as it's not allowing the drag n drop INSIDE their software to happen.

The ADMIN settings drag n drop issue is from within windows and can be corrected by the user changing compatibility settings , please let's not confuse the two.

Besides that fact, native instruments maschine once had the same problem on windows, but presonus eventually fixed it.

So please Presonus, take a look at this one, as it's again something on your side, just as Dan from Akai mentioned. Thanks a million!


Understood, but can you simply clarify that you aren't running any apps as admin please.

Studio One Pro 4, Faderport 1, Atom, Focusrite Saffire Pro 40, Maschine Studio, Octapad SPD-30, Roland A300, Windows 10 Pro 64 bit.
EVGA Geforce 1070 (Nvidia drivers). A bigly amount of other gear.
User avatar
by jonhamilton2 on Sat Sep 07, 2019 10:31 am
Yes I confirm that I'm not running any apps as Admin.

Cpu: Desktop:I7 4790k/Windows 10/Mac Book Pro
Interface: RME ADI-2 Pro/Heritage Audio R.A.M.2000/Slate VMS/DynAudio BM5A MK2/Adam T5v
Tools: Akai Mpc X/Yamaha EX5 76/Komplete Kontrol MK2/Presonus Studio One v4/Acustica Audio
User avatar
by jonhamilton2 on Tue Sep 10, 2019 3:01 am
Please Presonus can you fix this 1. This bug has been around for years, and needs a quick fix.

Cpu: Desktop:I7 4790k/Windows 10/Mac Book Pro
Interface: RME ADI-2 Pro/Heritage Audio R.A.M.2000/Slate VMS/DynAudio BM5A MK2/Adam T5v
Tools: Akai Mpc X/Yamaha EX5 76/Komplete Kontrol MK2/Presonus Studio One v4/Acustica Audio

8 posts
Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: JohHuisman, pierregauthier and 13 guests