61 postsPage 1 of 4
1, 2, 3, 4
Hi Studio One users,

we just released the hotfix for the realtime bounce issue.
Here the official thread.

viewtopic.php?f=151&t=27725

cheers
Ari

Ari Ahrendt - Quality Assurance Specialist
PreSonus Software Ltd. - Hamburg
http://www.presonus.com/products/studio-one

Modern electronic Synth Pop........../..........Musicproduction, Support & coaching
http://www.denoisary.de/................./...........http://www.arimusik.de/

Windows 10 64-Bit, i7 6700k 4.0 GHz, 16GB RAM, 256GB SSD, Studio One 3 Professional 64-Bit
User avatar
by jpettit on Mon Dec 04, 2017 10:02 am
Thanks Ari and team.
I’m sure the real time bouncing people will be happy :-)

1) For HELP Read the Manual.
2) Create a SUPPORT TICKET. "Select Submit a Request".
3) For Comunity Help add your specs to your SIGNATURE AND.
Include: 1) One Sentence Description 2) Expected Results 3) Actual Results 4) Steps to Reproduce
Detailed how to HERE.

My Website, Free Studio One Advance Training
SPECS:Win 10 64-bit, 12 Core i7: 32Gb DDR4 ram, 40" 4K monitor, StudioLive 24, Quantum, Faderport16, Central Station Plus, Sceptre 6,Temblor T10, Eris 4.5, HP60, Studio One Pro 4.0, Reaper 5.9, Sonar Platinum
User avatar
by jBranam on Mon Dec 04, 2017 11:16 am
thnx guys and gals :thumbup:

Ryzen 5 1600 : Asrock AB350M Pro4 : 32Gb 2400 RAM : Win10 64bit :

music is not in the notes played but in the silence between those notes
User avatar
by ukaszkoch on Mon Dec 04, 2017 12:13 pm
Thx :)
User avatar
by Funkybot on Mon Dec 04, 2017 3:10 pm
I appreciate the quick turnaround on this hotfix. Thanks to everyone involved!
User avatar
by keys88 on Mon Dec 04, 2017 5:13 pm
Thank you for the quick turn around. Very much appreciated. :D :D :D
User avatar
by Bbd on Mon Dec 04, 2017 5:33 pm
Thanks much. This update seems to have fixed the issue.
:)

Bbd

1) For HELP Read the Manual.
2) Create a SUPPORT TICKET. "Select Submit a Request".
3) For Comunity Help add your specs to your SIGNATURE AND
Include: 1) One Sentence Description 2) Expected Results 3) Actual Results 4) Steps to Reproduce
Detailed how to HERE.

OS: Win 10 x64 Home, Studio One Pro 4, Notion 6, Series III 24, Steinberg UR44, Haswell CPU: i7 4790k @ 4.4GHz, RAM: 16GB, Faderport 8/16, Cental Station Plus, Eris 3.5, ELAC Sub, Equator D5 monitors, Akai MPK261, Roland T6
User avatar
by roland1 on Tue Dec 05, 2017 9:43 am
Just for kicks, I tried v. 3.54 to play back that problematic MIDI V-Drum track I spoke about in the 3.53 release thread, the one that consistently keeps dropping drum hits (has Slate Drums / Multi-Instrument on the track) during playback. Well, it's still dropping notes.

Doesn't tell me what the problem is, but it demonstrates that it wasn't the one that was fixed. No doubt I'll eventually solve this but I'm trying to do creative work and don't want to lose momentum — which is the story of my life with computerized music since I made that transition back in 2002; there's always something that comes up to hinder progress.

Still, it's good to see repairs being made, nonetheless, so I do not run into further problems that I may not even know about yet. :)

So yeah, good work getting this fix out. Wish it was mine.

I use S1 Pro (3.54 still) on an i7 7700 win10 PC w16GB RAM & Mac Pro Tower running Sierra / RME and Focusrite interfaces / + lots of "other stuff" :)

When not loitering here, I am found at: http://RolandK.ca

Remember, deception and commerce are old friends. Always ask questions; don't just nod and agree as expected.
User avatar
by jpettit on Tue Dec 05, 2017 10:07 am
I suspect you have corrupt data in the song file.

