Page 1 of 1

Studio One Artist plug-in problem (UVI Workstation)

Posted: Sun Jan 20, 2019 11:06 am
by kutaykokar
Hi everyone!

I just bought a UVI Workstation but spent hours to add it on my DAW. I reset blacklist, reset VSTplugin folder, re-installed UVI (btw it works on its own correctly). Nothings changed. I can't see the UVI on the list in Studio One. I am fairly new in this industy so i am wondering if i am missing something too obvious?

I don't even want to think that UVI Workstation is not usable with Studio One! If that so i'm gonna die right now cause i spent almost 6 hours to make it work.

Thank you.

Re: Studio One Artist plug-in problem (UVI Workstation)

Posted: Sun Jan 20, 2019 12:27 pm
by WaterlooSunset
1) Add you specs in your sig please :-)
2) You need the VST addon, purchased separately. Did you get this?

https://answers.presonus.com/29541/studio-artist-require-rewire-support-for-third-party-plugins

Re: Studio One Artist plug-in problem (UVI Workstation)

Posted: Mon Jan 21, 2019 12:06 am
by riniehuigen
Since you reset the blacklist I presume you own the vst addon. Please make sure that the correct pad is added to the scanned folders. Could be your vst is not in one of the default locations.

Re: Studio One Artist plug-in problem (UVI Workstation)

Posted: Mon Jan 21, 2019 2:48 am
by riniehuigen
The following link might be interesting. You could try the solution at the bottom.

https://support.uvi.net/hc/en-us/articl ... -in-my-DAW

Windows users: this may be the result of a VST cache issue. Create a sub-folder in your VST location, move the UVI Workstation plug-in DLL file there, then rescan your VST locations in Live preferences. After this you can move the DLL file back to its original location and rescan your VST locations if you’d like.

Hope this helps...

Re: Studio One Artist plug-in problem (UVI Workstation)

Posted: Mon Jan 21, 2019 12:41 pm
by kutaykokar
Thank you guys for your answers.

@WaterlooSunset is right. I didn't know that i was needed the add-on. I'm a little disappointed though since i really liked Studio One Artist as it is very user friendly and easy to work with but is trash without that VST-AU add-on. I think i will use my UVI with Ableton and continue working with Studio One with the recorded file for a while.