644 postsPage 32 of 33
1 ... 29, 30, 31, 32, 33
The same approach to finding out why.

Actually, use Disable plugins which make the process even easier.

Disable them all.
Then turn them on one at a time in the Performance window

1) For HELP Read the Manual.
2) Create a SUPPORT TICKET. "Select Submit a Request".
3) For Comunity Help add your specs to your SIGNATURE AND.
Include: 1) One Sentence Description 2) Expected Results 3) Actual Results 4) Steps to Reproduce
Detailed how to HERE.

My Website, Free Studio One Advance Training
SPECS:Win 10 64-bit, 12 Core i7: 32Gb DDR4 ram, 40" 4K monitor, StudioLive 24, Quantum, Faderport16, Central Station Plus, Sceptre 6,Temblor T10, Eris 4.5, HP60, Studio One Pro 4.0, Reaper 5.9, Sonar Platinum
User avatar
by phildarg on Tue Mar 27, 2018 12:59 pm
This is good advice - and I have tried turning off all plug-in and VST synths - still the CPU keeps spiking to 30% even when there is no playback.

Any other thoughts?
User avatar
by phildarg on Tue Mar 27, 2018 1:55 pm
I should also mention that it is doing this on the Startup screen.

Is there a way to view error messages from the start?
User avatar
by phildarg on Tue Mar 27, 2018 1:59 pm
Problem Solved:
Studio One had shifted to Windows audio by default; not sure how this happened, but now I am back on my good audio interface.
User avatar
by rodshort on Wed Mar 28, 2018 12:23 am
Another question.... I use a Tascam US2400 control surface using the Mackie MCU mode. In Sonar when I touched a fader it "selected" the track. In S1, it does not "select: the track. (Most everything else works as expected) Why would MCU mode be implemented differently between the two DAWs? I assumed Mackie Control Universal would pretty much be.... universal? Is there any way to edit the MCU mode driver to make this work in S1?

Studio One Pro (Former long time Sonar user), i5, 8 Gb RAM, Windows 10 64 bit, Focusrite Saffire Pro 40, Focusrite Saffire Octopre Mk II
User avatar
by phildarg on Wed Mar 28, 2018 2:32 pm
Another question:
On mixdown/export, I would like to specify a default folder location for the audio file to be saved to.
Is there a way to do this?
User avatar
by jeromem on Wed Mar 28, 2018 3:43 pm
Damned,

believe me or not. I have discovered this thread yesterday... I totally miss this news...

I have bought Sonar via Steam ( after using it for a while at work...) maybe a month before the announcement....... I am sickened :evil:

I love Sonar, I love the very neat interface.

I hope, some imrpovement could be done in the Studio One UI....

Thanks a lot every one for your help, great work, support,

Love
User avatar
by cpowell on Thu Mar 29, 2018 11:06 am
Yesterday I was getting close to finishing a new mix in Studio One. I had need to copy automation. No matter what I did, I could not accomplish this.

I just wanted to copy a section of volume automation from my OverHead Buss to a later section on the same Buss. I was able to select the nodes so that they all turned white, I pressed Ctrl+C (I right-clicked as well and selected COPY) and placed my Now Time (SONAR term for where the play head is located, I don't know what to call it for Studio One,) and pressed Ctrl+V (also right-clicked and selected Paste.) Nothing happens.

I tried everything. Nothing worked. I could not copy and paste automation.

My workaround was to select the section and press "D" to duplicate, then while holding Ctrl to lock values in place, I dragged the automation to where I wanted it to go.

So what is going on here? Is this a bug or my own ignorance? I did internet searches and read that others had the same problem, but I found no other solution. Has there been a solution that I just did not discover? Or is my workaround the only way until this gets fixed?

Thank you in advance,
-Charles

Studio One 3 Professional
RME Fireface UFX
Tascam US-20X20
Tascam US-16X08
Softube Console 1
lots of various pre amps, outboard compressors, etc...
User avatar
by cpowell on Thu Mar 29, 2018 11:42 am
I found out the problem, or at least how to reproduce it. The problem above does indeed happen, but it happens only when I am trying to copy/paste automation on a Buss that is also in a "Folder" in the "MIXER/CONSOLE VIEW." If I do NOT have that Buss in a "FOLDER" in the Console View, the copy/paste function works. If the Buss is IN a "FOLDER" in the Console View, the Copy/Paste function do NOT work.

