image description


AudioBox staticy recording
  Forum Index » Digital Audio Recording 
Author
Message
cdupe845
Prenoob

Joined: 07/10/2012 22:19:03
Messages: 10
Offline

Recently I have had very staticy recording from my AudioBox USB and I don't know where it's coming from. I even disconnected the microphone and pressed record on the software and it still has the static in the wavelength and I can also hear it in the output. I'm using Studio One Artist and my sound settings are set to the AudioBox USB. This literally started happening yesterday.
gadget69
Presonificator
[Avatar]

Joined: 21/09/2010 03:56:19
Messages: 4894
Location: Northern Mn
Offline

Your post would indicate that it was working fine? and now is not? sounds like a computer problem to me...
NOTE: If your having an issue, open a tech support ticket and bring the number here if you want help!
http://support.presonus.com

Tools:
OHCI tool and Latency mon:
http://forums.presonus.com/posts/list/11348.page

We, the few, that have done so much, for so long that now we can do everyything with nothing

dbx forum moderator

Lenova Ideapad Z565
Best connectivity Express card/firewire 2 port (400) that does NOT suggest having the TI chipset. (always worked great)
BYTECC Express card (400/800)07150358281

Asus/AMD processor tower. This setups just works on all firewire devices.

Belkin N450 dual band router, works with SL and Ai mixers
Studiolive 16:4:2
SL Ai24.4.2
ABUSB 1818VSL
Faderport
USB pre interface
Studio one Pro V2
LABsubs

loads of audio, and studio gear, and audiophile sound gear (gearslut)
[Email] [Yahoo!]
Monolithent
Supreme Baconator
[Avatar]
Joined: 28/07/2010 18:47:25
Messages: 13464
Location: Central New Jersey
Offline

Can you post one of the recordings of the noise? It'll help to troubleshoot your issue.
http://support.presonus.com

Tallest guy in the Mod Squad with all his hair still on his head.

No I'm not a freaking pilot!! The Air Force won't let me have a suit with a zipper...or sometimes shoestrings.

My advice and suggestions should never be considered advice or suggestions. These are mostly insane ramblings of a poor aircraft mechanic who can, strangely enough, still hear.

StudioLive 16.4.2, AudioBox 1818VSL, AudioBox 44VSL, Faderport, Digimax FS,, M-Audio Firewire 410
--MultiBoot System--
Win Vista 64/XP Pro/7 x86/7 x64 - Mac OSX Snow Leopard/Lion
Gigabyte motherboard--SYBA TI Firewire XIO2200A--i7 2600k Quad Core--16 GB DDR III--Custom 2U Rackmount--4 TB Raid (all internal SATA II)--19" Samsung HDMI LCD on pivoting VESA 1U Mount
Studio One v1 Pro x64
Studio One v1 Artist
Studio One v2 Artist
[Yahoo!]
cdupe845
Prenoob

Joined: 07/10/2012 22:19:03
Messages: 10
Offline

I have attached a sample of what I just recorded. It's only a few seconds but the microphone wasn't even plugged in.
Mixdown(12).mp3
 Description Staticy recording [Disk] Download
 Filesize 125 Kbytes
 Downloaded:  77 time(s)

gadget69
Presonificator
[Avatar]

Joined: 21/09/2010 03:56:19
Messages: 4894
Location: Northern Mn
Offline

Is this with phantom power on? Sounds like a poor quality USB cable to me....
NOTE: If your having an issue, open a tech support ticket and bring the number here if you want help!
http://support.presonus.com

Tools:
OHCI tool and Latency mon:
http://forums.presonus.com/posts/list/11348.page

We, the few, that have done so much, for so long that now we can do everyything with nothing

dbx forum moderator

Lenova Ideapad Z565
Best connectivity Express card/firewire 2 port (400) that does NOT suggest having the TI chipset. (always worked great)
BYTECC Express card (400/800)07150358281

Asus/AMD processor tower. This setups just works on all firewire devices.

Belkin N450 dual band router, works with SL and Ai mixers
Studiolive 16:4:2
SL Ai24.4.2
ABUSB 1818VSL
Faderport
USB pre interface
Studio one Pro V2
LABsubs

loads of audio, and studio gear, and audiophile sound gear (gearslut)
[Email] [Yahoo!]
Monolithent
Supreme Baconator
[Avatar]
Joined: 28/07/2010 18:47:25
Messages: 13464
Location: Central New Jersey
Offline

Gotta agree with Gadget. Either bad USB cable or you've got a power supply problem with your computer.

If it's a laptop, try running it again off of just the battery and see if it still does it.
http://support.presonus.com

Tallest guy in the Mod Squad with all his hair still on his head.

No I'm not a freaking pilot!! The Air Force won't let me have a suit with a zipper...or sometimes shoestrings.

My advice and suggestions should never be considered advice or suggestions. These are mostly insane ramblings of a poor aircraft mechanic who can, strangely enough, still hear.