1) For HELP Read the Manual.
2) Create a SUPPORT TICKET. "Select Submit a Request".
3) For Comunity Help add your specs to your SIGNATURE AND.
Include: 1) One Sentence Description 2) Expected Results 3) Actual Results 4) Steps to Reproduce
Detailed how to HERE.

My Website, Free Studio One Advance Training
SPECS:Win 10 64-bit, 12 Core i7: 32Gb DDR4 ram, 40" 4K monitor, StudioLive 24, Quantum, Faderport16, Central Station Plus, Sceptre 6,Temblor T10, Eris 4.5, HP60, Studio One Pro 4.0, Reaper 5.9, Sonar Platinum
User avatar
by Gammon2004 on Tue Dec 05, 2017 12:58 pm
Yay Presonus, thanks for doing that! Now I must continue what is quickly becoming a kafkaesque ordeal of trying to figure out if even one other living soul knows or cares about what this means:

"• Copy range keeps the original range"

Any help? I guess I should just submit a support ticket to get a basic explanation of what a new feature is supposed to do? That seems....inefficient.

Studio One 3.5.2
OSX 10.11.6
Macbook Pro Retina (2014), 2.2Ghz i7, 16GB
User avatar
by Mac Money on Tue Dec 05, 2017 1:08 pm
Thanks for the quick response PreSonus!

George Ware
StudioOne v4.0.1 Pro 64bit
Pro-Tools 12.5 64bit
Waves DigiGrid IOS
Waves SoundGrid Server One
PreSonus CS18ai & BCR2000 Control Surface
Intel 6 Core i7 3.2Ghz.
Windows 10 Professional 64bit. v1803
Arturia KeyLab-61
URS, Waves Mercury+Studio Classics, EMI, Sonnox Oxford, Antares, Plugin Alliance, Nomad Factory,TL Labs, Serato, Massey, Komplete Ultimate 11, Arturia V-Collection 6, Lounge Lizard 4, Korg Collection, UVI Falcon, P&M VIP, Audio Damage, Melodyne Studio, VocAlign, Eventide, IL Vocodex, IL GrossBeat, Artillery 2, Softube and IKM Total Studio Max.
As of 23 May 18
User avatar
by garyanderson5 on Tue Dec 05, 2017 6:23 pm
Thx Guys. Keep up the good work : :thumbup:

Windows 10 64-Bit, i7 6700k 4.0 GHz, Asus Z170-A,16GB RAM, 250GB Samsung 850 EVO SSD, Studio One 3 Professional 64-Bit, Steinberg UR44.
User avatar
by roland1 on Wed Dec 06, 2017 4:14 pm
jpettit wroteI suspect you have corrupt data in the song file.


I took an hour or so to move my most important tracks into a fresh file and folder scheme. The V-Drum MIDI files now play back perfectly without any dropouts.

I always prefer knowing what went wrong so I can avoid repeating that mistake again. But I guess I'll have to live with the mystery — or just blame it on someone's devil. :)

I use S1 Pro (3.54 still) on an i7 7700 win10 PC w16GB RAM & Mac Pro Tower running Sierra / RME and Focusrite interfaces / + lots of "other stuff" :)

When not loitering here, I am found at: http://RolandK.ca

Remember, deception and commerce are old friends. Always ask questions; don't just nod and agree as expected.
User avatar
by kitwatson on Thu Dec 07, 2017 12:27 am
I can happily confirm that 3.5.4 fixes the realtime processing of mixdowns with instrument tracks. Good to be working with the latest and greatest again. Thank you very much, PreSonus, for the rapid turnaround on this one!

