26 postsPage 2 of 2
1, 2
Well, so far, so good for my set-up.

Booting and scanning have gone well.
Even, some of the past offenders, like EZ/Superior drummers have run fine. (These, and a few others have required me to re-authorize, when I opened them following a Windows "update".)

I haven't had a chance to sit down and dig deeper into things but, looking good.
In spite of the past with these updates, so far . . . . so good. Whew!!

* * * * * * * * * * * * * *
Intel Core i7-6700 @3.40GHz / 3.41GHz
Windows 10 64bit
16 Gigs RAM
Studio 192

StudioOne Pro v3 (latest update)
controlled by:
PX5S Pro 88
Faderport
Maschine Studio 2
Roli RISE ( controller of the future - future - future ) :ugeek:

47 za-billion dollars of soft synths, effects, and debt (the rest is a highly coveted government secret) .

http://www.soundcloud.com/inverted7th

* * * * * * * * * * * * * *
User avatar
by LBH on Sun Nov 19, 2017 9:21 am
The point is, that after the Cretors Fall update, the activation suddenly is'nt remembered like it allways have done.
Every time i open my PC and try to run Studio One, then i have to run Studio Ones activation process, even if i have done it before. I can use the activation - but only untill next time i open my PC and Studio One. So Studio One is being activated, but the activation code apparantly is'nt remembered.

And as i wrote earlier (that apparantly has'nt been understood), then when i have used my 5 S1 activations, then i also need to remove activations from my Presonus account to be able to activate S1 again, as it's not possible to activate if you have 5 activation allready.

But off course the activation code shall be remembered, so i don't have to run the activation process every time i open my PC and S1. That's the issue to focus on. Why is'nt the code remembered when S1 has been activated, just like it did before the Windows 10 creators fall update?

All things and settings in Windows and security, firewall and everything else is off coarse the same that have worked before.


@Skaberverket. Not all are having this issue.

I PM you Skip.


I can tell i also have tried to run the S1 installer now. But the issue remain the same.

Motherboard: Intel DH77KC
CPU: Intel I7 3770, 3,4 GHz, Quad core - Hyperthreading
SSD: 2 X Samsung 840 PRO series
RAM: 16 GB
Graphics: Intel HD 4000
OS: Windows 10 Home build 1607 - 64 bit
DAW: Studio One 2 and 3 Professionel - 64 bit
Controller: Novation SL-MKII - Automap
Soundcard/ Interface: NI Komplete Audio 6
All is Fully updated including BIOS and firmware.
User avatar
by soulata on Wed Nov 29, 2017 2:55 am
I have the same problem, told support about it hoping it'd be resolved with the 3.5.3 update (nope).

It's not a deal breaker but it is annoying.

k
User avatar
by AriAhrendt on Wed Nov 29, 2017 4:06 am
There is nothing to fix for the 3.5.3 because it is on windows side.
I just wrote the following in the release thread:

there is a fix out there from Microsoft since some weeks. Please update, it helped another user to fix this restart issue. I just have this german link here, sorry, but it should be the same in english. Important is the KB number of this fix.

https://support.microsoft.com/de-de/hel ... -kb4043961

Ari Ahrendt - Quality Assurance Specialist
PreSonus Software Ltd. - Hamburg
http://www.presonus.com/products/studio-one

Modern electronic Synth Pop........../..........Musicproduction, Support & coaching
http://www.denoisary.de/................./...........http://www.arimusik.de/

Windows 10 64-Bit, i7 6700k 4.0 GHz, 16GB RAM, 256GB SSD, Studio One 3 Professional 64-Bit
User avatar
by Skip Jones on Wed Nov 29, 2017 11:27 am
Thanks, Ari. Not an issue here. The link provided is in German but clicking on "Translate" easily converts it into English. Good to know.

Skip

http://www.presonus.com/support
Windows 10 X 64 : AMD Phenom II X 4 945
ATI Radeon 5450 / 512 RAM
8GB RAM / 1T SATA

Mac Mini (Late 2014)

Faderport and Faderport 8
Yamaha S-08
Fishman TriplePlay
Logidy Controller

Assorted PreSonus Gear

To add your software and hardware specs to your signature to make it easier for us to help you, click HERE.
Answers at http://answers.presonus.com/
User avatar
by matthewgorman on Wed Nov 29, 2017 12:30 pm
Skaperverket wroteFor the time being, is it for S1 users recommended not updating Windows to the Fall Creators update (1709)?

As I have understood, Windows can be quite "insisting" when it comes to updates, so advice could be helpful.

P.S.: Contemplating switching from Mac to Windows next month, so my questions aren't just rethorical. Thanks.


My personal experience wasn't great, but more inconvenient. The only thing that seemed to get hosed on my machine were USB drivers, which a re-install fixed.

And yes, they are persistent about the user updates. For the record, I have Win 10 Pro. Not sure if that has any effect on my lack (so far) of issues. And I mainly work with audio, so that may be why also.

Matt

Lenovo ThinkServer TS140 Win 10 64bit, 8GB RAM, Intel Xeon
Lenovo Thinkpad E520, Windows 7 64bit, 8 GB RAM, Intel i5 Processor
StarTech EC13942 34mm Expresscard
S1Pro V2 , Melodyne Studio 4, Nomad Factory Studio Bundle, Waves , RM16, Studio 192, DP88, Faderport, Central Station Plus, Yamaha HS50 Monitors, Sceptre 6-8 Monitors, Temblor 10.

26 postsPage 2 of 2
1, 2

Who is online

Users browsing this forum: chadmartin4, ero1965, jggiano and 24 guests