Forum für allgemeine Fragen und Smalltalk
4 posts
Page 1 of 1
Hallo Studio One Benutzer,

es geht in die nächste Feature-Runde! Dieses Update enthält einige coole Dinge für Komponisten und kreative Live-Spieler. Und natürlich sind wie immer etliche Verbesserungen und Fixes vorhandener Features mit an Board. Wie immer alles kostenlos in eurem Account zum Herunterladen oder direkt aus Studio One heraus updaten.

Habt einen schönen Sommer und viel Spaß mit den neuen Features!
Ari

Hier ein Überblick von Lukas Ruschitzka.
phpBB [video]


____________________________________________
Version 5.3 Release Notes (June 29, 2021):

New features and improvements:
● Musical Symbols playback with Sound Variations
● MIDI channel support for Sound Variations
● ZIP conversion option for documents including upload to PreSonus Sphere
● Chord Track chords to Note Events conversion
● Drag & Drop support for Presets and FX Chains on Show Page
● Seamless Patch changes on Show Page
● Note Controller support for VST3 instruments via VST Note Expression and MPE
● Updated manuals in English and Japanese
● Updated PreSonus audio interface templates

The following issues have been fixed:
● [ATOM SQ] Device script sends Sustain message 2 times
● [ATOM SQ] Japanese characters result in blank display cells
● [Drum Editor] Transform tool misses last note of a given selection
● [Impact XT] Eco Filter causing high level noise with certain samples
● [Note Editor] "Fill with notes" in custom pitch range adds unwanted notes outside the range
● [Note Editor] In certain situations, "Length / Legato + Overlap Correction" creates unwanted note length
● [Note FX] Arpeggiator not triggering with note values less than 1 beat
● [Pro EQ²] 12th octave spectrum meter is incorrect
● [Pro EQ²] Potential crash when using LowCut at 48dB/Oct

● [Project Page] Undo history doesn't call out parameters and values
● [Score Editor] “Fill with rests” causes the score to be drawn incorrectly
● [Score Editor] Potential crash when repeatedly executing enharmonic respelling tool
● [Show Page] "Add Player" commands disabled depending on workspace focus
● [Show Page] Selecting a patch containing a splitter creates a phantom splitter
● [Sound Variations] "Find and Apply Variation" during recording won't record already activated variation
● [Sound Variations] Momentary Sound Variations can be stacked but only the one added last is visible
● [Sound Variations] When applying momentary sound variations to a note, the same (momentary) variation can be added several times

● [Waves Plug-ins] Graphics may become sluggish when hovering the mouse pointer above plug-in controls
● [Windows] Cannot save song when it's selected in the browser
● [Windows] Incorrect resizing when moving plug-in window from regular to HiDPI display w/ certain plug-ins
● Actions are not aimed at multiple selected events/parts after shift+deselect
● Automation follows events may create redundant nodes
● Buses jump out of folders in Console when editing their automation
● Collapsing a Multi Instrument inside a folder hides Multi Instrument
● Commands inside a macro can change behavior if keyboard shortcuts use modifier keys
● Compare button does not toggle with 3rd party plugins
● Drag & Drop from Steinberg Backbone VSTi not working
● VST3 compatibility improvements

● Editing an automation curve might show unwanted behavior
● “Follow Chords”, "Play Overlaps" and Tune Mode doesn't copy over when executing 'Duplicate Track Complete"
● Marker list is not shown in Studio One Remote
● Mouse wheel is inverted on chord track inspector octave field
● Moving an External Instrument Track from one Bus Folder to another loses the Input assignment of its Aux Channel
● Outputs to bus reset to Main when folder track is removed
● Play Overlaps checkbox doesn't get copied over to new track when using "duplicate track complete"
● Potential crash when triggering "Zoom Selected Track" after mixer scene change
● Range Select+Copy pastes range at incorrect destination when there is automation data
● Renaming audio files fails w/ error message "file is in use" in certain cases
● “Show in Context” does not work for effects on browser home page
● Small 3rd-party plug-in window is not centered
● Tone Generator pops in certain situations
● “Transform To Audio” changes the track's Tempo & Timestretch settings to "default"

Ari Ahrendt - Quality Assurance Specialist
PreSonus Software Ltd. - Hamburg
http://www.presonus.com/products/studio-one

Modern electronic Synth Pop........../..........Musicproduction, Support & coaching
http://www.denoisary.de/................./...........http://www.arimusik.de/

Windows 10 64-Bit, i7 6700k 4.0 GHz, 16GB RAM, 4TB SSD, Studio One 5 Professional
User avatar
by Michael1985 on Tue Jun 29, 2021 5:56 pm
danke dir auch!
tolles update mit vielen fixes und tollen neuen features!

Super Feature für Automationen:


Automations Events!


7 Gründe warum dieses Feature sehr sehr nützlich ist:

https://answers.presonus.com/39492/auto ... an-imagine
User avatar
by arranger on Wed Jun 30, 2021 6:22 am
ich find's genial

    Studio One 5 Pro 64-Bit
      Windows 10 Home 64-Bit
      i7-10700K CPU @ 3.8 GHz
      32,0 GB RAM
      User avatar
      by microbug on Wed Aug 04, 2021 11:59 am
      Leider gibts einen neuen Bug bei MIDI Sync. Ich weiß nicht, ab welcher Version der V5 der drin ist, aber in V3 und V4 passiert das nicht. Ich hab das gerade ausführlich untersucht.

      Folgendes: externes Gerät angelegt, 2x wie üblich, eins zur Eingabe und Eins zur Ausgabe. Ausgabegerät bekommt nur Clock sowie MIDI Start/Stop, Empfang von ist abgeschaltet, umgedreht ebenso beim Eingabegerät, dort sind nur die beiden MIDI Kanäle des Gerätes aktiviert. Neuen Song angelegt. Das funktioniert dann auch erstmal, Studio One sendet Clock und Start Stop - aaaaber: Sobald ich nochmal Stop drücke oder den Return to Zero Pfeil ( |<) drücke, wird ein Clock Start Befehl gesendet, und zwar jedesmal, wenn ich draufdrücke, egal ob der Cursor schon auf Takt 1 steht. Das Gleiche passiert, wenn man den Cursor manuell (per Klick) auf die Startposition setzt, da wird ebenfalls der Startbefehl gesendet.

      Drückt man aus dieser Position nochmal auf Play, wird weder Start noch Clock gesendet. Bewegt man den Cursor von der Startposition weg und drückt Play, wird Start gesendet, aber keine Clock. Je nach Gerät passiert dann nichts oder es läuft mit seiner eigenen Clock los.

      Dieses Verhalten konnte ich sowohl auf Mac als auch auf Windows nachvollziehen, und es ist unabhängig von der benutzten MIDI Schnittstelle. Interessanterweise ist das im eigenen MIDI Monitor nicht zu sehen, ich habe ein MIO angeschlossen, welches den Anschluß von mehreren Rechnern erlaubt, und es dort mit dem MIDI Monitor untersucht.

      Da wird wohl mal ein Ticket fällig, ich hoffe nur, daß der Support das Problem dieses Mal wenigstens versteht und mir nicht wieder versucht, Texte zur Bedienung von Studio One zu senden :)


      4 posts
      Page 1 of 1

      Who is online

      Users browsing this forum: No registered users and 6 guests