StudioLive 16.4.2, AudioBox 1818VSL, AudioBox 44VSL, Faderport, Digimax FS,, M-Audio Firewire 410
--MultiBoot System--
Win Vista 64/XP Pro/7 x86/7 x64 - Mac OSX Snow Leopard/Lion
Gigabyte motherboard--SYBA TI Firewire XIO2200A--i7 2600k Quad Core--16 GB DDR III--Custom 2U Rackmount--4 TB Raid (all internal SATA II)--19" Samsung HDMI LCD on pivoting VESA 1U Mount
Studio One v1 Pro x64
Studio One v1 Artist
Studio One v2 Artist
[Yahoo!]
cdupe845
Prenoob

Joined: 07/10/2012 22:19:03
Messages: 10
Offline

I disconnected the power plug from my laptop and it was still made the staticy sound. I don't know what else could be wrong.
gadget69
Presonificator
[Avatar]

Joined: 21/09/2010 03:56:19
Messages: 4894
Location: Northern Mn
Offline

How high do you have the gain set? Sounds like it's cranked quite high? Perhaps a sound byte talking or acoustic guitar...
NOTE: If your having an issue, open a tech support ticket and bring the number here if you want help!
http://support.presonus.com

Tools:
OHCI tool and Latency mon:
http://forums.presonus.com/posts/list/11348.page

We, the few, that have done so much, for so long that now we can do everyything with nothing

dbx forum moderator

Lenova Ideapad Z565
Best connectivity Express card/firewire 2 port (400) that does NOT suggest having the TI chipset. (always worked great)
BYTECC Express card (400/800)07150358281

Asus/AMD processor tower. This setups just works on all firewire devices.

Belkin N450 dual band router, works with SL and Ai mixers
Studiolive 16:4:2
SL Ai24.4.2
ABUSB 1818VSL
Faderport
USB pre interface
Studio one Pro V2
LABsubs

loads of audio, and studio gear, and audiophile sound gear (gearslut)
[Email] [Yahoo!]
cdupe845
Prenoob

Joined: 07/10/2012 22:19:03
Messages: 10
Offline

I bought a brand new usb cable and it's doing the exact same thing too.
cdupe845
Prenoob

Joined: 07/10/2012 22:19:03
Messages: 10
Offline

If you're referring to the master volume, it's on -6.0.
mech2161
Presonic
[Avatar]

Joined: 11/06/2012 17:51:02
Messages: 736
Location: Morgantown WV
Offline

How long is your USB cable?
Kevin
gadget69
Presonificator
[Avatar]

Joined: 21/09/2010 03:56:19
Messages: 4894
Location: Northern Mn
Offline

Hmmm...actually I was talking about the gain on the mic???? and just because it's a BRAND NEW cable doesn't mean it's got a braided quality shield! and as mech said, the length of the cable is also an issue in this day and age, what with all the electronic interference and such...

ANYTHING close to the computer or interface that produces RF, like florescent lights, and even compact florescent bulbs..power supplies...amplifiers, .poor grounding schemes...man there are SO many options here if you don't start fleshing this out we are never going to get anywhere...

Look, you keep coming on with one sentence responses, we need information to help you... really, NO bit of information is too small or unimportant at this point... What computer, what software, what mic, what is the position of EVERY single knob on the box.. what are you recording to.. come on your killing us here...

As Johnny said in another thread some computers are nosier than others...do you have another to try? Sorry but this is going nowhere fast...
NOTE: If your having an issue, open a tech support ticket and bring the number here if you want help!
http://support.presonus.com

Tools:
OHCI tool and Latency mon:
http://forums.presonus.com/posts/list/11348.page

We, the few, that have done so much, for so long that now we can do everyything with nothing

dbx forum moderator

Lenova Ideapad Z565
Best connectivity Express card/firewire 2 port (400) that does NOT suggest having the TI chipset. (always worked great)
BYTECC Express card (400/800)07150358281

Asus/AMD processor tower. This setups just works on all firewire devices.

Belkin N450 dual band router, works with SL and Ai mixers
Studiolive 16:4:2
SL Ai24.4.2
ABUSB 1818VSL
Faderport
USB pre interface
Studio one Pro V2
LABsubs

loads of audio, and studio gear, and audiophile sound gear (gearslut)
[Email] [Yahoo!]
cdupe845
Prenoob

Joined: 07/10/2012 22:19:03
Messages: 10
Offline

I'm sorry

Im using an HP on Windows 7x64 so I have been using the studio one 2 x64, the length of the new cable is 6ft the knobs on the audio box are all in the middle aside from the mic which is set to about "11'clock". My mic is the m7 condenser mic that comes with the bundle. everything was working perfectly fine and I tried to record something and it suddenly started making that sound.

as I said before I even unplugged the mic and pressed record and it still made that sound so i doubt it has anything to do with the microphone.

I don't have another computer i can try it on at the moment. I tried submitting a request to have it repaired under the warranty, but they have not yet responded. I submitted the request two days ago.

the audiobox is plugged into the same usb port that it was installed into as well.
cdupe845
Prenoob

Joined: 07/10/2012 22:19:03
Messages: 10
Offline

I've also been using this computer since i bought the audio box in October and this has never happened
Jason.Harris
Presonoid

Joined: 01/10/2010 16:19:09
Messages: 1652
Location: Baton Rouge, LA
Offline

Go to http://support.presonus.com and put in a support ticket. Once that's done, PM me the ticket # and I'll take a look!

Sounds like a power issue (such as laptop power cable issues, or the like)

but we'll take a closer look and see.

Cheers,

J

 
Forum Index » Digital Audio Recording
Go to: