10 posts
Page 1 of 1
I really want to install v4, but the initial flurry of "it's removed my v3 license" issues gives me pause. I want to run 4 and 3 side by side, and won't risk the install if I'm gonna have to dick around with the already well settled install of 3.

From what I've read it seems the issue isn't with v4 per se, but rather a glitch at Presonus' end regarding their license...uhh...monitoring (for lack of a better term).

Got the holiday weekend here, with some free time - so are we good to go? Absolutely? Fer Sure? Really?

Thanks!
User avatar
by garyanderson5 on Sat May 26, 2018 10:54 am
I purchased and installed version 4 upgrade on the 25th and have version 3 and 4 working on the same system side by side. Both keys are in my acount and both versions are fully working. Glad i waited :)

Version 4 makes a new folder alongside version 3 and should auto detect everything from 3.
Just create a new license for 4 on your acount, download the new impact XT soundset and the interactive manual for version4 and your good to go. You should end up with a version 3 logo and a version 4 logo on your desktop so you can fire up 3 or 4 at will.

This worked for me with no problems. :thumbup:

Windows 10 64-Bit, i7 6700k 4.0 GHz, Asus Z170-A,16GB RAM, 250GB Samsung 850 EVO SSD, Studio One 3 Professional 64-Bit, Steinberg UR44.
User avatar
by ricstudioc on Sat May 26, 2018 11:02 am
[quote="garyanderson5"Glad i waited :)...
...Just create a new license for 4 on your acount[/quote]

Well, yeah - I'd rather wait then screw up a perfectly good v3 install. Is the "create new license" something I need to watch for? Is the licensing system going to try to default to the existing one and I'll have to override that?

It's just been ages since I've done an update - rather ask the questions about that now than be asking how to fix things later..

Thanks Gary!

btw - I'm going to go ahead and purchase/download right now, but hold off on installing until I'm sure of the best procedure...
User avatar
by garyanderson5 on Sat May 26, 2018 11:05 am
No you end up with having 5 activations for version3 like normal and 5 for version 4. You just have to make a new activation for 4 for it to work. Your version 3 should work and stay exactly as it is now.

I also was worried like you and waited till the 25th but i am glad to say i am using both 3 and 4 and the process was realy easy. :)

You end up with 2 small windows on your acount once you add your purchase of version 4. one window for version 3 and one for 4 so there separate activations so to speak.
Last edited by garyanderson5 on Sat May 26, 2018 11:13 am, edited 1 time in total.

Windows 10 64-Bit, i7 6700k 4.0 GHz, Asus Z170-A,16GB RAM, 250GB Samsung 850 EVO SSD, Studio One 3 Professional 64-Bit, Steinberg UR44.
User avatar
by ricstudioc on Sat May 26, 2018 11:13 am
Thanks so much Gary - have a fun, and safe, holiday!!
User avatar
by garyanderson5 on Sat May 26, 2018 11:14 am
ricstudioc wroteThanks so much Gary - have a fun, and safe, holiday!!


you to. glad to help :)

Windows 10 64-Bit, i7 6700k 4.0 GHz, Asus Z170-A,16GB RAM, 250GB Samsung 850 EVO SSD, Studio One 3 Professional 64-Bit, Steinberg UR44.
User avatar
by jdurham on Sat May 26, 2018 12:14 pm
I bought it right after the livestream on May 22 and had the annoying lost v3 license issue, I put in a support ticket right away, and it has since been resolved, and now I have both v3 and v4 up and running just fine. Enjoy the weekend and have fun with S1 v4!
User avatar
by PreAl on Sat May 26, 2018 12:22 pm
Recently bought and installed with no issues (V3 and V4).

Studio One Pro 4, Faderport 1, Focusrite Saffire Pro 40, Maschine Studio, Octapad SPD-30, Roland A300, Windows 10 Pro 64 bit.
EVGA Geforce 1070 (Nvidia drivers). A bigly amount of other gear.
User avatar
by olavsflaa on Sat May 26, 2018 12:39 pm
PreAl wroteRecently bought and installed with no issues (V3 and V4).


Me too :thumbup:
User avatar
by ricstudioc on Sat May 26, 2018 4:47 pm
Just to follow up - installed and seems to be running just fine, v3 is untouched. I'll comment on a few things in other posts. But if you, like me, have been concerned, it looks like smooth sailing on install.

Thanks again to everyone who chimed in...

10 posts
Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: garryknight and 10 guests