Hey, I must be getting very familiar with Studio One. I figured out my own problem and how to reproduce it...ha ha.

In a future update, it would be cool if this was fixed, but for now I will stop using Folders inside the Console.

Studio One 3 Professional
RME Fireface UFX
Tascam US-20X20
Tascam US-16X08
Softube Console 1
lots of various pre amps, outboard compressors, etc...
User avatar
by phildarg on Thu Mar 29, 2018 8:46 pm
Another quick question:
Is there a "slide" feature within Studio One? This mean that you can select a clip - MIDI or audio - and "slide" it a designated number of "ticks" etc.
User avatar
by Jemusic on Fri Mar 30, 2018 5:46 pm
If you are meaning can you locate the start of any event to a precise location the answer is yes.

You can do it from the inspector. When you click on an event its information appears in the lower area of the inspector. The start and end times are there. The time ruler format there will match what it is on the main arrange page at the very top under Timebase. What ever you select there for the main time ruler format will be translated to the event start and end times in the inspector.

You can enter values in there directly yourself. Only in the start time at first as the end time will be adjusted automatically according to the length of the event itself.

Specs i5-2500K 3.5 Ghz - 8 Gb RAM - Win 7 64 bit - ATI Radeon HD6900 Series - RME PCI HDSP9632 - Steinberg Midex 8 Midi interface - Faderport 8- Studio One V4
iMac 2.5Ghz Core i5 - Sierra 10.12.6 - Focusrite Clarett thunderbolt interface and Scarlett 18i20

Poor minds talk about people, average minds talk about events, great minds talk about ideas - Eleanor Roosevelt
User avatar
by phildarg on Sat Mar 31, 2018 10:01 am
Perfect - thanks!
User avatar
by daniellesaux on Sun Apr 08, 2018 5:15 pm
Wow! Cakewalk / Sonar or whatever they are calling it now is now free! What a strange turn of events. The only thing is that it's tied to BandCamp and I'm still not sure what that whole website is? In any case, I'm glad I switched to Studio One. I'm not turning back no matter how free it is! I cant wait to see what Studio One 4 is going to be!

Best to everyone!
Last edited by daniellesaux on Tue Apr 10, 2018 3:04 am, edited 1 time in total.

Peace!

Dan

PreSonus Studio One Professional 4.0
Windows 10 64 bit
Studiocat Skylake Desktop PC with Intel i7 6700k processor @ 4.20 GHz / 16G RAM
Intel HD Graphics 530
Toshiba HDWD110 1TB System Drive, Toshiba HDWD110 1TB Audio File Drive, Samsung SSD 850 EVO 500GB Samples Drive, Seagate BUP Slim BK 2TB USB Backup Drive
Focusrite Scarlett 2i2 Audio Interface and Cakewalk UM-2G Midi Interface
Check out my website http://www.daniel-lesaux.com
User avatar
by Steve Carter on Sun Apr 08, 2018 9:45 pm
A strange yet perhaps fortuitous turn of events for me...

I had been a long time Cakewalk then Sonar user but migrated to S1 because Sonar was Windows only and I had also migrated to OSX. Anyway, I have since, some years down the line, recently invested in a new more powerful PC, so once again, for DAW purposes, I'm on Windows.

I'm happy to stay with S1, however one major frustration that I faced (and still face due to the ongoing long-term project that I'm working on) was that I have a lot of midi backing tracks originally written in Sonar which, due to S1's more limited midi functionality (and some sloppy track naming etc., whilst writing in Sonar), I am unable to fully derive the information to translate these tracks when opening in S1.

Voila ~ thanks to Bandlab, I have downloaded a'free', fully functioning version of Sonar, which, hopefully, I can now use to open my old midi projects (in combination with the old hardware expander module that the tracks were originally written for) to glean the missing info for transfer across to S1 to accompany the related audio multitracks (which don't include the midi backing tracks) I'm remixing..... Best of both worlds - Happy days!

Regards....