Studio One 4.0.0.47704 macOS x64 (Built on May 16 2018) • Apple iMac (27-inch Retina 5K, 2017), 64GB RAM, macOS High Sierra 10.13.4 • Intel(R) Core(TM) i7-7700K CPU @ 4.2 GHz (4-Core) • Apple SSD SM0128L • AMD Radeon Pro 580 8GB GDDR5, 5120 x 2880 Retina • UA Arrow Audio Interface (Thunderbolt 3), ver 8.1 • G-Technology G-DRIVE Thunderbolt 3 USB 3.1, ver 24.1 • ROLI Seaboard Rise 49 • Arturia V Collection 6.1 • Waves Platinum V10 • Melodyne studio 4.1.1.011 (64-bit)
User avatar
by soulata on Fri Dec 08, 2017 9:45 am
I'm still having to register S1 every time I restart my computer.

The update I was told to install was superceeded by KB 1709 which I have installed as all the latest security and other updates.

Nothing changed for me in the last two updates.

k
User avatar
by jpettit on Fri Dec 08, 2017 10:00 am
soulata wroteI'm still having to register S1 every time I restart my computer.

The update I was told to install was superceeded by KB 1709 which I have installed as all the latest security and other updates.

Nothing changed for me in the last two updates.

k

Please create a support ticket.

1) For HELP Read the Manual.
2) Create a SUPPORT TICKET. "Select Submit a Request".
3) For Comunity Help add your specs to your SIGNATURE AND.
Include: 1) One Sentence Description 2) Expected Results 3) Actual Results 4) Steps to Reproduce
Detailed how to HERE.

My Website, Free Studio One Advance Training
SPECS:Win 10 64-bit, 12 Core i7: 32Gb DDR4 ram, 40" 4K monitor, StudioLive 24, Quantum, Faderport16, Central Station Plus, Sceptre 6,Temblor T10, Eris 4.5, HP60, Studio One Pro 4.0, Reaper 5.9, Sonar Platinum
User avatar
by sverredi on Sat Dec 09, 2017 8:19 am
Thx. After trying this version there still are some minor problems. On songs made with erlier 3.5.x versions, transform to instrument track works. But if I undo, I end up with two tracks, one audio and one instrument track. This doen not happen with audio tracks created in 3.5.4.
User avatar
by jpettit on Sat Dec 09, 2017 9:13 am
Undo what?
A transform?
A bounce in place ?
A bounce to track?
A stem render to song?

1) For HELP Read the Manual.
2) Create a SUPPORT TICKET. "Select Submit a Request".
3) For Comunity Help add your specs to your SIGNATURE AND.
Include: 1) One Sentence Description 2) Expected Results 3) Actual Results 4) Steps to Reproduce
Detailed how to HERE.

My Website, Free Studio One Advance Training
SPECS:Win 10 64-bit, 12 Core i7: 32Gb DDR4 ram, 40" 4K monitor, StudioLive 24, Quantum, Faderport16, Central Station Plus, Sceptre 6,Temblor T10, Eris 4.5, HP60, Studio One Pro 4.0, Reaper 5.9, Sonar Platinum
User avatar
by sverredi on Sat Dec 09, 2017 9:52 am
Undo the transform to instrument track that I just have done. Of cource this is nothing I usually do, but anyway it doesn't work as expected.
User avatar
by jpettit on Sat Dec 09, 2017 10:17 am
Thanks
That seems simple enough for people to verify.
BTW technically a Transform Instrument to Audio should be reversed with an Audio to Instrument command as there are 4-5 things it is doing.

1) For HELP Read the Manual.
2) Create a SUPPORT TICKET. "Select Submit a Request".
3) For Comunity Help add your specs to your SIGNATURE AND.
Include: 1) One Sentence Description 2) Expected Results 3) Actual Results 4) Steps to Reproduce
Detailed how to HERE.

My Website, Free Studio One Advance Training
SPECS:Win 10 64-bit, 12 Core i7: 32Gb DDR4 ram, 40" 4K monitor, StudioLive 24, Quantum, Faderport16, Central Station Plus, Sceptre 6,Temblor T10, Eris 4.5, HP60, Studio One Pro 4.0, Reaper 5.9, Sonar Platinum

61 postsPage 1 of 4
1, 2, 3, 4

Who is online

Users browsing this forum: BobF, codyhazelle and 12 guests