Windows 10 Pro/i7 6800k @3.4Ghz/16Gb ram. Studio One Pro, Melodyne Editor 4, Vocalign Project, Superior Drummer 3, Izotope N2-O8 and various other plugins. Focusrite Saffire Pro 40, Faderport, Focal Alpha 50's, Korg Pa3x, Korg Pad Kontrol, numerous guitars, basses & other antiquated outboard gear.
Maybe one day I'll actually finish a project!
User avatar
by phildarg on Mon Apr 09, 2018 8:17 pm
Hi - I am trying to drag and drop Craig Anderton's Harmonic Tremelo ZIP onto a track.

I dragged the ZIP file onto a track - Studio One it recognizes it, but when I "drop" it - it doesn't add anything to the track. What am I doing wrong?

Thanks.
User avatar
by zoheirmokeddem on Thu Apr 12, 2018 4:31 pm
Hi guyz i really need you guyz on this one :

I wanted to purchase arousor from empiricals labs ....basically it's shoiwing in sonar but not i studio one ,

the thing is that at first scan i saw S1 saw arousor , it poped up a windows telling "about the demo mode remaining time" , i thnk i messed up canceling it or some ...

since then nothng about arousor in studio .

I reset the black list : nothing

I tried to unistall and re nstall arousor (there's no unstaller of this thing !! so i manually deleted" , but still the same , all daws saw it but S1 don't see t since that scan thingy...

The sale stops today , so any help could be priceless , i don't want to buy it and beng forced to use it only in Sonar (never thought i would say that one day lol)
User avatar
by jpettit on Thu Apr 12, 2018 4:41 pm
Verify your plugin paths once again for VST 2 vs VST 3
Go to your settings files (found in the help menu and delete your (two) blacklist files.

You could also open a ticket and they will probably have you delete a major portion of your settings to do a major reset.

1) For HELP Read the Manual.
2) Create a SUPPORT TICKET. "Select Submit a Request".
3) For Comunity Help add your specs to your SIGNATURE AND.
Include: 1) One Sentence Description 2) Expected Results 3) Actual Results 4) Steps to Reproduce
Detailed how to HERE.

My Website, Free Studio One Advance Training
SPECS:Win 10 64-bit, 12 Core i7: 32Gb DDR4 ram, 40" 4K monitor, StudioLive 24, Quantum, Faderport16, Central Station Plus, Sceptre 6,Temblor T10, Eris 4.5, HP60, Studio One Pro 4.0, Reaper 5.9, Sonar Platinum
User avatar
by zoheirmokeddem on Thu Apr 12, 2018 5:42 pm
Thks J done everything ....

I renamed my VSTplugns files to for it to create a new one , , snce it was uncompleted ii had to do a full reset of all plugins wtch by the way killed all my custom Folder layout ...a chance i make back up of those

All sorted now arousor back on map ,a my folder layout back

Thks J , you're always around to ready to help , much appreciated :thumbup: feels reconforted to know you and some around , always feeling not leaved alone !!
User avatar
by tomgastauer1 on Mon Apr 16, 2018 7:39 pm
Hello,
I really appreciate is forum and all the resources it provides. I was wondering if there it's a function in Studio One to convert stereo tracks to mono as there is in Sonar. I've looked through my Users guide and checked on this forum and can't find anything about doing so. I'm using Studio One 3.5. Thank you for any help on this.

Tom

Studio One 4.0, 3.5
Sonar Platinum
Faderport 8
Console One
Apollo Twin USB Duo
UAD Octo Core Satellite
Windows 7 64x
I7 Quad-core
16g ram
User avatar
by robertgray3 on Mon Apr 16, 2018 11:22 pm
tomgastauer1 wroteHello,
I really appreciate is forum and all the resources it provides. I was wondering if there it's a function in Studio One to convert stereo tracks to mono as there is in Sonar. I've looked through my Users guide and checked on this forum and can't find anything about doing so. I'm using Studio One 3.5. Thank you for any help on this.

Tom


One of the simplest ways to do this at present in Studio One from the Files section in the Browser. When you navigate to the project's Media folder, you can right click on the file you wish to split to mono and select "Split to Mono Files" then drag and drop the newly created files back into the timeline.

Mac OS X 10.12.6
MacBook Pro 15" Mid-2014

644 postsPage 32 of 33
1 ... 29, 30, 31, 32, 33

Who is online

Users browsing this forum: robertgray3 and 9 guests